Блокування рахунків за збір на конверт
Подяка
Абсолютно неприйнятне ставлення до клієнтів. Після цього нікому не рекомендую ПриватБанк
Найабсурдніше в цій ситуації те, що це МОЇ власні, легально отримані кошти, походження яких я можу документально підтвердити.
Гроші походять від продажу моєї квартири. Продаж був оформлений офіційно, через нотаріуса, є відповідний договір та документи, які підтверджують отримання коштів. Тобто мова не йде про якісь незрозумілі доходи, «сірі» гроші чи кошти невідомого походження.
Банк запросив пояснення та підтвердження — я надала інформацію про походження грошей і пояснила операції з Binance. Незважаючи на це, результатом стало фактичне блокування клієнта і припинення обслуговування.
У мене виникає цілком логічне питання: для чого тоді банк взагалі запитує документи про походження коштів, якщо навіть після надання підтверджень просто вирішує позбутися клієнта?
Я розумію фінансовий моніторинг. Розумію, що банки зобов’язані перевіряти певні операції. Але фінансовий моніторинг — це перевірка походження коштів, а не ситуація, коли людина повинна виправдовуватися за можливість розпоряджатися власними легально отриманими грошима.
Особливо обурює сума — 82 тисячі гривень. Це не мільйони невідомого походження. І при цьому в мене є документально підтверджене джерело коштів — продаж нерухомості.
У підсумку багаторічний клієнт отримує не нормальне пояснення ситуації та не адекватний діалог, а блокування і фактично: «Ми більше не хочемо вас обслуговувати».
Після такого ставлення в мене залишилося враження, що в ПриватБанку клієнт зі своїми документами, поясненнями та законними коштами абсолютно нічого не означає. Сьогодні ви можете спокійно користуватися банком, а завтра через одну операцію вам просто перекриють доступ до рахунків і поставлять перед фактом.
Якщо ви користуєтеся криптовалютними біржами, зокрема Binance, дуже добре подумайте, чи варто проводити такі операції через ПриватБанк — навіть якщо походження кожної гривні у вас абсолютно законне і підтверджене документами.
Особисто для мене це не «турбота про безпеку», а максимально огидне ставлення до клієнта.
ПриватБанк, якщо ваша система фінмоніторингу не здатна відрізнити підтверджені власні кошти від сумнівних операцій навіть після надання документів, то питання вже не до клієнта, а до якості вашої системи та компетентності людей, які приймають такі рішення.
Після цієї історії — нікому не рекомендую ПриватБанк.
Приватбанк ***
Втрати підприємців від збою 18.08
Отже, вчора, 18 серпня, покупець оплатив картою свою покупку, термінал написав «Успішно» і завис. І продавець і покупець це бачили, тому все Ок, людина пішла.
А хвилин через 5 на терміналі зʼявилося повідовлення «Остання транзакція за карткою буде скасована. Якщо кошти було списано — їх буде повернуто на картку».
Звичайно ж, кошти на рахунок так і не поступили.
Дякую, Приватбанк, що подарував відвідувачу мого магазину всього лише 160 гривень, а не тисячу, дві чи пʼять.
ПриватБанк відмовляється реєструвати чарджбек за несанкціоноване списання Avast
ПриватБанк відмовляється повертати кошти за незавершений платіж (Епіцентр)
Додіки
Відгук
Менеджер (нажаль не подивилась її ім'я, обслуговувала клієнта о 11.10 годині)
запропонувала не мішати і вийти з приміщення банку в коридор та чекати там
В банках де поважають клієнтів пропонують присісти на стілець В ПРИМІЩЕННІ банку і зачекати
Сподіваюсь адміністрація пояснить своїм працівникам шанобливе відношення до клієнтів
З повагою
18.08 .2026
Не виконується замовлення готівки
Безпідставна відмова у чарджбеку по заявці № 3875055. Банк захищає шахраїв?
Жахливий сервіс
3700 «ваш номер не зареестровано у банку»
Зачем Приватбанк игнорирует новых ФОПов, желающих открыть счет ? Кому это выгодно ?
Відновлення доступу до Приват24 через відеоверифікацію — відсутність альтернатив для клієнтів за кордоном
Після того як я тричі не змогла правильно ввести пароль, мені заблокували звичайний спосіб входу та залишили фактично два варіанти відновлення доступу: прийти у відділення або пройти відеоверифікацію.
Я перебуваю за кордоном і фізично не можу прийти у відділення. Я прямо запитувала, чи можна відновити доступ так, як це раніше було можливо — через SMS та підтвердження за номером телефону. Мені відповіли, що ні, тільки відділення або відеочат.
Під час відеочату співробітниця почала запитувати, чи погоджуюся я на передачу біометричних даних, відео чи фото. Я декілька разів запитала абсолютно логічну річ: чи існує інший спосіб відновити доступ до МОГО банківського рахунку та МОЇХ коштів без передачі відео/біометрії?
У відповідь я почула приблизно в стилі: «Ви багато питань задаєте».
Перепрошую, але я маю повне право ставити питання щодо того, що відбувається з моїми персональними та біометричними даними. Особливо коли банк фактично ставить мене перед вибором: або погоджуйся на відеоверифікацію, або залишайся без доступу до власних коштів.
І найабсурдніше — після цього мене запитують: «Ви усвідомлюєте, що зараз переходите в Приват24?»
Серйозно? Я клієнт банку, яка намагається відновити доступ до власного Приват24, сама телефоную та проходжу всю процедуру. Чому взагалі ставиться питання так, ніби потрібно перевіряти мою здатність усвідомлювати, куди я заходжу?
У результаті я погодилася на відеоперевірку лише тому, що іншого реального способу отримати доступ до власних грошей мені не запропонували.
Я вважаю таку ситуацію абсолютно ненормальною.
Банк має забезпечувати клієнту зрозумілий, доступний і адекватний спосіб відновлення доступу, особливо для людей, які перебувають за кордоном. А якщо банк вимагає біометричну/відеоверифікацію — клієнту повинні чітко пояснити правові підстави, мету, обсяг даних, порядок їх обробки та альтернативні способи ідентифікації.
Зараз у мене після цієї ситуації не відчуття безпеки, а навпаки — відчуття, що банк просто поставив мене в безвихідне становище щодо доступу до моїх власних коштів.
ПриватБанк, це не нормальний клієнтський сервіс. І точно не той рівень довіри, якого очікуєш від банку.
Не рекомендую Приватбанк пересічним громадянам
Послуги в частині використання оплати частинами
Якісне обслуговування та приємне спілкування
Штучно затягують час розгляду заяви
ПриватБанк покриває недобросовісного перевізника, ігнорує правила Visa/Mastercard та закриває чат від клієнта