Безпідставне блокування та порушення Закону № 361-IX фінмоніторингом ПриватБанку: ігнорування офіційних документів
В рамках процедури належної перевірки (CDD) банку було офіційно надано вичерпний пакет документів, що підтверджують джерела походження коштів
Канцелярія ПриватБанку офіційно отримала та зареєструвала всі мої звернення із пакетами документів, що підтверджується відповідними номерами. Хронологія подачі матеріалів, яка повністю зафіксована документально та на відео:
Вхідний № 11705**-ВБ від 17 січня 2026 року
Вхідний № 28489**-ВБ від 5−6 лютого 2026 року
Офіційні пакети документів від 19 та 24 лютого 2026 року
Вхідний № 38446**-ВБ від 18 лютого 2026 року
Вхідний № 66784**-ВБ від 19−20 березня 2026 року (до заяви)
Офіційна досудова претензія, поданна у травні 2026 року.
Суть проблеми: Попри наявність офіційних документів державного зразка та ЕЦП, фінмоніторинг банку ігнорує надані докази та надсилає шаблонні відписки, що є прямим порушенням нормативно-правових актів регулятора.
Грошових коштів на рахунках немає, тому цей відгук — це виключно питання захисту моєї ділової репутації від безпідставних звинувачень з боку банку. Якщо А Т КБ «ПриватБанк» не анулює безпідставно присвоєний статус ризикового клієнта, вся зібрана доказава база (включаючи відеофіксацію переписки та відповіді канцелярії) буде направлена зі скаргою до Національного банку України (НБУ) для проведення перевірки дій банку.