Бездіяльність, відписки та понад 3 місяці очікування ремонту: реалії преміального КАСКО від СК «АРКС»
Хочу застерегти всіх, хто планує купувати поліс КАСКО в АТ СК «АРКС». Якщо ви думаєте, що, заплативши чималі гроші за страховку, ви отримаєте сервіс і швидкий ремонт авто — ви глибоко помиляєтесь. Натомість ви отримаєте штучне затягування часу, ігнорування законів та нескінченні відмазки.
Моя історія: маю договір КАСКО № 0619894a66 (автомобіль AUDI А6, номер АС3308IA). ДТП сталося ще 08.05.2026. Була відкрита страхова справа № 1.003.26.0007208. З моменту аварії минуло вже понад 3 місяці (більше 90 днів)! Усі первинні документи, включно з довідками від поліції, я надала одразу. Але замість того, щоб направити машину на ремонт, АРКС увімкнула режим максимальної бюрократії.
Компанія штучно затягує процес, безпідставно вимагаючи надати копії матеріалів адміністративної справи (№ 161/10306/26) з суду. Це при тому, що згідно з ч. 6 ст. 98 Закону України «Про страхування», страховику прямо заборонено вимагати документи для підтвердження обставин, які вже підтверджені іншими наданими документами! Навіть за їхніми власними Правилами страхування максимальний термін відстрочки рішення (90 днів) уже давно вичерпано.
Зв'язок із компанією — це окремий вид знущання. На мої офіційні листи з електронним підписом вони просто не реагують. Менеджери в месенджерах годують шаблонними фразами: «справа на фінальному прийнятті рішення», «справа в юридичному відділі», «більш детально немає що сказати». Ніякої конкретики, жодної дати направлення на ремонт. Просто чекайте біля моря погоди з розбитим авто.
Наразі мною вже підготовлено та направлено офіційну скаргу до Національного банку України щодо грубого порушення прав споживача фінансових послуг.
Висновок: обходьте СК «АРКС» десятою дорогою. Компанія радо бере ваші гроші за поліс, але коли настає час виконувати свої прямі зобов'язання, ви залишаєтесь зі своєю проблемою сам на сам, виборюючи свої ж гроші місяцями.