Мінфін - Курси валют України

Встановити

Бомбануло, або не ведіться на низькі комісії

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
19551850 8 липня 2020, 10:10
Зацікавив ПУМБ відсутністю комісії за зняття готівки, тому вирішив відкрити розрахунковий рахунок ФОП саме в цьому банку.
При спілкуванні з менеджером вже у відділені виявилося, що без комісії можна зняти лише 100 000 грн в місяць, надалі — 0,35% від суми. ОК, оскільки Приват 0,8% бере.
А тут починається найцікавіше.
Менеджери дали довідку з IBAN рахунком, за яким можна проводити оплати. Наступного дня на рахунок перевели з ТОВ 135 000. Цілий банківський день вони йшли. Так і не прийшли.
В розмові з менеджером вияснилося, що довідку з IBAN рахунком вони видали не на ФОП, а на фізичну особу. На питання навіщо, адекватної відповіді так і не отримали.
В кінці дня кошти таки прийшли на рахунок фіз особи! Наступною проблемою стало їхнє повернення — просто так це не зробиш, знову потрібно їхати у відділення, писати заяву на підвищення розрахункового ліміту і тд. Але це вже здається не таким критичним, як той факт що банк і його служба контролю за операціями пропустила перерахунок з ТОВ на фіз особу суми без сплати податків і не задала жодного питання.
Зрештою, за 5 днів кошти вдалося повернути ТОВ і зробити оплату на ФОП. Здавалося б, що історія з хеппі ендом, але не цього разу.
Наступного тижня ПУМБ запросив, документи, що підтверджують правомірність переказу ТОВ на ФОП, хоча в призначенні платежу все зроблено правильно.
Тобто банк абсолютно не зацікавив переказ на фіз особу, він його пропустив без сплати податків, хоча мав би заблокувати проведення. А ось переказ на ФОП здався підозрілим.

Така ось історія. Дивіться уважно на ці кляті довідки. (на фіз особу та ФОП — довідки ідентичні, як виявилося згодом, у ФОП є надпис «фоп», а у фіз особи немає такого пояснення). І взагалі, кому потрібен IBAN на фіз особу?? Номера карти вистачає для 99% операцій.

Хоч і відсоток за зняття приємніший, сервіс явно не дотягує до прийнятного рівня.
На 8 днів заморозили кошти, витратили вагон часу у відділені та дорогу до нього. Підрахувавши втрати, розумію, що «заплатив» за комісію більше, аніж 0,8%
ПУМБ
Відповідь банку
8 липня 2020, 11:30
Добрий день!
Ми приносимо вибачення за подібну ситуацію. Радимо вам звернутись на горячу лінію для корпоративних клієнтів для фіксації скарги на інцидент за номером телефону 0 800 501 275. Колеги з профільного відділу допоможуть розібратись з вирішенням даної проблеми.
Ми впевнені, що це ваш останній негативний досвід в нашому банку, і в подальшому подібних ситуацій не виникне.
Дякуємо.

Коментарі - 2

+
0
Італій .
Італій .
8 липня 2020, 15:33
#
Тут конечно вина работника банка.

Но как ты сам не проверил какой номер счёта используется для перевода? И зачем ты вообще в таким вопросом обращался к работнику банка если ты должен был сам зайти в интернет-банк, посмотреть там свои реквизиты и дать из контрагенту для оплаты.

Так что вы оба хороши, должен сказать.

Пользуюсь ФОП-счётом уже несколько месяцев и пока ни единого нарекания. Наоборот могу отметить что к примеру хотя абонплату взяли с опозданием поскольку на 1 июня на счету банально было всего несколько копеек, а деньги поступили спустя неделю - банк не взял ни какой комиссии, штрафов, пени. Лишь в конце июня перезвонил сотрудник и (поскольку на счету опять не хватало на абонплату) даже не напомнил, а вежливо спросил будут ли у меня поступления.
+
0
19551850
19551850
5 серпня 2020, 12:45
#
«Но как ты сам не проверил какой номер счёта используется для перевода?»
Тому що вперше стикнувся з тим, що на картку фіз особи дають IBAN рахунок, як довідку. Дав рахунок бухгалтеру ТОВ - вони і провели платіж. Ось і все.
«И зачем ты вообще в таким вопросом обращался к работнику банка если ты должен был сам зайти в интернет-банк, посмотреть там свои реквизиты и дать из контрагенту для оплаты.»
Тут категорично не згоден з вами. Нікому нічого я не «должен». Я прийшов з конкретною ціллю отримати певний сервіс (отримання рахунку ФОП) - він мені НЕ був наданий коректно. Натомість була зроблена помилка співробітником, яка і вплинула на мій експіріанс роботи з банком.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.6 43.2
PLN 9.6 9.99
USD 39.6 40.1
Всі курси банку

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.6 43.2
PLN 9.6 9.99
USD 39.6 40.1
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Бомбануло, або не ведіться на низькі комісії