Найгірша компанія з некомпетентними працівниками. Працюють не чесно. Справа 14259

NadiaShyshkovsk2025-05-28 16:58:23
14.05.25 сталася ДТП, у якій винуватцем був клієнт страхової компанії «Оранта». ДТП оформила поліція. Наступного дня я зателефонувала на гарячу лінію «Оранти», де мені сказали приїхати до офісу та написати заяву.

16.05.25 я приїхала до офісу, де написала дві заяви (як з’ясувалося пізніше, одна з них була заявою на виплату; працівник сказав, що це просто заява, щоб у них були мої реквізити). Після цього працівник провів огляд — просто зробив фото і сказав, що виплата буде тільки за бампер (хоча було пошкоджено бампер, фару, ляду, і, можливо, є приховані пошкодження). Ми сказали, що не згодні з таким підходом, на що він відповів: «Стягуйте з винуватця ДТП або замовляйте незалежну експертизу». Ми відповіли, що тоді замовлятимемо експертизу.

Акт огляду працівник «Оранти» при нас не заповнив і копії нам не надав.

19.05.25 ми приїхали до офісу «Оранти», щоб отримати акт огляду для проведення оцінки на СТО, але нам відповіли: «Пишіть заяву, бо це конфіденційна інформація». Ми написали заяву, яку прийняли. Однак до сьогоднішнього дня відповіді не отримали.

І от 28.05.25 на рахунок надійшло 8 тис. грн, хоча суму з нами ніхто не узгоджував, акт огляду ми не бачили і не підписували, і реальна сума збитків значно більша.

«Оранта» користується незнанням людей у цій сфері та занижує виплати. Не рекомендую цю компанію нікому!
Оранта
29 мая 2025, 16:01
Вітаємо, пані Надіє!

Дякуємо за Ваш відгук і детальний опис ситуації.

Нам щиро прикро, що Ви залишилися незадоволені обслуговуванням у нашій компанії. Ми розуміємо Ваше обурення і розділяємо занепокоєння, коли мова йде про відшкодування збитків після ДТП.

Повідомляємо, що Ваша ситуація передана на внутрішню перевірку. Ми детально проаналізуємо всі документи та дії співробітників, щоб надати Вам вичерпну відповідь. Зв’яжемося з Вами найближчим часом для роз’яснення подальших кроків.

З повагою, Клієнтська підтримка НАСК «ОРАНТА»

Коментарі до відгуку - 1

Вітаємо, пані Надіє! Ми ретельно перевірили Вашу справу. За результатами внутрішньої перевірки повідомляємо: 1. Огляд транспортного засобу було проведено 16.05.2025 року представником страхової компанії. У ході огляду було зафіксовано пошкодження, які мають, безпосередній причинно-наслідковий зв’язок з ДТП, що сталася 14.05.2025. Відповідно до чинного законодавства та умов договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності, виплата здійснюється лише за пошкодження, прямо пов’язані з вказаною подією. 2. Пошкодження, що не мають очевидного зв’язку з даною ДТП, не можуть бути враховані в межах страхового відшкодування. У разі незгоди з висновками нашого фахівця, Ви маєте право подати звіт незалежної експертизи. Такий документ буде розглянутий компанією при повторному аналізі справи. 3. Щодо акту огляду, згідно з внутрішнім регламентом, другий примірник акту мав бути переданий потерпілій стороні під час огляду транспортного засобу, без необхідності подання додаткової заяви. На жаль, у цьому випадку наш представник припустився помилки, за що щиро вибачаємося. Зі слів нашого працівника після отримання заяви, акт було надіслано на вказану електронну адресу потерпілої. 4. Страхове відшкодування було перераховано 28.05.2025 року у сумі, визначеній на підставі акту огляду та стандартного калькуляційного розрахунку. Звертаємо Вашу увагу, що погодження розміру виплати з потерпілою стороною не передбачене чинним законодавством, однак компанія завжди готова переглянути рішення у разі надання обґрунтованих додаткових документів, зокрема — висновку незалежної оцінки або акту виконаних робіт за проведений ремонт разом із фіскальними чеками/квитанціями. Ви можете подати документи особисто до Центру клієнтської підтримки у Вашому регіоні або надіслати на електронну адресу: loss.ga@oranta.ua (в темі листа, будь ласка, вкажіть Ваші ПІБ та номер справи). Для ознайомлення з документами, на підставі яких оцінено розмір заподіяної шкоди, зокрема з ремонтною калькуляцією, запрошуємо Вас до Центру клієнтської підтримки у Вашому регіоні. При собі необхідно мати оригінал документу, що посвідчує особу (паспорт, водійське посвідчення). Ми відкриті до подальшого конструктивного діалогу і завжди готові надати необхідні роз’яснення. З повагою, Клієнтська підтримка НАСК «ОРАНТА»
Відгук успішно відредаговано