Минфин - Курсы валют Украины

Установить
uainvestor
uainvestor Рефлексії
Зарегистрирован:
22 сентября 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:17
uainvestor — Рефлексії
Блог «Рефлексії»
13 июля 2019, 11:57

Чи можлива фінансова незалежність твоєї родини?

Перед цим було: «Багатство України і надбання сім'ї»

На мій погляд, — цілком. Якби свого часу я не був би настільки пристращеним до грошей, то вже зараз міг би сказати за свою сімю так само. Але все одне, моє життя змінилось на краще: тепер я знаю, що робити і, можливо, з часом, я і сам досягну такого стану, і бажаючим допоможу.

Психологі, тренери, мотиватори часто кажуть, що за взірець варто брати успішних людей, і це здається розумним. Але є і заперечення: не завжди тренер чемпіона сам був чемпіоном чи взагалі, видатним спортсменом, а режисер – це окремий фах і відмінний від акторства. Ці міркування надихають мене на створення нової спільноти на принципах, визначний у минулому матеріалі: https://minfin.com.ua/blogs/uainvestor/122330/

Виходячи з парадигми виживання, я досить успішно використовую ці чотири інструменти:

  • пенсійне забезпечення (НПФ), як накопичувальний фонд для будь-яких сімейних цілей;
  • фінансове убезпечення сімей від людських і майнових втрат (НСЖ);
  • нерухомість, як реальний актив і запас захисту.
  • співпраця з мережевими компаніями MLM, як джерело створення інвестиційного бюджету розвитку.

Чому саме них, я спробую пояснити, але, не маючи ліцензії на істину, буду радий врахувати і використати слушні думки читачів.

Чи дослухаєтесь ви моїм міркувань – то справа кожного, а як станете послідовниками, то я готовий всім допомагати і відповідати на ваші розумні питання, як в інтернеті, так і особисто.

А тому, заради обєднання людей, я почну (поки що одноосібно) безстрокову освітну фінансову кампанію з назвою: «Що ви хочете знати за пенсійне і фінансове убезпечення в Україні? – Спитайте учасників».

Спитати можна хоча би мене, бо я маю 15-річний досвід участі у всіх цих фінансових системах. Принаймні, це краще, ніж питати у не завжди щирих виробників і продавців таких послуг.

Коли задля гри у питання-відаовіді, нам доведеться відтворити новий «Центр Фінансового Здоровя «Покрова» і Клуб інвесторів «Сінергія», як це було 10-15 років тому, то ми цю гру разом з вами поновимо, чи не так? Але вести себе будемо більш розважливо і обережно.

Сьогодні ми більш схильні до банківського накопичення, і головне, що нас тішить, – це Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), що повертає нам до 200 000 грн. втрачених (тобто вкрадених) у банках.

«Мої 5 копійок»: По-перше, повертають не всім і не за всіма угодами. Це обходить пересічних, що не мають таких сум, і призначено лише багатіям.

По-друге, повертають з державного бюджету. Як відомо, держава не має власних грошей, а законослухняні податкоплатники не схильні потурати фінансовим невігласам.

По-третє, подібні гарантії призводять до деградації, як фінансової системи країни, так і самих вкладників, бо заперечують конфлікт, як головну умову розвитку.Так, від конфліктів варто не відхилятись, а правильно вирішувати, як це робиться за діалектикою або у відносинах відомих «Інь і Янь».

Банківськи продукти я теж не відкидаю геть, а використовую у цілях короткотермінового зберігання і помірного примноження оперативних сум у розмірах, не більше 1-2 місячних доходів.

На терміни від трьох років і більше, мені краще спідручно використовувати НПФ, щорічна прибутковість яких сягає 30+%. Це відбувається за управлінням КУА (компанії з управління активами) і податковою знижкою від держави (18% для вкладників «сам за себе або 9% для вкладників «за рідних»). В різні роки, КУА забезпечували 8-20%, та плюс державні 18%, так і виходимо на щоденні 30+%.

Така ж знижка передбачена в інструменті НСЖ (накопичувальне страхування життя), котрий віднині я волів би називати ФУЖ (фінансове убезпечення життя), на мій погляд, така назва більш точно відповідає суті цієї функції: убезпечувати і тим самим, захищати сім’ю від передбачених і непередбачених проблем зі старінням, хворобами, нещасних випадків на транспорті, виробництві, побуті.

Ось, чому нам потрібно і корисно мати офіційну роботу, бо тоді роботодавець сплачує за нас податок на прибуток, а це і є джерело податкової знижки (18% або 9%), а також. сплачує 22% від ФОП (фонд оплати праці) в ПФУ, що дозволяє нам претендувати на (зовсім не зайву для сімї) державну пенсію.

Якби ж, ті самі 22% від ФОП, ми вносили (тепер вже самостійно) до одного чи кількох НПФ, то наша власна пенсія перевершила би всі наші найсміливіші очікування. Це я порахую у майбутньому допису, саме за НПФ.

Далі буде: "Чому низку пенсійних рахунків у НПФ можна вважати скарбничкою твоєї родини?"

Просмотров: 555, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
0
Дмитрий Горунов
Дмитрий Горунов
15 августа 2019, 13:50
#
Поправьте меня если я не правильно вас понял, но вы говорите о том, что одним из инструментов выживания вы считаете НПФ, и говорите что его можно использовать как как «копилку», используемою для семейных нужд. 
Если рассматривать украинца, текущий возраст которого, скажем, 30-35, до момента получения им возможности получения денег, пройдет не мало времени и это уже будет больше касаться темы не «Возможна ли финансовая независимость твоей семьи?», а, скорее «Как относительно безбедно жить на пенсии». Как быть до момента «условного» выхода на пенсию?
+
0
uainvestor
uainvestor
20 августа 2019, 23:08
#
Дійсно, Дмире, ви правільно мене зрозуміли. І ваше питання «Как быть до момента «условного» выхода на пенсию?» майже не відрізняється від мого, винесеного в заголовок. Коли говорити за фінансову незалежність родини, то вона є і до пенсії, і на протязі пенсії, і навіть, як говориться, і в Африці.
Розумію. що ви протиставляєте життя на пенсії від життя до пенсії. але нащо це робити? Давайте уточнемо моменти. що наразі вас хвилюють, і почнемо давати на них відповіді, тим більше. що вони вже існують.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться