Відділення за адресою: Запоріжжя, вул. Авраменка, 13
Доброго дня. Звертаюся сюди, оскільки служба підтримки в чаті Приват24 надсилає лише шаблонні відписки та відмовляється детально розібратися в очевидному технічному збої програми, через який мене штучно зробили боржником і нарахували штрафні відсотки.

31 травня 2026 року в додатку Приват24 стався серйозний збій під час проведення операцій, що призвело до несанкціонованого овердрафту. На моїй старій картці «Універсальна» (останні чотири цифри 9932) було встановлено кредитний ліміт 34 000.00 грн, проте через помилку банку баланс карти пішов у мінус аж до -56 818.72 грн.

Хронологія подій 31.05.2026 виглядає так:
1. О 18:09 я поповнила картку готівкою через термінал самообслуговування в м. Запоріжжя (вул. Чарівна, 74) на суму +15 000.00 грн. Після цього залишок на картці становив -33 316.44 грн, що повністю вписувалося в межі кредитного ліміту (34 000 грн).
2. О 21:29 я здійснила переказ коштів на картку ПУМБ на суму -20 894.58 грн (з урахуванням комісії). Картка законно пішла в мінус, оскільки кошти на балансі були з урахуванням внесеної готівки.
3. О 21:32 додаток Приват24 завис, і система банку продублювала списання аналогічної суми, неправомірно списавши -20 188.90 грн в рахунок повного погашення «Кредиту готівкою» № 2605210029968. Збій стався через те, що я закрила кредити готівкою та одразу зменшила кредитний ліміт по картці, а система некоректно обробила транзакції, які ще «висіли» в процесингу.

У результаті цього збою «Кредит готівкою» тепер дійсно відображається як «погашений», але банк закрив його примусовим списанням грошей з картки «Універсальна», пробивши встановлений ліміт у 34 000 грн ще на 22 818 грн.

На даний момент термін дії картки 9932 закінчився, її було перевипущено з новими реквізитами, проте вся історія транзакцій та несанкціонований овердрафт перейшли на мій поточний рахунок.

Наразі банк трактує цю технічну помилку свого софту як мою «особисту прострочку», заблокував мені проведення дрібних платежів, вимагає сплатити обов’язковий платіж 4 347.74 грн та станом на 5 липня 2026 року вже нарахував 2 615.53 грн відсотків за прострочення, якого фактично не існує.

Я вимагаю:
1. Передати мою справу профільному технічному відділу для аудиту транзакцій за 31.05.2026.
2. Скасувати несанкціонований овердрафт, повернути баланс рахунку до коректних лімітів та зняти статус «простроченого».
3. Повністю анулювати штрафи, пеню та відсотки, які були нараховані через цей збій.

Усі квитанції терміналу, виписки з Приват24 про погашення кредиту та скриншоти відмов у платежах маю на руках і готова надати за першим запитом представника банку в особисті повідомлення.

Коментарі

Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / Технічний збій у Приват24 та створення несанкціонованого овердрафту (подвійне списання)