Як Приватбанк замість депозитного договору видав мені заяву без мокрої печатки та підписів
У нас з чоловіком були заощадження у валюті($). Щоб від грошей була користь, вирішили покласти їх на депозит у Приватбанк. На жаль, коли чоловік захворів, ми опинилися в скрутному становищі, знадобилися гроші на операцію і реабілітаційні заходи, внаслідок чого постало питання про дострокове розірвання депозитного договору. Родичі порадили звернутися за консультацією до знайомого адвоката, щоб дізнатися як поводитись, що говорити, що підписувати, які заяви писати. Отже, йдучи на прийом до адвоката, я взяла із собою усі документи, що мала. Запитання юриста — Де договір? — пролунало для мене як грім серед ясного неба. З’ясувалося найгірше, під час оформлення депозиту мені замість договору видали лише заяву підписану мною та менеджером, без мокрої печатки банку і підпису голови правління. Я була в розпачі. Це ж треба було так вляпатися?!
Пам’ятаю, що при оформленні депозиту, мені на телефон приходили якісь СМС з паролями, менеджер їх запитував, потім сказав підійти до касира для того, щоб покласти гроші на депозитний рахунок, а після того як я повернулася з квитанцією менеджер роздрукував «договір», який виявився звичайнісінькою заявою-папірцем, що з юридичної точки зору нічого не варта.
Адвокат мене проконсультував, підготував заяву про дострокове розірвання депозитного договору, з якою треба було звернутися у банк. Він пояснив, що подальші дії залежатимуть від реакції банку і не виключено, що доведеться в судовому порядку доводити факт, що я дійсно передала Приватбанку гроші на депозит. Уявляєте, віддати гроші і потім доводити у суді цей факт?! Я була розгублена, адже гроші потрібні були терміново, а тут таке…