Відмова у виплаті
СК Універсальна була повідомлена про те, що я 27.07.2026 року була госпіталізована до лікарні з діагнозом пневмонія.При виписці з лікарні я подала до СК всі документи.Мені прийшла відмова тому що в грудні минулого року я також була госпіталізована до лікарні з тим же діагнозом,і виплату я отримала в перших числах січня.В умовах договору не прописано обмеження на повторне звернення з тим самим діагнозом протягом року.Тобто відмова була б законна лише тоді, коли цей нюанс чітко прописаний в договорі.Пункту про те, що повторне звернення за одним і тим же діагнозом протягом 365 днів не покривається немає.Висновок-СК Універсальна вигадує обмеження на ходу.Повторний випадок є повністю новим гострим станом, а не продовженням чи рецидивом попереднього.
У відмові немає посилання на конкретний пункт договору.
Прошу надати ЗЗ, так як я маю намір писати скаргу-претензію на ім'я керівника СК з вимогою переглянути рішення.В разі відсутності реакції з боку компанії буде подана скарга до НБУ, як до регулятора ринку фінансових послуг.
Чесно, розчарована.
У відмові немає посилання на конкретний пункт договору.
Чесно, розчарована.

6 августа 2026, 8:24
Дякуємо за Ваш відгук. Думка наших клієнтів дуже важлива для нас, так як ми працюємо над поліпшенням якості обслуговування клієнтів і сервісу. Для того, щоб ми могли ознайомитися з обставинами випадку і надати відповідь на Ваш відгук, прохання направити номер договору страхування або номер справи на наш e-mail: office@universalna.com. З повагою, UNIVERSALNA