ПриватБанк покриває недобросовісного перевізника, ігнорує правила Visa/Mastercard та закриває чат від клієнта
Звертаюся зі скаргою на неправомірні та непрофесійні дії підтримки ПриватБанку. Банк безпідставно закрив мою заявку на чарджбек (оскарження транзакції) та відмовляється захищати мої права як клієнта.Суть ситуації: я придбала квиток на автобус перевізника LikeBus через торговельний майданчик (агрегатор) Busfor. Послуга була надана неякісно. Перевізник LikeBus письмово визнав свою провину та зобов’язався повернути мені 50% від вартості квитка. Гроші від LikeBus так і не надійшли.Замість того, щоб провести процедуру чарджбеку згідно з міжнародними правилами платіжних систем, оператори чату ПриватБанку займаються відвертим «футболом»:Ігнорують конкретні питання. Співробітники підтримки просто закривають чат і йдуть від розмови, як тільки я прошу надати докази повернення коштів саме від перевізника LikeBus.Підсовують «ліві» квитанції. Як «доказ» повернення мені надсилають квитанцію моєї ж первинної оплати (списання коштів) або чек про повернення сервісного збору від компанії Busfor. Пояснюю банку: Busfor — це лише посередник, який повернув свою частину. А кінцевий отримувач грошей (перевізник LikeBus) свої 50% так і не виплатив! Відмовляються переглядати заявку. Співробітники не хочуть вникати в деталі та бачити різницю між двома різними компаніями, видаючи повернення дрібної комісії від агрегатора за повний розрахунок перевізника.Офіційна виписка за карткою підтверджує: грошей від LikeBus немає, баланс не збільшувався. Банк не надав ані коду авторизації повернення, ані номера ARN.Вимагаю: Терміново перевідкрити мою заявку на чарджбек.Передати справу на розгляд профільному претензійному відділу (бэк-офісу), а не лінійним операторам чату.Провести розслідування та витребувати від LikeBus підтвердження повернення 50% вартості квитка, або повернути мені кошти в рамках процедури оскарження.Готова надати номер закритої заявки та свій фінансовий номер телефону представнику банку в особистих повідомленнях.