Таскомбанк безпідставно заблокувал кошти на рахунку
Курс валют в Таскомбанку
Під час звернення до банку мені повідомили, що блокування нібито пов’язане з неоплаченою комісією, а також із тим, що моє місце реєстрації — м. Донецьк.
Вважаю такі дії банку неприпустимими. Реєстрація в Донецьку сама по собі не може бути підставою для блокування доступу клієнта до власних коштів, тим більше коли гроші були переказані з мого ж рахунку в іншому банку.
Якщо у банку є питання щодо операції, він повинен надати чітке письмове пояснення:
на якій саме підставі заблоковані кошти;
які документи необхідно надати;
у який строк буде прийнято рішення;
чому клієнту фактично обмежено доступ до власних грошей.
На цей момент банк фактично утримує мої кошти без зрозумілого правового обґрунтування та без належного вирішення питання.
Прошу ТАСКОМБАНК негайно надати письмове пояснення причин блокування та розблокувати кошти або офіційно вказати законні підстави для подальшого обмеження операцій.
У разі відсутності рішення буду змушений звернутися зі скаргою до Національного банку України, а також розглянути питання захисту своїх прав у судовому порядку.
Шановний клієнте, у зв’язку з тим, що у ваших даних зазначена адреса реєстрації на тимчасово окупованій території, вам необхідно було пройти планову актуалізацію інформації.
Повідомляємо, що обмеження за вашими рахунками було знято 12.05.2026 на підставі наданих вами документів.
Перепрошуємо за можливі незручності, пов’язані з терміном розгляду документів. Водночас звертаємо увагу, що Банк здійснює розгляд звернень клієнтів відповідно до вимог чинного законодавства України, зокрема Закону України «Про звернення громадян», із дотриманням встановлених строків.
Також офіційну відповідь буде додатково направлено на вашу електронну адресу.
Дякуємо за ваше звернення та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.