Закриття рахунку протягом 45 днів
Курс валют в Юнекс Банку
«Роздрукуйте та заповніть заяву.
Поставте відмітку біля „1. Закрити рахунок“.
Вкажіть IBAN рахунку та назву банку для переказу коштів. (якщо маєте власні)
Поставте відмітку біля „2. Заблокувати картку №“ та введіть номер картки.
Вкажіть фінансовий номер телефону для відключення СМС-послуг.
Підпишіть заяву внизу.
Заповнену заяву надішліть у цей чат.
Заява є дійсною протягом 3 робочих днів з дати її оформлення.»
Зрозуміло, зробив, відправив в чат. Три доби ніякої відповіді. 12.11 питаю чому не закривають рахунок? Відповідь СП:
На жаль, ми не отримали документ. Будь ласка, надішліть його ще раз
Добре, відсилаю ще раз. СП:
«Заява заповнена через редактор документів має бути підписана через Дія-підпис.
1. Зайдіть на сайт через браузер: https://diia.gov.ua/services/pidpisannya-dokumentiv
2. Натискайте „Підписати документи“.
3. Виберіть „Підпис — UA“, підтвердьте через QR-код.
4. Перейдіть в Дію, активуйте Дія.Підпис.
5. Пройдіть фото-верифікацію.
6. Створіть код з 5 цифр для активації.
7. Внесіть код і натисніть „Підписано“.
8. Завантажте документ у форматі PDF.
9. Підпишіть документ через Дія.Підпис.
10. Пройдіть фото-верифікацію, введіть 5-значний код.
11. Після підписання з’являться три файли для завантаження: з підписом, без підпису, протокол перевірки КЕП.
Ось ці три файли потрібно направити нам або натисніть „Завантажити архівом“ та направте в чат.»
Добре… Відсилаю вже підписану заяву. Тиша. Питаю що зробити щоб закрити рахунок?
Знову пишуть про Дія підпис. Відправляю ще раз підписану заяву. СП знову:
«На жаль, ми не отримали документ. Будь ласка, надішліть його ще раз»
Телефоную вже оператору, каже зараз виясню. І тут СП таки приймає заяву.
Але за п’ять хвилин:
«Рахунок закривається протягом 45 днів, оскільки за правилами міжнародної платіжної системи можуть відбуватись операції навіть після завершення розрахункового періоду. Тому закрити рахунок саме в цей час ми не можемо — це не залежить від банку, а є вимогою МПС.»
Нагадаю що ні кредитних коштів ні власних на рахунку не було, як і не яких розрахунків взагалі. При цьому іду в приват24 і за 2 хвилини закриваю рахунок яким користувався 3 роки.
Хочемо також роз'яснити ситуацію щодо тривалості закриття рахунку. Відповідно до вимог міжнародних платіжних систем, рахунок може залишатися активним протягом до 45 календарних днів після подання заяви на його закриття. Це пов’язано з можливістю проведення відкладених операцій або повернення коштів від торгових мереж (наприклад, у випадку повернення товару чи скасування платежу). Такий порядок є обов’язковим для всіх банків, що працюють із картками міжнародних платіжних систем, і не залежить від внутрішніх рішень банку.
Також зазначаємо, що заява, підписана через Дія.Підпис, є обов’язковою вимогою для підтвердження волевиявлення клієнта щодо закриття рахунку, оскільки забезпечує юридичну силу електронного документа.
Після завершення встановленого періоду рахунок ваш буде остаточно закрито. Дякуємо за розуміння.