Порушення статті 14‑1 Закону України № 5492‑VI

Денис Основин 12 вересня 2026, 22:37
Відділення за адресою: Запоріжжя, вул. Ладозька, 17-А
★☆☆☆☆

У відділенні ТАСКОМБАНК за адресою: м. Запоріжжя, вул. Дмитра Вишневецького, 17а, касир відмовив мені у видачі раніше оформленої платіжної кредитної картки, вимагаючи фізичний паспорт.

Я пред’явив у застосунку «Дія» чинні е‑паспорт та е‑паспорт для виїзду за кордон, але працівник банку їх не прийняв.

Вважаю таку відмову необґрунтованою та такою, що суперечить законодавству й порядку верифікації клієнтів, установленому НБУ. Стаття 14‑1 Закону України № 5492‑VI надає е‑паспорту та е‑паспорту для виїзду за кордон таку саму юридичну силу, як фізичним документам, і дозволяє пред’являти їх замість паперового або пластикового аналога без додаткового пред’явлення. Юридичні особи зобов’язані забезпечити їх перевірку.

Положення НБУ № 65 про здійснення банками фінансового моніторингу прямо передбачає використання е‑паспорта та е‑паспорта для виїзду за кордон у процедурах верифікації. Прошу керівництво банку навчити касирів чинним нормам та забезпечити законне обслуговування клієнтів. Наразі — 1 бал.
Таскомбанк
14 вересня 2026, 10:04
Добрий день
Нам прикро, що Ви отримали негативний досвід обслуговуючись у відділенні ТАСКОМБАНКУ. Хочемо вам пояснити, що наразі у відділенні банку не працює функція ідентифікація через ДІЮ, через що касир попросила надати фізичні документи. Ми розуміємо що відсутність даного функціоналу доставляє незручності, тому зараз дане питання на опрацюванні технічного відділу. Приносимо Вам вибачення за тимчасові незручності та дякуємо за розуміння.

Байкар UA
Байкар UA
13 вересня 2026, 10:41
Обходьте стороною це відділення як і сам банк. З досвіду кажу)

Головна / Банки України 🏦 / Таскомбанк 💰 / Відгуки про Таскомбанку 📝 / Порушення статті 14‑1 Закону України № 5492‑VI