Відсутність реальної допомоги від підтримки Таскомбанку у проблемній ситуації
- Fantomas2020
- 30 травня 2024, 14:05
Купите монету у спекулянтов на olx, если она так сильно нужна. Купить монеты по госценам всегда было проблемой
Вітаю та дякую — сьогодні дійсно зі мною зв’язались фахівці Таскомбанку і запропонували вирішити ситуацію, надавши можливість мені викупити монетку, яка мене цікавила у Запорізькому відділенні. Я обов’язково скористаюсь цією пропозицією у наступному місяці після мого повернення в Україну, після чого залишу повідомлення про закриття банком проблемного питання. Ще раз дякую та бажаю усім миру та добра!!!
Банк як офіційний дистрибутор НБУ здійснює офіційний продаж нумізматичної продукції. Придбати монети та банкноти можна двома способами — вистоявши довгу живу чергу, або клієнтам банку надана привілегія замовити продукцію НБУ через сайт банку, а потім викупити її у відділенні. Виім я стикнулась з ситуацією, коли монету я замовила, а касир банку відмовилась мені її продавати, мотивуючи, що в моєму замовленні такої монети немає. Власне кажучи ось подробиці цієї ситуації:
9.04.2024 я на сайті coins.tascombank.ua оформила замовлення № 12264 яке містило 2 нейзильберові монети НБУ «Кохання» і «Захисниці» — обидві в сувенірному пакованні. 14 квітні при намагані викупити це замовлення касир Запорізького відділення по вул. Піденноукраїнській повідомила, що в данному замовленні за її даними присутня лише 1 монета «Кохання», а монети «Захисниці» немає. Звичайно касир не може продати ту монету, якої, як видає їй система, у замовлені немає, а тому запропонувала мені звернутись на гарячу лінію для владнання проблемного питання з ними. Розуміючи, що це нормальна ситуація — гаряча лінія для того і існує щоб допомагати клієнту з проблемними питаннями я одразу зателефонувала по номеру 0800503580. Втім гаряча лінія теж не всесильна, вирішиит питання самостійно одразу не могла, а тому на моє звернення було оформлено заявку, яку мала розглянути відповідна служба банку. Наступного дня — тобто 15.04.2024 відповідна служба мені зателефонувала і попросила зробити скрін замовлення, де було б видно наявність у замовленні обох монет. В той же день я все зробила як просили — скрін надіслано у вайбер і оператора я попросила приєднати до моєї заявки (назвала ПІБ), що знаходиться на розгляді. Далі я почала чекати на розгляд моєї заявки по суті, сподіваючись на зворотній зв’язок. Час спливав але ніхто нічого не повідомляв. Розуміючи, що щось з підтримкою Таскомбанку не те — я 2 травня 2024 зателефонувала підтримці з проханням повідомити стан розгляду заявки і, виявляється, що підтримка вважає, що я нічого їм по вайберу не надіслала, а тому заявка так і висить як не виконана з моєї вини. Прохання подивитись у вайбері та знайти там скрін від 15 квітня ні до чого не привели — відповіли: «Скріну нема!». Ну гаразд, але ж можна надіслати скрін знов — він то в наявності. Відповідь підтримки: «так, можна, надсилайте, попрохайте приєднати до заявки 2433457». На уточнююче питання — чи отримає я якийсь зворотній зв’язок по результатам розгляду — відповіли: «Так, звичайно — вам зателефонують». У той же день скрін мною направлено повторно, звичайно я попрохала доєднати скрін до замовлення 2433457 озвучено і… знов чекання. Ну не вважаю я, що банк може обманути і проігнорувати мою заявку та обіцянку зателефонувати… Втім учора — тобто 29 травня 2024 року, терпець таки увірвався і я знову зателефонувала в підтримку з проханням повідомити стан розгляду заявки. І… мені повідомили, що моя заявка була розглянута ще в той день коли я направила скрін. Ну і визнали, що мені дійсно не зателефонували, хоча і обіцяли. Але саме цікаве — це навіть не результат розгляду заявки, а він такий «фахівці Таскомбанку, розглянувши заявку дійшли висновку що по замовленню відбувся „технічний збій“ внаслідок чого монета „Захисниці“ у сувенірному пакованні не потрапила до замовлення, хоча і з незрозумілою причини продовжила відображатись у замовленні клієнта у його персональному кабінеті» (до речі вона відображається там і наразі). Саме цікаве це те що підтримка Таскомбанку порекомендувала мені вдіяти — мені запропонували замовити вказану монету повторно… коли вона буде знову запропонована на продаж. А на моє заперечення що вказана монета навряд чи колись буде продатаватись Таскомбанком — відповіли, що то не наша проблема — ми заявку розглянули. І ось тут у мене виникають справедливі питання. По перше — що для того щоб зробити висновок, що стався «технічний» збій не треба було двічі просити скріни, де монета дійсно була. І що такий «збій» трапився розуміла я саме і по суті те саме мені повідомила касир ще 14 квітня. Навіщо було тягнути кота за хвіст — імітуючи бурхливу діяльність? По друге, я як клієнт, якому вдалось замовити монету але не вдалось її викупити, звертаючись до служби підтримки банку розраховувала отримати не висновок про технічний збій, а пропозиції з боку банку як врегулювати таку ситуацію. Не рекомендацію замовити монетку повторно в умовах тоді коли банк її на продаж запропонує наступного разу — НІКОЛИ!!! При цьому я як адекватна людина, розумію, що данних монет може в банку банально не лишитись (хоча зазвичай дистрибутори залишають певну кількість монет — «про запас»), втім банк якому цікава лояльність клієнта ну як варіант міг запропонувати викупити мені якусь іншу монету. Адже НБУ щомісячно випускає 1−3 нові монетки, а Таскомбанк частину своєї квоти реалізовує через замовлення клієнтів, а частину пускає у вільний продаж. Тобто без проблем клієнту можна було б запропонувати придбати іншу монетку (з тих що призначені для вільного продажу), що вийшла пізніше, але ще в Запоріжжі Таскомбанком не продавались — наприклад «Чорний лелека» (у сувенірному паковані чи без нього), або якусь іншу. Звісно я не чекаю якогось безкоштовного соррі-бонусу від банку в ситуації, яка виникла через недолуге програмне забезпечення саме банку — я готова за власні кошти викупити якусь іншу монету — по справедливій ціні банку. Втім в головах фахівців Таскомбанку, які розглядали мою заявку жодних ідей з цього приводу чомусь не виникло. Ну і третє — ну ось не можу зрозуміти що це за служба підтримки у банку така? Заявки створюють, обіцяють розглянути і навіть іноді розглядають — але чому клієнти не інформуються про результати розгляду — ну не можу я цього зрозуміти. На що тут сподівання? Що клієнт забуде? Так може і тех-збою не було, а просто мою монетку забрала якась інша людина? (останнє питання риторичне). Хочу почути позицію банку з вказаного приводу, включаючи які заходи впливу планується застосувати до осіб що розглядали згадану заявку, забуваючи мене поінформувати про цей самий розгляд. Якщо представнику банку буде потрібна будь-яка додаткова інформація — надам без проблем — усі скріни в наявності.
Нам прикро, що у Вас склалося негативне враження щодо обслуговування в ТАСКОМБАНКу.
Дійсно, відбувся технічний збій при створенні замовлення.
Звертаємо увагу, що зі сторони служби підтримки банку було здійснено дзвінок до Вас з метою інформування щодо розгляду запиту, але не було встановлено зв'язок.
Найближчим часом повторно з Вами зв’яжемось.