Skrill, Swift перекази та ПриватБанк

Хочу поділитися неприємністю, яка мене спідкала як власника єврової Gold картки від ПриватБанк-у. І застерегти інших клієнтів від втрати своїх грошей, часу та нервів. Я давно працюю з платіжною системою Skrill (skrill.com), ще з тих часів, коли всі її знали як Moneybookers. Добре знайомий з усіма підводними каменями, нюансами, тарифами, процедурами верифікації і так далі. Доводилось навіть кілька разів підключати на сайтах клієнтів для оплати. І ось одного разу потрібно було вивести кошти з skrill рахунку. Зі способів було обрано swift переказ. Звісно, таку процедуру робив не вперше, тому нічого не передвіщало неприємностей. Всі ліміти зняті, всі дані верифіковано — жодних перепон. Однак цього разу відкрив спеціальний євровий рахунок в Приваті, одержав Gold картку, з'ясував заздалегідь всі питання щодо комісій, пояснив ціль відкриття картки — євровий swift переказ. Короче все зробив як слід. Роблю два звичних кліка і замовляю swift переказ у розмірі 103.6 Євро (всі комісії вже сплачено, чиста сума). Через деякий час отримаю підтвердження — номер транзакції, час та дату і власне підтвердження самої суми — відправлено 103,6 Євро на мій рахунок в Приваті. І ось нарешті очікуване повідомлення з банку — СМС, в якому говориться, що я отримав на свій рахунок, УВАГА!!! — 78.60 ЄВРО !!!.. Як вам така комісія ??? Це при тому що картка в мене GOLD, все наперед з'ясовувалось, уточнювалось, переказ без жодних конвертацій валют (ЄВРО => ЄВРО). Добре що розуму вистачило перевірити спочатку на незначній сумі. А то можна було б і посивіти :(.
Листування з службою підтримки і з'ясування стосунків нічого не вирішили. Сказали, що так і має бути. В історії платежів swift транзакцію з зазначеним номером звісно я не знайшов, як і жодну інформацію про комісію. Ну то вже справа десята. На мої аргументи про те, що з іншими рахунками в інших банках такого не відбувається (працюю з різними банками), і суми зараховуються без жодних комісій і стягувань, тільки розводять руками.
Приватбанк
Шановний Сергію!

Нам складно прокоментувати ситуацію, що склалася, тому що зазначених даних недостатньо, щоб ідентифікувати Вас як клієнта.

Дозвольте нам докладно розглянути описану ситуацію. Напишіть, будь ласка, на help@pb.ua деталі питання і контактні дані, вказавши посилання на відгук, щоб ми могли перевірити інформацію і допомогти Вам.

Заздалегідь дякуємо Вас за зворотній зв'язок.
З повагою, ПриватБанк.

Сергій Кемінь
Сергій Кемінь
1 листопада 2014, 11:04
Відправив запит на help@pb.ua. Стосовно ідентифікації, всі мої дані дійсні. (укр. Кемінь Сергій Олександрович або рос. Кеминь Сергей Александрович). Я не залишаю відгуки анонімно.
PrivatBankQM
PrivatBankQM
3 листопада 2014, 9:20
Шановний Сергій Олександрович, дякуємо за зворотній зв'язок!
Ваше питання знаходиться в роботі у відповідальних фахівців. На жаль, ми не можемо повідомити Вам про результат так оперативно, як нам би цього хотілося. Інформація залишається на контролі і як тільки питання буде вирішено, ми Вас відразу ж проінформуємо. Приносимо вибачення за можливі незручності.
З повагою, ПриватБанк
13 травня 2015, 19:44
Доброго дня. В мене виникла подібна ситуація до вашої, приватбанк посіяв 20 долларів з виведених мною коштів з системи Skrill на валютну карту. Ваше питання хоч якось вирішилось? Дякую за відповідь
13 травня 2015, 19:33
Практично точно така сама ситуація сталась зі мною сьогодні. Замовив в Skrill вивід клштів на суму 198.3 доллара. Там же сплатив комісію — 3.2 доллара, якщо не помиляюсь. Отримав на валютну картку приватбанка і вуаля — 178.3 доллара. Онлайн підтримка спочатку надала виписку, а коли виявилось що в виписці все правильно, було мені відправлено правильну суму, а отримано на 20 долларів меншу, підтримка почала плутатись в показаннях і ссилатись на існування міфічних посередників, яких згідно виписки просто не існує.

20 доларів по дорозі в приватбанк просто випарувалось.
obrazovanuy
obrazovanuy
21 травня 2015, 14:43
Добрый времени суток, сегодня 21.05.2015 сложилось такая же самая ситуация, со скрила выводил 51 доллар (по чеку от скрила Вам отправили 51$) а пришло 31, 20 долларов пропало. ПриватБанк разводит руками, где? что? куда? 20 долларов испарились…
Олег Волощук
Олег Волощук
22 травня 2015, 11:09
Вчора так само попався на це. остаточно для себе вирішив змінити банк.
t1ma
t1ma
9 червня 2015, 20:00
У меня вот только что тоже самая проблема случилась с Приватом. Делал перевод с Skrill через Swift на ПриватБанк. Skrill отправил 60.53 USD, а пришло 40.53 USD, тоже 20 USD пропало, сказали какие-то посредники. Банк полное гов…
27 липня 2015, 17:38
А приват тут не причём. Это скрил выполняет СВИФТ перевод с помощью банка-посредника.
katrin123
katrin123
8 вересня 2015, 8:52
Cпасибо за отзыв. И скрил тут не причем. Два раза получала вестерн юнион. Один раз В райфайзен банке — без проблем вся сумма. Второй раз в приват банке — на 25 долларов меньше (может быть и на 20). Приват банк редчайшее «г» его судя по всему можно использовать только для перевода гривны в рамках этого же банка и для бесплатного пополнения счета мобильного телефона. больше ни для чего он не годится ввобще.
Пожалуйста порекомендуйте банк для вывода сердств из skrill…
10 вересня 2015, 22:41
Причём тут вестерюнион к скрилл? Я вон на ОТП с скрилла бабки отправил. Два месяца гдето гуляли, а после вернулись обратно на скрилл. но за минусом 70ти баксов.

ТАк что — скрилл, гавнище редкое. А свифт оам стоит 25 баксов. (читай внимательно договор)
Andriy Makukha
Andriy Makukha
2 квітня 2016, 17:57
Див. цю тему: minfin.com.ua/company/privatbank/review/74026/
Повідомлення від Alexey Zgola. — Треба виводити на картку Visa по номеру картки, а не на банківський рахунок через SWIFT. Тоді не буде комісії $20.