Хочу попередити всіх клієнтів ПриватБанку, особливо власників карток зі статусом Gold та великими кредитними лімітами. Банк практикує відверте введення в оману через свій додаток Приват24

Я є сумлінним клієнтом, маю кредитний ліміт 100 000 грн та активні договори «Оплати частинами». Кожного місяця я ВЧАСНО та НАПЕРЕД вношу кошти для повного перекриття кредитного ліміту, щоб залишатися в пільговому періоді, а також ЗВЕРХ цього ліміту докидаю власні ОСОБИСТІ кошти для погашення щомісячних платежів за розстрочками.

У додатку Приват24 на екрані телефону я завжди бачу ідеальну картинку: ліміт повністю відновлено до 100 000 грн, а зверху відображаються мої особисті кошти (наприклад, 4000−7000 грн), з яких я в самому додатку проводжу оплату розстрочок. Після списання додаток показує коректний залишок власних коштів і повний кредитний ліміт.

Проте, нещодавно у мене просто не пройшов платіж у магазині через «нестачу коштів», хоча напередодні я бачила на екрані баланс, який за сумою був більшим аніж моя покупка в магазині.

Після цього я замовила та детально проаналізувала офіційну виписку по картці ЗА РІК. Те, що я там побачила, викликає шок.Офіційна річна виписка повністю суперечить тому, що банк малює клієнту на екрані Приват24:

За весь рік у виписці ЖОДНОГО РАЗУ не зафіксовано плюсового балансу (наприклад, + 4 000 грн), хоча я регулярно вносила не тільки кошти для покриття кредитного ліміту, а й власні теж.

У виписці відображається суцільний, штучно створений мінус, який зовсім не зрозуміло як утворився мінус на карті у розмірі 103 000 або 104 000 при кредитному ліміті у 100 000?

Гаряча лінія нічого зрозумілого сквзати не може, лише спирається на виписку і розповіді про те, що в магазинах платежі не завжди проходять у день покупки і що кошти резервуються самий магазином і списання коштів може відбувається лише наступного дня… я перепрошую: а чому ж я бачу в додатку Приват 24, що кошти списані??? І яким чином мені віддають товар, якщо оплата буде лише завтра? Щось не сходиться… І чому я не отримала інформації які магазини резервують кошти?

За таких обставих, виходячи із виписки, мої оплати частинами, які зроблені наперед, як я вважала власними коштами (оскільки мені це показував додаток), насправді зняті банком за рахунок кредитних коштів.

При цьому на екрані додатка Приват24 продовжує висіти брехлива інформація, що все в порядку і немає ніяких мінусів.

З цього виходить що банк або просто маніпулює цифрами в системі, за фактом заганяючи клієнта в борги зверх ліміту про що клієнт навіть і не здогадується чим портить йому кредитну історію, про що клієнт навіть не здогадується і витрачаю коштів кожного місяця більше ніж він вважає як мінімум на 3−4 тисячі), або ж сам додаток працює некоректно (у що мало віриться) водячи клієнтів в оману тим що відображається некоректний стан рахунку

І напевне я не звернула б на все це уваги, якщо б не робила черговий платіж із повною впевненістю в тому що на рахунку є достатньо коштів.

Отже, постійним клієнтам ПриватБанку раджу перевірити свої рахунки, свої виписки. Особливо тим у кого карта універсальна Gold Ви маєте достатньо великий кредитний ліміт є активним користувачем цього ліміту і маєте кредити оплати частинами.

Надалі ретельно перевіряйте рух коштів і не довіряйте тому що пишуть на екрані у додатку. І, якщо є можливість, то краще перейти в інший банк, принаймні із кредитними продуктами. (А ще краще без них, хоча вони іноді виручають і зручні у користуванні.)

А тим хто хоче відкривати рахунки в банку, перш ніж прийти до ПриватБанка, краще подумайте чи воно того варте, якщо навіть клієнтів із преміум сектору можуть ввести в оману і зіпсувати кредитну історію некоректною роботою додатка

Коментарі

Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / Некоректне відображення стану рахунку у додатку Приват24 та псування кредитної історії