Мінфін - Курси валют України

нульова клієнтоорієнтованість

paalomnik 7 вересня 2024, 21:06
2 з 2 разів після звернення в підтримку залишаюсь з відчуттям що банку тупо плювати на своїх клієнтів. Одразу хочу зазначити, що після спілкування з заступником начальника центрального відділення я точно знаю що в банку є адекватні люди але підтримка зводить все нанівець.

Перший раз я стикнувся з підтримкою коли підвʼязував багато старлінків на один акаунт (при цьому проводиться невеличке списання з карти) і в один момент почалися відмови по картці. Знадобилося декілька годин щоб підтримка повідомила, що це спрацювали «механізми безпеки», безпека клієнта це чудово, але чому не можна про це в додатку написати одразу? Старлінк в принципі упереджено ставиться до карток наших банків через бариг тому через декілька відмов картка у них вже була помічена як фрод і виходить що мені потрібна інша картка щоб допривʼязувати всі старлінки на акаунт. Тут на мою думку настає момент де підтримка має працювати максимально посилено але мені пропонують приїхати в Київ для перевипуску картки на відділенні коли я знаходжусь на сході країни, геніальна пропозиція (ніт)! Шляхом перебору питань я нарешті зміг витягти інформацію що виявляється я можу випустити додаткові картки і таким чином питання вирішилося, але для чого тоді взагалі підтримка якщо вони цього навіть не порадили, а навпаки запропонували самий незручний варіант для клієнта і мені довелося додумувати цей варіант самостійно?! Я прийшов з проблемою, мені намагаються цю проблему посилити замість допомогти її вирішити.

Ситуація № 2
Вирішив підвʼязати картку в PayPal, одразу хочу зазначити що купую щось онлайн в інших країнах не перший раз і у мене в акаунті є картки інших банків, в тому числі і перевипущені після 24 лютого 2022 року. Цього разу захотів спробувати кешбек Юнекс. Не зміг верифікувати картку, на всі тразакції для верифікації приходить відмова. Підтримка тільки натикала мене в постанову НБУ № 18 і сказала «операція буде відхилена». Ніякого бажання вирішити проблему клієнта, ми тобі відхилимо, а як вирішити проблему то вже твої проблеми, вже не захотів грати в угадайку, а використав карту іншого банку але вирішив поцікавитися чому так, отримав відповідь «Ми не несемо відповідальність за інші банки. Ми діємо виключно згідно законів України.».

Моє резюме: відділ підтримки не зацікавлений в вирішенні проблем клієнтів. Їх функція — це відписатися по скрипту, іноді навіть без затримок. Будь-які проблеми клієнта де треба підказати або порадити по іншим продуктам банку або функціоналу їх не цікавлять, тут клієнт сам за себе. Бачу великий потенціал банку але таке ставлення зі сторони підтримки дає зрозуміти що в будь-якій проблемній ситуації клієнт залишиться з проблемою сам на сам.
Юнекс Банк
10 вересня 2024, 18:10
Ми щиро шкодуємо, що ви опинилися в такій ситуації. І в одній, й в другій. Так, маємо визнати, що можливості нашого застосунку не безмежні. Але такі відгуки важливі для нас, бо допомагають виявляти «вузькі» місця та вдосконалювати його. І ваш кейс також важливий — дякуємо, що поділилися. До речі, те саме можемо сказати й про якість підтримки: кожен відгук, складна ситуація, яку підтримка не змогла вирішити достатньо оперативно та якісно, розглядаються окремо та є «домашньою роботою» для Центру турботи.

Але все ж маємо зазначити, що за вашим зверненням 19.04.2024 наш співробітник оперативно оцінив ваш запит і надав пряме посилання для швидкого оформлення додаткової віртуальної картки без зайвих запитань. Щодо другої ситуації, яку ви описали, дійсно була допущена системна помилка. Під час вашого звернення наш співробітник негайно провів перевірку невдалого виконання операції та повідомив про причину, зазначену нашим операційним центром.

Зараз цей кейс також переданий в роботу: нам важливо, щоб така ситуація більше не повторювалася. Обов'язково повідомимо вам про результати.

Дякуємо за вашу небайдужість та щиро перепрошуємо за клопіт.

Коментарі

Курс валют в Юнекс Банку