Архаїзм у цифровому банку: відмова у зміні відділення дистанційно

Я як підприємець є клієнтом ПриватБанку, але хочу висловити глибоке обурення процедурою зміни відділення обслуговування. Банк категорично вимагає особистої присутності, що є абсолютно неприпустимим у 2026 році.

Ось чому ця політика потребує негайного перегляду:

1. Це прямо суперечить позиціонуванню банку як технологічного лідера. Цифровізація має бути не лише у рекламі, а й у реальних бізнес-процесах.
2. Чинне законодавство України дозволяє повноцінну верифікацію клієнта за допомогою КЕП, тому фізична присутність заради папірця є застарілою вимогою.
3. Вимога візиту створює серйозні логістичні та часові незручності, які прямо впливають на ефективність роботи мого ФОП.
4. Окремо хочу наголосити на питанні інклюзивності. Я є людиною з інвалідністю 1 групи, і змушувати мене фізично відвідувати відділення лише для того, щоб підписати службову записку — це ганебно і дискримінаційно. У той час, коли держава та суспільство намагаються будувати інклюзивне середовище, банк створює штучні перешкоди для доступу до власних послуг.

Вимагаю переглянути внутрішні інструкції та впровадити можливість зміни відділення через електронні канали зв’язку з використанням підпису. Сподіваюся, що представники банку звернуть увагу на цей відгук не шаблонною відповіддю, а реальними змінами у своїх процедурах.

OkeyDoki
OkeyDoki
25 червня 2026, 19:13
Представникам банку ****… происходит как минимум 1,5 года, кому ты пишешь вопрос риторический.

Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / Архаїзм у цифровому банку: відмова у зміні відділення дистанційно