Минфин - Курсы валют Украины

Установить
16 октября 2023, 19:08 Читати українською

В Украине начали тестировать сервис перерегистрации авто в «Дии»

В Украине готовят к запуску услугу онлайн перерегистрации автомобилей через приложение «Дия», и с сегодняшнего дня, 16 октября, начинается бета-тестирование сервиса. Об этом сообщили вице-премьер-министр — министр цифровой трансформации Михаил Федоров и министр внутренних дел Игорь Клименко, пишет РБК-Украина.

В Украине готовят к запуску услугу онлайн перерегистрации автомобилей через приложение «Дия», и с сегодняшнего дня, 16 октября, начинается бета-тестирование сервиса.
Фото: autoportal.ua

►Читайте «Минфин» в Instagram: главные новости об инвестициях и финансах

Глава Минцифры отмечает, что новая «революционная» услуга в будущем позволит гражданам производить продажу и покупку машин «всего в несколько кликов».

«Вскоре купить или продать транспортное средство можно будет онлайн прямо в смартфоне. Сегодня стартует набор на бета-тестирование такой функции в действии», — добавляет глава МВД.

Пока чиновники призывают украинцев приобщаться к бета-тестированию сервиса.

Читайте: В «Дии» запустили бета-тест сервиса для покупки и продажи авто

Как будет осуществляться онлайн-перерегистрация

Перерегистрация в «Дии» будет доступна для:

  • легковых автомобилей,
  • мотоциклов,
  • мопедов.

Продавцу нужно только оформить договор в «Дии» и поделиться QR-кодом или ссылкой. Покупатель, в свою очередь, должен ознакомиться с документом, выбрать номерные знаки и техпаспорт.

«Также будет возможность доставки документов. К примеру, сможете купить машину в другом регионе, а номерные знаки и техпаспорт получить на удобное отделение Укрпочты», — рассказал Федоров.

Он добавил, что операции будут проходить без посредников и поездок в сервисные центры МВД.

«После успешного завершения тестирования все пользователи смогут переоформить легковое авто, мотоцикл или мопед в несколько кликов. Желающие принять участие в бета-тестировании смогут реально продать или приобрести движимое имущество», — говорит Клименко.

Записаться на бета-тестирование можно по этой ссылке.

Комментарии - 6

+
+30
Dark Side
Dark Side
16 октября 2023, 20:57
#
Круто! Подивимось як працюватиме.
+
0
Три літри
Три літри
17 октября 2023, 7:22
#
Через чотири роки після запуску в Дії нарешті появилась друга корисна послуга… Але враховуючи попередній досвід вона буде так само реалізована через те що утворюють сідниці.
+
0
Три літри
Три літри
17 октября 2023, 7:33
#
Стислий зміст попередніх серій:
— водійське посвідчення стало офіційним документом лише через два роки після появи, якщо раптом смартфон у вас розрядився то суто з офіційної точки зору, тобто by design, ви автоматом стаєте порушником на відміну від рішення впровадженого у Естонії в 2011 році.
— ковід-сертифікат чомусь вимагає додаткових гімнастичних вправ головою при тому що це тупо справка про зроблену вакцінацію, в більшості країн де існували електроні ковід-сертифікати це не тільки не вимагало оформлення електронного підпису, але й взагалі встановлення якихось додатків так як QR-код документа можно було продемонструвати і просто з електроного листа яким сертифікат надсилався людині.
— передача права управління автомобілем чомусь виявилась операцією яку власник авто не може скасувати — я взагалі не можу уявити як можно було спроектувати таке
+
0
u3IOm4uk
u3IOm4uk
20 октября 2023, 10:01
#
— можливо я помиляюсь, але кожен водій в своєму авто має зарядку до телефону.
— ковід-сертифікат вже ДУЖЕ ДАВНО не вимагає гімнастичних вправ головою. Да і це не ковід сертифікат вимав, а підветрдження цифрового підпису.
— шеринг авто можна відмінити в додатку, там для такого є спеціальна кнопка «Скасувати шеринг» в розділі «Шеринг авто»

Для вас можливо це тільки друга корисна послуга. Для інших користувачів можливо 10та, а для когось перша. Да і я особисто не бачу жодних технічних проблем у функціоналі реалізованих послуг.
+
0
Три літри
Три літри
20 октября 2023, 11:45
#
— можливо я помиляюсь, але кожен водій в своєму авто має зарядку до телефону.

Не кожний водій, тільки ті які користуються смартфоном для навігації та деякі хто подумав про це.
Деякі смартфони навіть перебуваючи на зарядці можуть розряджуватись якщо на них запущена програма навігації.

— ковід-сертифікат вже ДУЖЕ ДАВНО не вимагає гімнастичних вправ головою

Ну добре що вже не вимагає, але то дебільне рішення демонструє наскільки все погано з головою у архітекторів дії

— Да і це не ковід сертифікат вимав, а підветрдження цифрового підпису.

Наче відбитку пальця не достатньо для того щоб підтвердити цифровий підпис. Повторюю: це оверсек’юрно враховуючи де саме можна цей цифровий підпис використати. Відразу згадув про голосовий контроль для разумного будинку https://youtu.be/nwPtcqcqz00

— шеринг авто можна відмінити в додатку,

Більше ніж рік це було не можливо.
Я взагалі не можу зрозуміти як можна було випустити такий продукт бо це ж те що не те що очевидно, це просто така ж необхідна частина як і сам процедура шерінгу. https://www.kmu.gov.ua/news/rozshyriuiemo-funktsional-sherynhu-avto-u-dii-mozhna-skasuvaty-nalezhnoho-korystuvacha Це як продати автомобіль в якому не буде вітрового скла чи кришки багажнику, а потім додати можливість купити це у автосалоні.
+
0
Три літри
Три літри
20 октября 2023, 11:49
#
І таких речей в Дії повно бо проектували її не ті люди, яким це можна довірити. Є гарний приклад у сусідів — мОбиватель — де все продумано, законодавство наперед підготовлене і не має дивних рішень таких як вправи головою для аутентифікації

— Для інших користувачів можливо 10та

Для більшості користувачів в Дії лише дві корисні послуги, одна з яких вже не актуальна бо не вимагається ані в Україні, ані за кордоном куди половині ще й не виїхати, а інша доступна лише тим кому не пощастило з місцем проживання поблизу від кордону з дегенератами:
— сертифікат вакцинації
— виплата ВПО

Тобто є такі кому зараз Дія не потрібна взагалі, хіба що від нудьги проголосувати в якомусь дивному опитуванні чі радіо послухати.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться