Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2019, 8:00

Не тільки статус: що пропонують банки віп-клієнтам

Конкуренція за клієнтів з грошима в Україні значна: послуги та продукти преміум-класу розробляють як великі банки, так і невеликі фінустанови.

Їм є за кого боротися: за підсумками 2017 року доходи понад 1 млн грн задекларували майже 5 тисяч українців. Цього року деклараційна кампанія ще у розпалі. Але за даними ДФС, до середини березня в Україні вже з'явилося понад тисячу мільйонерів.

«Мінфін» дізнався, чим банки принаджуют та як утримують заможних клієнтів.

Преміум-клієнти активніше співпрацюють з банками

Минулий рік був вдалим для преміального сегменту. «Лібералізація валютного законодавства підштовхнула клієнтів преміум-сегмента до більш активної співпраці з банками. Стало більше свободи для коштів, походження яких зрозуміле. Ми бачимо перетікання коштів зі скриньок і підвищення активності в декларуванні доходів, і цей тренд буде посилюватися» — розповів «Мінфіну» керівник управління організації роботи з преміум-клієнтами Ощадбанку Данила Меркулов. За його словами, кількість віп-клієнтів у держбанку за минулий рік зросла понад 20%. У банку сподіваються, що темпи зростання залишаться високими й у майбутньому. Тим паче, що у Ощаду є серйозний козир — держгарантія на усі вклади фізосіб, включаючи ті, що перевищують 200 тис. грн.

Іншим банкам теж є чим похвалитися. Директор приватного банкінгу банку Кредит Дніпро Ольга Соляник розповіла, що за 2018 рік кількість преміум-клієнтів у банку зросла на 20%, в цілому на ринку — на 35-40%.

Банки конкурують не тільки за нових клієнтів, а й переманюють віпів один в одного. За словами керівника управління Premier-банкінгу департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Олександри Мороз, «тільки за минулий рік у банк на преміальне обслуговування перейшло понад 3600 клієнтів, які раніше обслуговувалися в інших банках».

Читайте також: В які банки несуть гроші заможні українці

ОТП Банк зробив розвиток віп-сегменту пріоритетним напрямком. Така стратегія принесла «дочці» угорської групи + 60% преміальних клієнтів за минулий рік. У банку Конкорд збільшення числа віп-клієнтів пов'язують із запуском преміальних продуктів VISA Platinumта VISA Infinite, та підвищенням стандартів обслуговування.

Критерії, за якими банк відносить клієнтів до преміального сегменту

Більшість банків статус віп-клієнта надає автоматично — при купівлі преміального пакету банківських послуг або при розміщенні певної суми вкладу. Наприклад, в ПУМБі такий депозит повинен становити не менше 2,5 млн грн, а банку Конкорд буде достатньо 500 тис. грн.

Якщо ж клієнт вже обслуговується у банку, то для отримання статусу віпа обіг за його рахунком/рахунками повинен досягти певної планки. Наприклад, в Ощадбанку цей поріг встановлено на рівні 100 тис грн/на місяць, а в банку Альянс — від 1 млн на рік.

Деякі фінустанови практикують більш гнучкий підхід. Наприклад, банк Конкорд при сегментації клієнтів враховує і додаткові чинники: профіль клієнтів (власники бізнесу, топ-менеджери компаній), їхні потреби у роботі з банківськими продуктами (карти, депозити, сейфи) тощо.

«Виходячи з цього, ми відносимо до преміального сегменту власників бізнесу або топ-менеджерів, а також представників IT-сфери з доходом від 50 тис. грн на місяць» — пояснює керівник управління супроводу продажів та якості обслуговування VIP- бізнесу банку Конкорд Марія Візер.

Банк Альянс також відносить до категорії «віп» керівників підприємств і компаній, які обслуговуються у банку.

Критерії «преміальності» у різних банках

Банк

Обіг

Сума депозиту

Пакет послуг/Карта

Ощадбанк

від 100 тис. грн на місяць

1 млн грн — 2,5 млн грн

преміальна карта рівня Platinum+

ПУМБ

-

2,5 млн грн або еквівалент у валюті

-

ОТП Банк

-

-

пакет преміального обслуговування Premium Black Edition/ OTP Tckets Travel Card

Укргазбанк

-

від 1 млн грн

преміальний пакет «Преміум»/ «Вояж» з картою Platinum, Visa Infinite/Mastercard World Elite

Конкорд Банк

-

500 тис. грн

преміальна карта рівня Platinum, World Elite, Infinite

Банк Альянс

від 1 млн грн на рік

від 1 млн грн

пакет послуг «Elite»

Банк Кредит Дніпро

-

від $50 000

пакет послуг на базі преміальної карти

Які продукти банки пропонують віп-клієнтам

Асортимент для товстосумів досить широкий. В першу чергу банки просувають елітні карти класу Platinum, World Elite, Infinite, а також преміум-пакети на їх базі.

Віпам пропонують розмістити депозит під більш високу ставку або отримати кредит на більш привабливих умовах.

До списку преміум-послуг також входить обслуговування рахунків у металах, супровід угод за ОВДП та іншими цінними паперами, переказ грошей на іноземні рахунки, оренда індивідуальних сейфів і навіть купівля єврооблігацій.

Читайте також: Банківська комірка: гроші під наглядом

Звичайно, справа не тільки в асортименті послуг, але й у їхній якості. Віпам обіцяють персональний підхід, відмінний сервіс та захист приватності. Банки обслуговують заможних клієнтів у спеціальних відділеннях, відводять для них окремі лінії в контакт-центрі, розробляють преміум-банкінг. А персональний менеджер часто обслуговує не тільки операції самого віп-клієнта, а й членів його родини.

Конкурувати банкам доводиться не тільки один з одним, але й з учасниками ринку нового формату. Наприклад, проект monobank почав випускати преміальну карту Iron Bank, а Apple заявив про свою готовність запустити Apple Card вже цього року. Поки що, правда, тільки в США, але для фінустанов усього світу це тривожний дзвіночок.

Банки шукають способи підвищити свою значимість для віп-клієнтів та розширюють перелік послуг. Наприклад, надають комплексні фінансові рішення для бізнесу і топ-менеджерів, супроводжують операції з інвестування коштів. Банк Конкорд пропонує преміум-клієнтам проводити переговори, конференції та презентації у своєму новому віп-центрі у Дніпрі. А віп-клієнти ОТП Банку можуть обмінювати валюту в інтернет-банкінгу ОТР Smart за більш вигідним курсом.

Пропозиції банків щодо елітних платіжних карт

До преміальних відносять карти рівня Platinum (Visa і Mastercard), Visa Infinite, Mastercard World Elite і Mastercard World Black Edition. На їх базі деякі банки створюють пакети з унікальним наповненням.

Банк

Карта

Пакет

Вартість випуску, грн

Обслуговування на місяць, грн

Коментарі

ОТП Банк

Visa Platinum

Tickets Travel Card

0

350*

* плата не стягується, якщо сума транзакцій за місяць від 15 000 грн (smart fee)

МС Black Edition

Premium Black Edition

0

350*

Приватбанк

МС Platinum

-

1 000*

300

* безкоштовно при наявності вкладу від 1 млн грн або 40 тис. $/євро

MC World Black Edition

1 000

400

-

МС World Elite

-

4 000

600

-

Visa Infinite

-

8 000

2 000

-

Альфа-Банк

МС Platinum

Platinum Black Plus

1 200

250*

* безкоштовно при наявності вкладу від 500 тис. грн або місячному обігу від 30 тис. грн

ПУМБ

МС World Elite*

-

н/д

н/д

* лімітована серія металокерамічних карт

Укргазбанк

MС/Visa Platinum

Преміум Драйв

-

200

-

Visa Infinite

Люкс Драйв

-

650

-

МС World Elite / Visa Infinite

Вояж Драйв

-

800

-


 

Ощадбанк

VISA/МС Platinum

-

1 500 за перший рік обслуговування

300*

* плата не стягується, якщо сума транзакцій за місяць від 10 000 грн

МС World Elite

-

10 000 на рік

Клієнт з картою рівня Platinum+ або вкладом від 1 млн грн платить тільки половину суми

Visa Infinite

-

10 000 на рік

Конкорд Банк

Visa Platinum

-

2 500

150

-

MC Platinum

-

1 700

150

-

МС World Elite

-

3 000

250

-

Visa Infinite

-

5 000

400

-


 

Банк Альянс

MC World Elite Contactless

Elite

4 000

500*

* плата не стягується, якщо сума транзакцій за місяць від 30 000 грн, а також протягом першого року за рахунками, відкритими з 28.09.18р.

MC World Elite Contactless

-

10 000 на рік

-

Кредит Дніпро

Platinum

Platinum Private

2 500 на рік

-

МС World Elite

Elite Private

10 000 на рік

-

В ОТП Банку акцент роблять на послугах, які вигідні мандрівникам. «Елітні карти в пакетах Premium Black Edition та OTP Tickets Travel Card відкривають доступ до бізнес-залів аеропортів усього світу, а також дозволяють пройти без черги на посадку і після прибуття в аеропорту Бориспіль. Власники цих карток отримують при розрахунках кешбек до 50%, а також можуть купувати авіа та ж/д квитки зі знижкою до 99%» — розкриває переваги віп-обслуговування директор з продажу роздрібного бізнесу та управління мережею АТ «ОТП Банк» Леся Сирота.

Однак багато з цих привілеїв доступні віп-клієнтам будь-якого іншого банку, оскільки вони є частиною бонусних програм платіжних систем Visa і Mastercard.

Привілеї платіжних систем для власників елітних карт включають:

  • Преміум Concierge Service;
  • Fastline (прискорене проходження процедур) в аеропорту Бориспіль;
  • Lounge Key — пропуск до більше, ніж 1000 залів очікування підвищеного комфору у всьому світі.
  • Програми винагород — нарахування балів за покупки за кордоном, знижки при купівлі товарів та послуг.
  • Знижки на прокат авто за кордоном.
  • 50% на поїздки в/з аеропортів Бориспіль та Київ на Uber — для власників преміальных карт Visa.
  • Безкоштовне медичне страхування на період поїздки за кордон.
  • Якщо карта викрадена або загублена під час подорожі, представник компанії її заблокує. Нова карта буде готова протягом 3 робочих днів, а клієнт в період очікування може отримати готівку у точці видачі.

Ексклюзивні пропозиції банків

Деякі банки розробляють унікальні продукти. Наприклад, ПУМБ наприкінці 2017 року випустив першу в Україні лімітовану серію віп-карт World Elite з металокерамічним форм-фактором. Попит на неї виявився таким високим, що у 2019 році банк вирішив випустити ще одну партію. «Щоб підкреслити особливий статус преміальності клієнта, пропозиція буде доступною тільки учасникам клубу Persona, у яких відкрито строковий депозит на суму від 1 млн грн» — поділився планами директор департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ Дмитро Поліщук.

Інші фінустанови пропонують особливі умови для автомобілістів. Власники авто, у яких є елітна картка Укргазбанку, можуть раз на рік безкоштовно оформити міжнародне посвідчення водія. А якщо на дорозі трапиться неприємність, отримають допомогу ремонтної бригади або послуги евакуатора.

У банку Кредит Дніпро для власників преміальних карт діють пільгові тарифи на розрахунково-касове обслуговування, спеціальні умови для валютних операцій в рамках е-ліміту. Преміум-пакет банку включає карту AutoClub: її власник в складний момент може розраховувати на евакуацію автомобіля, доставку палива, запуск двигуна та інші сервіси.

Для віп-клієнтів важливі повноцінний інтернет-банкінг та зручний мобільний додаток, і банки надають їм ці послуги. Вони також підключають системи мобільних платежів Apple Pay та Google Pay, адже ринок NFC-транзакцій в Україні активно зростає. На даний момент Google Pay підтримують 20 українських банків, а Apple Pay — 10. У цю десятку входять Приватбанк, monobank, Ощадбанк, Альфа-Банк, банк «Південний», ПУМБ, ОТП Банк і банк Конкорд (поки що для карт Visa, запуск для MasterCard очікується у травні цього року).

Вигідні умови за банківськими вкладами

Більшість опитаних «Мінфіном» банків пропонують спеціальні бонусні програми або окремі депозитні лінійки для вкладників, які розміщують на рахунках великі суми.

Відкрити вклад і отримати бонус

Наприклад у ПУМБ діє спеціальна система ранжирування ставок за депозитами і гнучка система надбавок. Програма для віп-клієнтів ОТП Банку включає депозит в гривні «Блек преміальний» зі ставкою 19% річних. Для порівняння: при розміщенні вкладу в гривні на суму до 200 тис. грн дохідність становить 13% річних. У банку «Альянс» власникам пакету «Elite» нараховуються підвищені відсоткові ставки: у гривні — + 0,5%, у валюті — + 0,25% річних.

Пільгові умови кредитування віп-клієнтів

Найчастіше мова йде про підвищену суму кредитного ліміту та привабливі ставки за преміальними картками. Наприклад, банк Альянс своїм віп-клієнтам виділяє кредитну лінію до 300 000 грн з пільговим періодом 45 днів. ПУМБ в роботі з віп-клієнтами використовує індивідуальний підхід. «Були випадки, коли на прохання клієнта банк в індивідуальному порядку збільшував ліміт кредитної карти в кілька разів» — розповів керівник управління продажів віп-клієнтам ПУМБ Олександр Репях.

Банк Конкорд перевіреним клієнтам може надати за дзвінком короткостроковий кредит до 3 днів, а ОТП Банк готовий видати кредит готівкою до 750 тис. грн на термін до 84 місяців.

Віп-клієнтам Ощадбанку доступний кредит VIP АВТО на придбання автомобіля вартістю від 1 млн грн: з мінімальним авансом від 10% і терміном кредитування до 7 років.

Нові послуги: е-ліміти та купівля ОВДП

У 2019 відбулася знакова подія для банківського ринку: 7 лютого набрав чинності новий Закон «Про валюту». Інвестувати за кордон фізособам стало простіше: індивідуальні ліцензії на валютні операції замінила система електронних лімітів. Тепер клієнти можуть перевести на рахунок за кордон або витратити на купівлю нерухомості до 50 тис. євро на рік.

У лютого Приватбанк розповів, навіщо його клієнти отримують е-ліміти. За статистикою банку, 56% таких дозволів використовується для розміщення коштів на зарубіжному особистому рахунку, ще 41% — для купівлі цінних паперів провідних світових компаній, 1% — на інші цілі.

За словами директора приватного банкінгу банку Кредит Дніпро Ольги Соляник, послуга е-ліміту користується попитом: вона проста і вимагає мінімум документів. Головне — підтвердити легальне походження коштів, що інвестуються.

За даними Приватбанку, серед тих, хто отримав е-ліміти, кожен четвертий інвестує кошти в США. Також затребувано відкриття рахунків або придбання акцій у таких країнах, як Великобританія, Іспанія, Польща і Німеччина.

ОТП Банк своїм клієнтам відкриває рахунки в Швейцарії та Угорщині. А банк Альянс оформлює фідуціарні депозити — розміщує вклад від імені клієнта в іноземному банку.

Угоди за ОВДП та іншими цінними паперами

У 2018 році заможні клієнти досить часто виявляли зацікавленість до придбання облігацій внутрішньої державної позики — у гривні та валюті. ОВДП — відмінна альтернатива вкладам. По-перше, дохідність за ними значно вища, ніж за звичайним депозитом. «Дохідність ОВДП у валюті перебуває на рівні 4-5%, проти ставки валютного депозиту — 2,5% річних» — констатує Олександр Репях.

До того ж, з отриманих відсотків не потрібно сплачувати податок на прибуток, як у випадку з депозитом. До бюджету відраховується тільки військовий збір — 1,5% від отриманого доходу.

По-друге, інвестиції в ОВДП гарантуються державою у повному обсязі, а не до 200 тис. грн, як у випадку з депозитами.

Правда, поріг входження в таку інвестицію досить високий. За оцінками банків, купівля ОВДП має сенс, тільки якщо клієнт готовий витратити на них не менше 0,5-1 млн грн.

Читайте також: Багатії скуповують держборг. Кому вигідно інвестувати в ОВДП

Наприклад, Приватбанк встановив планку для купівлі ОВДП — від 1 млн гривень або 40 тис. доларів/євро. Зараз його клієнти можуть зробити це через віп контакт-центр, але в найближчому майбутньому банк планує запустити продажі через Приват24. За даними банку, за 2018 рік його клієнти-фізособи придбали гривневі ОВДП на 701 млн грн, доларові — на $5 млн, а єврові — на 354 тис. євро.

Послуги із супроводу угод з цінних паперів пропонують практично всі опитані «Мінфіном» банки. В ОТП Банку заявили, що за минулий рік — початок цього року обсяги операцій купівлі ОВДП преміальними клієнтами зросли у кілька разів. А в ПУМБ тільки за підсумками першого кварталу 2019 року попит на ОВДП серед віп-клієнтів перевищив 350 млн. гривень (в еквіваленті).

Світлана Волкова

Коментарі - 23

+
+15
bonv
bonv
26 квітня 2019, 8:52
#
Всім потрібні гроші Українців… А люди вибирають матраци і банки 3 л…
+
+57
bonv
bonv
26 квітня 2019, 8:53
#
«Если у вас много проблем с размещением свободных средств, вложите их в наш банк!
И у вас будет только одна проблема — как получить их обратно.»:)
+
+28
LISTT
LISTT
26 квітня 2019, 8:54
#
Заучит как-будто в Украине кроме покупки овгз клиентам и предложить особо нечего
+
+15
bonv
bonv
26 квітня 2019, 9:09
#
Только 40% людей хранят деньги на банковских счетах. Опрос.
Основной альтернативой для людей, как и прежде, остается подушка – так мы условно окрестили все «домашние» способы сбережения накопленных средств. Треть опрошенных респондентов предпочитают инвестированию простое и, как они полагают, надежное хранение денег в собственном жилье.
+
+21
mary27
mary27
26 квітня 2019, 19:12
#
«банки просувають елітні карти» — бесполезный кусок пластика, очень дорого за понты.
«розмістити депозит під більш високу ставку» — напоминаю, ФГВФЛ не гарантирует вклады на особых условиях.
«До списку преміум-послуг також входить обслуговування рахунків у металах» — не надо быть ВИПом, чтоб открыть счет в металле.
Другое дело, зачем? Аналога ОМС (как в РФ) у нас нет, гарантий ФГВФЛ тоже.
«супровід угод за ОВДП та іншими цінними паперами» — для этого не нужен банк.
«переказ грошей на іноземні рахунки» — доступно для обычных клиентов.
«оренда індивідуальних сейфів» — тоже.
«купівля єврооблігацій» — довольно глупая идея.
«Віпам обіцяють персональний підхід, відмінний сервіс та захист приватності» — то же самое должен нормальный банк обеспечивать обычным клиентам.
«У банку «Альянс» власникам пакету «Elite» нараховуються підвищені відсоткові ставки» — есть риск потом забрать остатки из ФГВФЛ)
«ОТП Банк готовий видати кредит готівкою до 750 тис. грн» — а потом НБУ вжарит штраф за рискованные операции?)
«Віп-клієнтам Ощадбанку доступний кредит VIP АВТО на придбання автомобіля» — если ты ВИП, нафига тебе кредит на машину?)
«Головне — підтвердити легальне походження коштів, що інвестуються» — а с этим проблемы.
+
+15
Буква Ґ
Буква Ґ
26 квітня 2019, 21:58
#
>«банки просувають елітні карти»
Конешно, после 3-4 платежок от Визы/Мастера банк что выдал пластик напишет, спасибо не нуждаемся у ваших деньгах, досвидания.
>«розмістити депозит під більш високу ставку»
как и делать деньги заставой по кредитному лимиту
>«До списку преміум-послуг також входить обслуговування рахунків у металах»
У всяких Укрсоцах и дальше по списку только с вип-картой можно. Плюс менталы без задач
>«супровід угод за ОВДП та іншими цінними паперами»
90% банков не выполняют даже 5% функционала иностранных банков
>«переказ грошей на іноземні рахунки»
тоже поржал
>«оренда індивідуальних сейфів»
ничего не гарантирует, во всяких альфах только с картой дают сейф.
>«купівля єврооблігацій»
без задач
>«Віпам обіцяють персональний підхід, відмінний сервіс та захист приватності»
С одной и той-же кабинки ведут «банкинг»
>«У банку «Альянс» власникам пакету «Elite» нараховуються підвищені відсоткові ставки»
Почти в любом банке +1% выше лимита гарантий
>«ОТП Банк готовий видати кредит готівкою до 750 тис. грн»
Смешно, согласен. Особенно учитывая ограничения по операциям с наличкой
>«Віп-клієнтам Ощадбанку доступний кредит VIP АВТО на придбання автомобіля»
У кума свата двоюродного брата начальника отделения можешь взять не за 200% наценку, а 150%
«Головне — підтвердити легальне походження коштів, що інвестуються»
У кого есть такие деньги им
+
0
mary27
mary27
27 квітня 2019, 0:57
#
Ага, в отзывах про банки были примеры)
Кредит под депозит — тоже, в нек.банках доступно обычным клиентам.
«Укрсоц» — хахах, я про банки, более-менее занимающиеся металлами. «Укрсоц» только слитки продавал, без выкупа)
Как раньше «Диамант» (правда, потом все металлические счета улетели в ...), а сейчас «Сбербанк роисси».
Там достаточно пакета «Универсальный» (хотя там у ВИПов мет.счет открыт по умолчанию, как у ВИПов «ОТП» — счет в ЦБ).
Правда, ОМС как «защитная инвестиция» довольно стремный)
«не выполняют даже 5% функционала иностранных банков» — надо добавить, в Инострании политика нулевых ставок убивает классический банкинг.
«во всяких альфах только с картой дают сейф» — хах, я про нормальные банки)
Раньше у «БМ» это было очень хорошо налажено.
Правда, сейфовая ячейка — тоже дорогие понты, грабят ячейки очень хорошо.
Еврооблигации — развлечение для успешных людей, которым не нужен этот нищебродский «ВИП-банкинг», т.к. свой карманный банк у них уже есть)
«С одной и той-же кабинки ведут «банкинг» — точно, тот же ритейл.
+
0
yarg
yarg
27 квітня 2019, 11:45
#
«развлечение для успешных людей, которым не нужен этот нищебродский «ВИП-банкинг», т.к. свой карманный банк у них уже есть)»

свой банк есть человек у 10-15. А под категорию премиальщиков попадают тысяч 50-70 клиентов. У них банка нет.
+
+15
m0ps
m0ps
27 квітня 2019, 22:45
#
А чего УкрСиб обошли стороной? Им тоже есть что предложить и предложение довольно интересное.
И можно по-подробней про ОТП и открытие счетов и их банковских учреждениях в Венгрии и Швейцарии?
+
0
mary27
mary27
28 квітня 2019, 0:17
#
Согласна, у «Укрсиба» налаженый ВИП-сервис.
Они в 2013 даже делали об этом цикл статей.

Фидуциарный вклад?
https://www.banki.ru/wikibank/fidutsiarnyiy_schet/

То, что быд…ЗЕлекторат называет «вывести на офшоры»)
+
0
mary27
mary27
28 квітня 2019, 0:24
#
И вот еще статья на тему:
http://investfunds.ua/news/sdelka-pod-chuzhim-imenem-16240/
+
0
Andrey M
Andrey M
30 квітня 2019, 12:45
#
Не розумію скптицизму багатьох дописувачів.
Ну візьмемо хоча б це: «ОТП Банк готовий видати кредит готівкою до 750 тис. грн»
Смешно, согласен. Особенно учитывая ограничения по операциям с наличкой».
Невже для вас дивина що отриманий кредит готівкою можна використовувати в безготівкових розрахунках? То які проблеми з обмеженнями?
Ну і відповідно ««ОТП Банк готовий видати кредит готівкою до 750 тис. грн» — а потом НБУ вжарит штраф за рискованные операции?)» — якраз в такому випадку штрафа боятися нема чому. Тому що банк при розгляді заявки на отримання кредиту бере за основу ваші офіційні доходи. І уже отримані 750 тис Грн ви можете використовувати на різні цілі, причому підтвердженням коштів буде сам кредит.
А якщо врахувати що такі кредити ОТР надає під ставку від 1.5% в міс, то така пропозиція є дуже і дуже затребованою та цікавою.
+
0
mary27
mary27
30 квітня 2019, 12:52
#
Скептицизм потому, что ''ОТП'' недавно штрафовали за подобное.
И мой скептицизм к ''приватному банкингу'' в целом)
+
0
Andrey M
Andrey M
1 травня 2019, 9:14
#
Навіщо придумувати те чого не було? Штраф хоч і пов'язаний з фінмоном, але зовсім не з кредитами фіз особам.

Мабуть вже нема банків які НБУ не оштрафовало б за фінмон.
+
0
mary27
mary27
1 травня 2019, 11:28
#
Увы, НБУ не отчитывается передо мной, за что и кого оштрафовал)
+
0
Andrey M
Andrey M
1 травня 2019, 12:33
#
Якщо не володієте інформацією, то чому в попередньому дописі написали що за подібне був штраф?
+
0
mary27
mary27
1 травня 2019, 12:35
#
А не было?
+
0
Andrey M
Andrey M
1 травня 2019, 15:13
#
Жодного штрафу повязаного з кредитуванням фіз осіб.
+
0
mary27
mary27
1 травня 2019, 16:50
#
Вам из дирекции «ОТП» виднее)
+
+15
Andrey M
Andrey M
1 травня 2019, 17:23
#
Я не працюю в Дирекції в ОТР :)
+
0
mary27
mary27
1 травня 2019, 18:50
#
Уже?)
+
+15
ballistic
ballistic
1 травня 2019, 19:32
#
ГО ≠ Дирекція
+
0
Andrey M
Andrey M
1 травня 2019, 22:27
#
І ніколи не працював :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися