Воруют деньги

Відділення за адресою: Київ, вул. Васильківська,14
В декабре заблокировали карту и попросили предоставить документы происхождения средств. Но на носу были праздники и решил заняться после. В конце января вижу что карты уже нету в приложении. По звонку на гарячу линию узнаю что счёт закрыли и деньги (2930грн) лежат на транзитом счёте, и при переводе их в другой банк они сдирают 20% независимо от суммы. При этом никто не предупреждал сколько даётся времени при предоставлении документов происхождения средств и сути транзакций, никто не уведомил что счёт закроют втихаря. Но понятно что захотели ПОИМЕТЬ БОЛЬШИЕ проценты с денег. Если 100тыс бы лежало то содрали бы так же 20тыс. Это нормально в наше время? Чего сразу всю сумму себе не забирать? Если воровать то воровать по крупному?!
Юнекс Банк
Дякуємо за ваше звернення. Нам прикро, що ця ситуація виникла. Але банк працює виключно у законодавчому полі, і діє згідно законодавчих вимог. Ми хочемо детально пояснити дії банку у подібних ситуаціях.
Ваш рахунок було закрито на підставі частини 1 статті 15 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Якщо банк запитує документи щодо походження коштів, а клієнт не надає їх протягом тривалого часу, банк, відповідно до закону, повинен припинити ділові відносини із клієнтом. Згідно законодавства, усі виплати клієнтам у разі закриття рахунку здійснюються виключно у безготівковій формі. Це означає, що кошти можуть бути перераховані тільки на інший банківський рахунок. Щодо 20% комісії при переказі коштів на інший банк, узгодженої Тарифним комітетом – вона застосовується саме у випадках, коли банк самостійно припиняє співпрацю з клієнтом через ненадання необхідних документів або інші обставини, визначені законодавством. Ця комісія є частиною Правил обслуговування і стосується всіх клієнтів у подібних ситуаціях.
Вашу картку було заблоковано у грудні. Ми розуміємо, що ви готувалися до свят. Але перевірка фінансових операцій є обов’язковою процедурою для всіх банків. З моменту блокування картки у вас була можливість звернутися до банку і, якщо не надати документи одразу, то хоча б погодити дату надання необхідних документів вами. Банк зі свого боку надав можливості для врегулювання питання, однак ви їх проігнорували, нажаль.

Ми вдячні вам за співпрацю і за вибір продуктів Unex Bank. Сподіваємося на ваше розуміння наших дій у цій ситуації.

Ayron15
Ayron15
1 березня 2025, 10:04
Какой срок подразумевается под «длительный временем»? . Ведь можно и на следующий день закрывать счёт что бы не было возможности подать документы, и тем самым красть у всех 20% от суммы. За временные рамки мне никто не говорил, и люди сами не должны гадать на кофейной гуще сколько у них есть для этого времени. Если бы поддержка сразу сказала что так и так, есть неделя для подачи доков, иначе будем разрывать отношения и заберём 20% то и вопросов бы не было…а так получается специально скрываете что бы нажится?!
natashaGra
natashaGra
13 квітня 2025, 19:35
Похоже банк родственник абанка по отношению к клиентам

Курс валют в Юнекс Банку

Курс валют в Юнекс Банку