Мінфін - Курси валют України

Встановити

Дуже погано.

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Oleksii Yuschenko 10 квітня 2019, 12:58
Відділення за адресою: Одеса, пр-т Шевченка, 8-А
10/04/2019р. звернувся до відділення на пр-т Шевченка у м. Одесі з питання заміни карток строк дії яких збігав. Проте у обслуговуванні мені відмовлено з причин вісутності оригіналу коду. Слід зауважити, що документом який ідентифікує фізичну особу є паспорт громадянина України, який був наданий працівникам. З пояснень було встановлено, що для сканування необхідний саме оригінал довідки про присвоєння номеру картки реєстрації платника податків. Копія коду не підійшла.
Мої рахунки були відкриті у банку деякий час назад і при налагодженні ділових звязків (винекнення правовідносин) мене було ідентифіковано з наданням повного пакету документів. Більше того банк при зверненні до відділення регулярно перевіряв чи не змінились дані.
У відділенні до менеджерів постійна черга, спочатку стоїш 1,5 години до менеджера, потім ще не менше пів години у касу. Навіть з свого питання зогляду на брак часу зміг попасти до менеджера тільки з 3-го разу і то безрезультатно. Порівнюючи рівень сервісів інших банків на сьогоднішній момент це найбільш нелояльний банк до своїх клієнтів, що наштовхує на думку про припинення співпраці з ним.
ПУМБ
Відповідь банку
PUMB 10 квітня 2019, 16:38
Вітаємо, Олексій!

Отримали відповідь стосовно ідентифікації від колег — згідно з Пунктом 62 Положення про здійснення банками фінансового моніторингу, затвердженого постановою НБУ №417 від 26.06.2015 встановлено терміни, в які банк зобов'язаний уточнювати інформацію про ідентифікацію і вивчення клієнта:
«Банк зобов'язаний уточнювати інформацію щодо ідентифікації та вивчення клієнта:
2) не рідше одного разу на рік, якщо ризик проведення клієнтом фінансових операцій з легалізації кримінальних доходів/фінансування тероризму оцінюється банком як високий;
3) не рідше одного разу на два роки, якщо ризик проведення клієнтом фінансових операцій з легалізації кримінальних доходів/фінансування тероризму оцінюється банком як середній.
Для інших клієнтів строк уточнення інформації не повинен перевищувати трьох років.»
Зазначеним Положенням також передбачено обов'язок проведення верифікації та ідентифікації клієнта на підставі офіційних документів:
«45. Банк під час здійснення верифікації клієнта/представника клієнта має підтверджувати відповідність ідентифікаційних даних особи клієнта/представника клієнта відомостям, зазначеним в отриманих від нього офіційних документах, а також відповідність оформлення офіційних документів вимогам законодавства та перевіряти їх чинність (дійсність).»

Стосовно черг, отримали інформацію від відділення — в момент Вашого приходу до відділення Вас одразу ж запросили до столика для обслуговування вільним менеджером, черга у відділенні була незначна. Також звернемо Вашу увагу, що більшість операцій можна зробити самостійно та дистанційно в сервісі ПУМБ Online https://online.pumb.ua та в мобільному додатку.

Коментарі - 2

+
0
Сергей Чернышев
Сергей Чернышев
11 квітня 2019, 0:06
#
И не вздумайте подключать услугу «ПУМБ-Онлайн»! Вредный совет! Система совершенно не защищена! Если уже и решили быть клиентом этого банка, так наоборот, добейтесь ее отключения!
+
0
kingcity
kingcity
12 квітня 2019, 15:51
#
Користуюсь «ПУМБ-онлайн» 14 років. Ніяких проблем не мав.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.3 42.9
PLN 9.4 9.9
USD 39.4 39.9
Всі курси банку

Курс валют в ПУМБ

Валюта Купівля Продаж
EUR 42.3 42.9
PLN 9.4 9.9
USD 39.4 39.9
Всі курси банку