Ніколи знову
Коротко: надзвичайно багато бюрократії, хитрий договір, неприємний персонал, необхідність їздити (до війни) показувати ушкодження на офіс (детальних фоток і звіту від автосалону їм недостатньо). Двічі виплатили більшу частину необхідного, втретє відмовили, хоч і ушкодження дуже незначне.
Довго: мав три випадки. Усі три рази чомусь мав висилати їм кольорові фотки усіх своїх доків (паспорт, права, тощо), хоча все це вони мають у себе ще від часів укладання першої угоди два роки тому. Дія на офісі їм не підходить, вимагають оригінали документів. Навіть бюрократична держава вже не вимагає, а ці вимагають. І знову ж таки, всі ці доки я їм надавав ще при оформленні. Співробітник був не дуже привітний і поводився доволі зверхньо, ніби я йому щось винен. Але після маленького хіпішу і пояснення, що це я той, завдяки кому у нього є робота і зп, він став значно більш зговірливим та чемним. Всі три страхові випадки — невеликі ушкодження кузова. В гаражі без страхової таке ремонтують за 1-2 години і недорого. Зі страховою і салоном це забрало два дні, але деталь (губа бампера) була замінена повністю, а не ремонтована. Добре видимі, але менші за 3см коци на бампері не покрили. Але то таке, перші два рази були більш-менш. Третій випадок (справа 3889218798) не покрили зовсім (відмова), бо я не звернувся до поліції про дтп (втретє, адже, виявляється, ліміт — два рази без поліції). До поліції я не звертався, бо усі рази не було 2 сторони, тобто сам десь шось чіпляв. І логічно, що у таких випадках до поліції не звертаються. Третій раз на трасі прилетів у бампер камінь і вибив передній парктронік. Я не знаю коли саме це сталося і де (дорога була настільки погана, що я не чув, або не звернув увагу на черговий звук удару). Помітив вже, коли доїхав і то випадково. Яка тут може бути поліція? Але як є. Це ушкодження мені покрити відмовились на підставі того, що воно не оформлене поліцією. Що ж, через ті 2к грн вони втратили клієнта, який платив в рази більше на рік, ніж всі ті три страхові випадки разом узяті. Може інші страхові такі самі, не знаю, але з цими прощаюся.