Мінфін - Курси валют України

Встановити

Мошенники сняли деньги с карты ПУМБ!

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
cjmover 30 червня 2019, 21:25
20.03.19 года у меня с кредитки сняли деньги мошенники. Я в течении 15 минут заблокировал карту, потом написал заявление в полицию, в банке два заявления, позвонил в банк куда перевели мои деньги мошенники, а вечером дома подал заяву в киберполицию. Все это я сделал в течении 45 минут. Через неделю я узнал через связи от Запорожской кибер полиции где эти деньги сняли и в какой способ (отоварились через интернет магазин). Я бы мог впринципе много писать, но хочу написать итог через 3 месяца что же было сделано:
1. от банка ПУМБ я только получил ответ по спорной транзакции, второго ответа до сих пор нету. Они каждый раз меня кормят отговорками, сотрудники вежливо улыбаються и говорят что врятли деньги эти мне вернутся. Мне прийшлось положить ту суму которую у меня украли воры чтобы не влезть в кабалу этого супер банка. И плюс я написал заявление на закрытие счета (справку о закритыи можно будет забрать спустя 45 дней — такого бреда я никогда не слышал (советую задуматься клиентам по этому поводу)). Могу сказать одно ответа походу я не дождусь… тут четко расщитано на то, что граждане не могут себя защитить юридически;
2. в полиции полный галяк, им моя проблема не интересна, мне даже не позвонили чтобы прийти на допрос, я сам прийшол. Оказалось что не привильно внесли в базу мое заявление (я в шоке) и плюс следователю, которому наверное еще и 21 года нету, просто не интересно это вообще. Скажу так граждане — полиция это точно не правоохранительный орган, они работают совсем на другой результат (думаю сами знаете);
3. Ну а кибер полиция вообще красавы — даже не позвонили, сам звонил. Они сказали что снятие они зафиксировали, но ехать в другой город не будут и вообще никому там это не интересно (между прочим это их хлеб, для этого их и создавали).

P.S. могу сказать одно — не советую связываться с шарашкиной конторой по названию ПУМБ. Если у Вас есть много денег и их некуда деть — тогда обращайтесь туда… Вам радо помогут их спустить и Вы еще останетесь должны.

Если здесь есть кто может помочь мне юридически, то прошу отписаться по этому посту. Всем добра и не храните деньги на карта украинских банком — они обязательно найдут им применение без Вашего участия!!!
ПУМБ
Відповідь банку
PUMB 1 липня 2019, 10:45
Добрый день, cjmover!
Для проверки отработки Вашего заявления (еще одно, кроме заявления на спорную операцию), мы запросили в личных сообщениях на форуме уточняющую информацию.

Коментарі - 30

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 липня 2019, 13:36
#
«Если здесь есть кто может помочь мне юридически, то прошу отписаться по этому посту.»

Если у вас карта ПУМБ МПС ВИЗА, то по правилам этой МПС банк-эмитент обязан вернуть деньги клиенту, если они украдены со счёта в мошеннический способ сразу после письменного обращения клиента в банк, а затем пытаться самостоятельно возвращать возвращать эти деньги на баланс банка.

Поэтому основная рекомендация на сегодня - пишите письменное обращение на имя председателя правления банка ПУМБ с требованием вернуть деньги, украденные с вашего банковского счёта в мошеннический способ и обязательно отправляйте это письмо на почтовый адрес головного офиса банка Укрпочтой заказным с уведомлением о вручении.


В тексте письма обязательно укажите приписку о необходимости письменно ответить на ваше обращение в установленные законом сроки для письменных обращений граждан и повторите свой полный почтовый адрес вместе с индексом и ФИО.

Также можете написать, что если вас не удовлетворит ответ банка вы оставляете за собой право подать жалобу в соответствующую МПС и исковое требование в украинский суд.

Так что пишите письмо, где указывайте все существенные подробности этого инцидента и ждите ответа в месячный срок.

+
0
Stasho
Stasho
1 липня 2019, 20:48
#
Специально потратил 40 минут времени и прочитал ДКБО на их сайте. Там есть все, что Вы описали, только с точностью да наоборот. П. 3.14 - 3.18 части 2 - все, что Вы сделали с карточкой - проблема клиента. Если диктовали код мошенникам или другим способом и стало известно о номере карты и т.п.реквизитах - Ваша вина. Я бы сначала ознакомился с договором, а потом регистрировался на минфине и писал отзыв. Qwerty1999, если карта шла с защитой - МПС не будет ничего компенсировать, плюс по правилам той же МПС, 90 дней =) Вобщем суть такова - идите в кибер полицию и добивайтесь правды там! ПУМБ ко всем картам подключает защиту, на личном опыте знаю.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 липня 2019, 20:58
#
Stasho Защита 3DS бесполезна если сайт, через который переводили деньги её не использует. Наши банки не желают отклонять транзакции, которые приходят без 3DS
+
0
Stasho
Stasho
1 липня 2019, 23:39
#
В каждом банке посмотрят операцию и сделают вывод. Не так просто все, иначе бы все ходили и оспаривали свои транзакции в интернете на сайтах, и в магазинах. Зачастую человек сам диктует и номера и коды, тут уже, конечно только полиция поможет. Если захочет...
+
0
cjmover
cjmover
1 липня 2019, 20:59
#
Ну скажу так, что вину одной или другой стороны нужно доказать....а не как пишет Stasho. Или мы как обычно долой закон - давай по беспределу. Банк хорош а клиент не прав.
+
0
Stasho
Stasho
1 липня 2019, 23:35
#
У Вас на руках есть результат расследования от банка? Там есть все доказательства. Если операция проводилась с паролем, не тратьте время, идите в полицию. Не вижу, почему банк беспределит, все чётко пишут ) тем более они ничего не должны доказывать. Удачи и терпения.
+
0
cjmover
cjmover
2 липня 2019, 13:08
#
На руках как раз и ничего нету.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
1 липня 2019, 23:41
#
Cjmover
«Я бы мог в принципе много писать...»

Ну так и написали бы хоть одну фразу на тему отсутствия поступления ОТП-пароля на финансовый номер телефона при проведении транзакции или о том, была активирована функция 3DS на вашей карте или нет.

Могли бы и адресок интернет-магазина подкинуть, через который мошенники вывели деньги — тоже вполне актуальная информация для украинских потребителей.

Кстати, с финансовым номером телефона были манипуляции или нет?
+
0
cjmover
cjmover
2 липня 2019, 13:11
#
Скажу одно...что за все время ниодин правохранительний орган и банк в том числе внятного ответа не дали...и тем более письменного.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 липня 2019, 14:00
#
Банки обычно дают письменный ответ только на письменное обращение да ещё и при указании о необходимости предоставить письменный ответ.

Если прошли все сроки ответа, то есть смысл черкнуть жалобу на банк в МПС (ВИЗА или Мастеркард) - или хотя-бы в телефонном режиме проконсультироваться с киевским офисом МПС.
+
0
kingcity
kingcity
9 липня 2019, 20:37
#
Було би непогано, як би автор детальніше написав яким саме чином відбулось списання коштів.
+
0
cjmover
cjmover
13 липня 2019, 12:48
#
Що саме Вас цікавить?
+
0
kingcity
kingcity
13 липня 2019, 14:34
#
Якщо не секрет, звичайно: яким чином це відбулось ? У Вас заблокували і клонували СІМ-карту чи було зняття готівки, чи Ви тільки отримали СМС про списання коштів з рахунку і тоді побачили покупку в інтернет-магазині, чи в якийсь інший спосіб ?
+
0
cjmover
cjmover
14 липня 2019, 19:05
#
Вони знали мої реквізити скоріш за все,тому що прийшло повідомлення про підтвердження коду...і потім було списання. Ну скажу з приводу відповідей банку, вони відповіли що типу мною підтверджено транзакцію, так я живу в одному місці...а гроші зняли в іншому...я зрозумів що можливо у вирішенні цього питання мені тіки кіберполіція допоможе...якось так. просто вбиває той факт, що мене обікрали...а шахрай собі спокійно гуляє і далі тирить гроші у громадян нашої країни...взагалі ніякого захисту...від цього ніхто по ходу не застрахований.
+
0
kingcity
kingcity
14 липня 2019, 19:37
#
Судячи по всьому, шахраї дійсно мали реквізити Вашої карти. Як вони їх роздобули - важко сказати, її могли проскімити у банкоматі, могли сфотографувати десь в кафе чи супермаркеті, могли зламати якийсь сайт де Ви раніше залишали дані своєї карти і т.д. Одне незрозуміло - якщо Вам прийшло СМС з кодом підтвердження, то яким чином він став відомим шахраям ?
Щодо перспектив - якщо списання відбулось з введенням всіх реквізитів і коду підтвердження, то Вам важко (щоб не сказати неможливо) буде добитись відшкодування від банку та й від МПС. Щодо кіберполіції... Якщо у Вас там є зв`язки - то можливо щось і вийде, надія є. Якщо зв`язків немає - то, як показує практика, навряд чи цим хтось займатись буде.
+
0
cjmover
cjmover
14 липня 2019, 19:55
#
Справа в тому.що жінка продавала плаття...дала номер цієї карти...а люди виявились шахраями...а там я так розумію діло техніки. Просто вийшло що я вийшов ще ошуканий. Це просто капець.
+
0
kingcity
kingcity
14 липня 2019, 21:05
#
Стає зрозуміліше. Дружина дала номер картки, а за ним - скоріш за все шахраї і вивідали в неї код з СМС, під виглядом «щоб ми могли зарахувати гроші на картку». Така історія далеко не перша і скоріш за все не остання. В такому випадку ніхто грошей Вам не поверне - ні банк, ні МПС. Розумію Вас і щиро співчуваю. Якщо у Вас є зв`язки у правоохоронних органах - задіюйте їх, бо без цього поліція просто нічого робити не буде, через кілька днів справу просто закриють по причині «склад злочину не встановлено» чи якійсь іншій. На майбутнє - при продажах якихось речей не варто світити реквізити кредитних карт, на яких є кредитний ліміт, краще використовувати дебетну карту з нульовим або принаймні невеликим залишком на ній. Взагалі, у великій мірі, причина масовості таких злочинів у тому, що злочинці відчувають безкарність - правоохоронці практично з ними не боряться.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
14 липня 2019, 21:08
#
Cjmover

И в чем проблема для продажи всякого барахла открыть отдельную дебетовую карту с нулевым остатком и раздавать реквизиты этой карты всем комуине лень.
Я так понимаю, что это обычная лень и пофигизм.
+
0
kingcity
kingcity
14 липня 2019, 22:10
#
Qwerty1999

Та не добивайте людину, йому і так паршиво... Тим більше, що продажу дружина здійснювала, досвіду у таких справах у неї, судячи по всьому, немає.  Щодо дебетової карти - все вірно, я про це у своєму коментарі теж сказав (якщо ви його читали), але, як кажуть «хорошая мысля приходит опосля». У всякому разі буде цінний досвід на майбутнє, який можливо колись запобігне більшим втратам.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
15 липня 2019, 0:45
#
Что значит «не добивайте» — мой совет о необходимости использования отдельной дебетовой карты для интернет-торговли — это самый простой, дешёвый и безболезненный вариант из всех возможных.

Ведь на этой истории жизнь не заканчивается и в следующий раз возможно ТС или его жена или кто-то другой, прочитавший эту публикацию, задумается и возможно воспользуются моей рекомендацией и на этом сэкономит и нервы и средства и время…

Ну а перед тем, как делать откровенную глупость — о её последствиях всегда можно прочитать на финансовом форуме Минфина — тут еженедельно публикуют аналогичные истории.
+
0
kingcity
kingcity
15 липня 2019, 9:24
#
Та згідний  я з вами, тим більше і сам написав про це саме  у своїх коментарях. Можна сказати, що ми незалежно один від одного дали автору одну і ту ж пораду в надії, що у майбутньому це допоможе йому уникнути втрат від такого шахрайства. Просто продажу здійснював навіть не він, а дружина, яка не дуже то має досвід в банківських операціях, обоє вони з такими ситуаціями ще не стикались і просто не подумали, щоб перестрахуватись - відкрити дебетову карту для продажу речей. І по недосвідченості дружина повелась на шахрайський «розвод» , а ви йому - «лєнь», «пофігізм»...
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
15 липня 2019, 10:40
#
К сожалению, передача реквизитов банковской карты своей жене - это уже формальное нарушение правил предоставления банковских услуг и правил МПС и поэтому я не уверен в гарантии возврата потерянных денежных средств.
+
0
kingcity
kingcity
15 липня 2019, 17:36
#
Скажу більше -  я впевнений у неповерненні коштів (на жаль), так як дружина сама і повідомила шахраям необхідну інформацію.
+
0
cjmover
cjmover
13 жовтня 2019, 18:05
#
А от хотів запитати. Чи є механізм повернення коштів через поліцію?
+
0
cjmover
cjmover
13 жовтня 2019, 18:07
#
Я так розумію що це тільки через суд все це діло можна організувати...бо мені довелося закрити рахунок...позичити у знайомих та закрити карту. Хто може порадити як бути, бо кримінальне впровадження триває.
+
0
kingcity
kingcity
13 жовтня 2019, 18:21
#
В даній ситуації Ви передали карту дружині — вже формальне порушення. Дружина сама продиктувала шахраям номер карти і код — розголосила конфіденційну інформацію і таким чином завдяки їй була здійснена крадіжка. За такі речі не несе відповідальність ні банк ні МПС і ні поліція ні суд не змусять їх відшкодовувати кошти. Все що залишається — сподіватись, що поліція знайде шахраїв і суд змусить їх повернути кошти. Хоч не хочеться Вас розстроювати, але імовірність цього не сильно від нуля відрізняється…
P.S. Вам ще дуже повезло, що поліція веде провадження і може щось розслідує. Переважно вони за тиждень-два такі справи «втиху» закривають — «за невстановленістю складу злочину» і т.д.
+
0
cjmover
cjmover
13 жовтня 2019, 19:17
#
Ясно...я якби не з тих хто здається...я заблокував карту протягом 20 хвилин. Всі заяви подав вчасно...дуже швидко, десь приблизно за одну годину...але я так розумію що швидкість реагування на мої дії була незначна...тому і гроші пішли в руки шахраїв...та і незрозуміло що буде далі.
+
0
kingcity
kingcity
13 жовтня 2019, 19:26
#
Найкраще. що Ви можете зараз зробити - це не давати розслаблятись правоохоронним органам. Успіху !
+
0
cjmover
cjmover
13 жовтня 2019, 19:54
#
Ясно.Тобто якщо найдуть крадія...то і гроші можуть повернутись.
+
0
Maksym T
Maksym T
23 січня 2020, 11:48
#
Cjmover
Вам вдалося повернути кошти? У мене майже аналогічна ситуація, кошти були списані з картки і не спрацювала система 3DS. 
Вже пройшло 180 днів, але ПУМБ так і не повернув кошти. Підтримка жахлива, замість того, щоб вирішувати проблему і інформувати мене про статус розслідування своєї ж помилки в безпеці, вони навіть забули про мою заяву!
Хочу повернути кошти і назавжди розпрощатись з цим ненадійним банком.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 45.2 45.8
PLN 10.2 10.7
USD 41.5 41.99
Всі курси банку

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 45.2 45.8
PLN 10.2 10.7
USD 41.5 41.99
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / ПУМБ 💰 / Відгуки про ПУМБ 📝 / Мошенники сняли деньги с карты ПУМБ!