викрали гроші з доларової карти
А що ж приватбанк? Система заяву про шахрайство не прийняла з незрозумілих причин. З енного разу вдалося це зробити через чат (начебто як). При цьому система мене викинула і заблокувала прямо посеред чату (!!!). Довелося доводити, що я не олень по відеозв'язку.
Працівник приватбанку написав мені таке (25 лютого): «Над заявкою вже працюють, це відносно банку. Очікуйте, будь ласка, протягом 5−7 днів з Вами зв’яжеться фахівець, який займається Вашим питанням.» 13 березня вирішив поцікавитись, що ж там з поверненням коштів і чому зі мною не зв’язуються. Відповідь була: «За даними заявками зв’язок з клієнтом не відбувається на жаль, інформація передається до служби безпеки на опрацювання ними ситуації.» тобто оператор надав мені завідомо неправдиву інформацію.
По, власне, поверненню ще цікавіше. «Наразі за вашим зверненням бачу так було зафіксовано про шахрайські дії, але запит щодо повернення коштів не має.» геніально, я щітаю.
Звернімося до чату від 25.02.2026, у день крадіжки. Я: «14:29 доброго дня. в мене викрали гроші. допоможіть повернути.» «15:14 скажіть, будь ласка, ви зафіксували моє звернення щодо незаконного списання коштів і їх повернення?» відповідь:»15:15 Допомога Онлайн Так, дані по шахрайству зафіксовані «- реально діють як професійні злочинці. По шахрайству зафіксовані (але не заява, а якісь дані), а по поверненню — відповіді нема. Тобто клієнт відповідь отримав, а виявляється, що є нюанс.
«Додатково нашими співробітниками, протягом доби, буде проведено перевірку і у випадку можливості оскарження транзакцій, буде подано заявку на проведення претензійної роботи, про що вам надійде повідомлення.» — ніяких повідомлень, звісно, не було.
13 березня мені повідомили, що «транзакція до 155 грн не оскаржується ««2.1.4.10.2. Сторони узгодили, що Банк проводить претензійну роботу щодо оскарження операцій за умови, що розмір спірної операції становить більше, ніж 155 грн»
на моє питання «а як бути з тим фактом, що загальна сума крадіжки коштів, яку ваш банк дозволив (а можливо і здійснив), не питаючи у мене дозволу, без підтвердження 3d secure, за 2 хвилини часу- 26 доларів?» відповідь була «Всі слідчі дії проводить поліція, у якої є всі необхідні інструменти для вирішення Вашого питання. Ми завжди на боці клієнта і максимально співпрацюємо з поліцією. Якщо їм знадобиться додаткова інформація — вони можуть звернутися до банку офіційним запитом і ми надамо всю інформацію, що може допомогти знайти шахраїв та повернути кошти.»
отакий банк. брехня на брехні і брехнею поганяє. Типовий державний банк.