ПриватБанк тримає інвалідів на ногах годинами

Хочу «подякувати» керівництву ПриватБанку за незабутню годину приниження у відділенні за адресою: м. Жмеринка, вул. Центральна, 20 (відділення № 1). Подія мала місце 24 грудня 2025 року. Я перебував у відділенні понад 60 хвилин (з 11:30 до 12:45), і те, що там відбувалося — це не банківське обслуговування, а інституційне знущання та управлінський колапс.

​Суть ситуації: Зал забитий вщент, дихати нічим, усі дивани зайняті. І серед усього цього хаосу — ОДИН працюючий спеціаліст. Решта робочих столів сяють порожнечею, поки клієнти витрачають своє життя на очікування. Найбільше вибісило ставлення до людей, яким і так важко: у черзі поруч зі мною понад годину стояла людина на милицях та літні пенсіонери. Вони не могли навіть сісти, бо місця немає! Де ваш хвалений «інклюзивний банкінг» і Постанова НБУ № 141 про безбар'єрність? Ви знущаєтесь з людей з інвалідністю просто тому, що керівник відділення не здатний організувати роботу штату в пікові години.

Окремої уваги заслуговує реакція вашої служби підтримки. Мною була негайно залишена офіційна скарга та надані всі фотодокази цього безладу. Відповідь банку — це верх цинізму: мені прямо заявили, що «зворотного зв’язку за результатами розгляду я не отримаю». Тобто ваші внутрішні розслідування проводяться виключно «для галочки». Мене не повідомляють, чи притягнуті винні до відповідальності, що фактично означає покривання некомпетентності менеджменту.

Як людина, що розуміється на праві, заявляю — це не «просто черга», це:
​Порушення ст. 633 ЦК України — ви плюєте на умови публічного договору щодо доступу до послуг.
​Професійна деліктність — керівник відділення просто самоусунувся від управління операційними процесами.
​Етичне дно — тримати інвалідів на ногах годину — це порушення ст. 3 Конституції України (гідність людини).

Жмеринське відділення — це чорна діра на репутації ПриватБанку. Я маю повну фотофіксацію кожного порожнього стола і кожної змученої людини в черзі (фото додаю). Оскільки служба підтримки розписується у власній безпорадності, ці матеріали разом зі скаргою на бездіяльність банку передаються до Департаменту нагляду НБУ.

​ПриватБанк, чекаю на публічну і конкретну відповідь: чи буде притягнуто до відповідальності керівника відділення? Скрипти «нам шкода» залиште для себе.

1 січня 2026, 15:19
Ну и че они сделают.
Поменяют руководителя и на этом все. А все как было так и останеться

За такие копейки и планы которые выставляет Приват никто в нем работать не будет. Поэтому один специалист и работает это вам не свободная каса в АТБ. И другой вопрос отделения указывало что оно инклюзивное? Или оно обычного формата.

А учитывая что все можно сделать в п24. Если конечно паспорт не старого образца. Сидеть в отделении это странно.
1 січня 2026, 17:03
Ваша логіка — це шлях до деградації сервісу. По-перше, згідно з Постановою НБУ № 141, всі відділення системно важливих банків (яким є і тому числі Приват) мають відповідати стандартам інклюзивності, незалежно від їхнього формату. Це закон, а не побажання. ​По-друге, «копійки» та «плани» — це внутрішні проблеми менеджменту. Якщо банк відкриває двері відділення, він бере на себе зобов’язання за Публічним договором (ст. 633 ЦК України). Немає персоналу? Зачиняйте відділення. Відкриті двері з одним працівником на натовп — це свідоме приниження гідності клієнтів. ​Щодо «дивної» присутності у відділенні банку: існують десятки операцій (від ідентифікації до отримання карток), які потребують фізичної присутності. І коли людина на милицях змушена стояти годину через те, що керівник не здатний організувати графік — це не «складна доля банку», а посадовий злочин. ​Зміна керівника — це якраз і є механізм оздоровлення системи. Поки клієнти будуть «розуміти і терпіти», інваліди будуть стояти в чергах, а столи будуть порожніми
1 січня 2026, 17:33
Ахахахахах, проснись ты живешь в капитализме, в котором всем плевать на всех, ну кроме тех кто реально будет приносить доход.
а то что типа показывают как решают соц проблемы это так для социальных баллов и рейтинга чтобы оставили на должности. прими жестокую реальность.

ну хорошо, закроют это отделения. пойдешь в другое, а там например будет одно отделение на 3 района и такая же ситуация будет. Тоже будешь рассказывать как все плохо. И это отделение тоже закроют и что дальше. Будешь ездить в отделение которое за 100 км. или тоже рассказывать как все плохо.
1 січня 2026, 19:10
Ваш «капіталізм» закінчується там, де починаються ліцензійні умови НБУ та закони України. Банк — це не благодійна організація, а сервіс, за який я плачу комісіями та своїми грошима на рахунках. Тому я маю повне право вимагати виконання договору. ​Щодо «закриття відділення»: це маніпуляція. Відділення не закривають через скарги на черги — їх змушують працювати нормально. Якщо керівник не може навести лад у центрі міста — його замінюють на того, хто може. Це і є здоровий капіталізм: неякісний менеджмент йде на вихід. ​А щодо вашої «жорстокої реальності»: якщо мовчати, коли людей на милицях змушують стояти годинами, то скоро ми справді будемо їздити за 100 км, бо бізнес остаточно втратить страх перед клієнтом. Соціальний рейтинг і репутація — це єдине, що змушує великі корпорації хоч трохи поважати людей. Тому я не «прокидаюся», а захищаю свій комфорт і права тих, хто не може за себе постояти. Рекомендую спробувати хоча б раз замість того, щоб просто терпіти".
userhome
userhome
12 січня 2026, 6:01
Так і хай голова НБУ і голова банку прийдуть і вибачаться, на камери.
12 січня 2026, 11:09
Це нічого не змінить, бо пенсіонери будуть
і далі кожен місяць створювати черги у
відділеннях Приватбанку.
Світ навколо нас щоденно змінюється та й
комерційні банки — не соціальні служби,
то може й кліентам Приватбанку потрібно
також вчитись новому, щоб не стояти в чергах.

Біля мого будинку є відділення Приватбанку і кожен
день, коли йду мимо — бачу черги з людей похилого віку,
особливо під час повітряних тривог, коли вони стоять
біля закритих дверей банку.
Більшість стоїть щоб отримати пенсію готівкою в касі
та сплатити готівкою за послуги ЖКХ і навіть війна
та повітряні тривоги з реальними обстрілами міста
їх нічому не вчать.
16 січня 2026, 11:14
Нет людей которые будут работать. Из-за низкой зарплаты и бешенной ответственности. Это по всей Украине в малых населенных пунктах такое.
9 січня 2026, 16:03

Костянтин Кравчук

Ви ні разу не згадали про головне — що конкретно ви забули у відділенні приватбанку
або за якою банківською послугою ви там помирали в черзі, яку не можливо
отриматі дистанційно без відвідування відділення банку.
10 січня 2026, 15:40
Щоб ви не будували теорій змови, відповім прямо: моє питання потребувало фізичної верифікації особи та підписання паперових документів, оскільки дистанційні канали (Приват24) для цієї операції були технічно недоступні. Сподіваюсь, тепер вам стало легше? ​А тепер до реальності, яку ви ігноруєте. Навіть якби я прийшов просто зняти готівку — це не дає права банку порушувати ліцензійні умови та норми інклюзивності. Ваша логіка «сидіть вдома» розбивається об факт: у залі було 30 людей. Ви стверджуєте, що всі 30 осіб (включно з людиною на милицях і пенсіонерами) просто не вміють користуватися телефоном? Чи все ж таки проблема в тому, що керівник відділення не здатний організувати роботу більше ніж одного вікна? ​Банк відкрив двері — банк зобов’язаний надати сервіс. Все інше — це спроба виправдати управлінську імпотенцію. Скарги в НБУ та Кабміні зареєстровані саме по факту неналежної організації роботи, а не по факту наявності черги.
10 січня 2026, 18:28
Костянтин Кравчук

Все операции, вплоть до идентификаии и (или) верификации можно сделать
через мобильное приложение Приват24 и (или) «Дия» не выходя из дома.

Оформление тысячи Зеленского = Дия + Приват24.
Перевыпуск физической карты и её получение = Приват24 + Новая Почта
Перевыпуск виртуальной карты = Приват24
Снятие наличных = google pay + банкомат или магазин АТБ
Оплата услуг ЖКХ = Приват24
Оплата товаров в магазинах = google pay
Депозиты, ОВГЗ, валютообмен = Приват24
и т. д. и т. п.

«просто не вміють користуватися телефоном?»

Мой опыт общения с пенсионерами говорит о том, что:
— одни принципиально не признают электронных квитанций, ведь по жизни
привыкли исключительно к бумажной квитанции с печатью кассы банка
— другим дома одиноко и они идут общаться, создавая очереди
— третьи не умеют пользоваться Приват24 и не желают научиться
— четвертые не умеют жить без налички и не хотят рассчитываться БПК

Формально, большинству толпящихся в очереди не надо спешить на работу,
ведь они или инвалиды или пенсионеры и у них масса свободного времени,
которое надо чем-то занять, вот и толпятся, создавая очереди.

А из-за них знакомые ФОПы не могут оперативно сдать выручку в кассу банка,
особенно если кроме новых тысячных купюр, которые можно внести на счет через терминал пополнения, присутствуют старые купюры номиналом 1, 2, 5 и 10 гривен, которые можно принимать в оплату, но запрещено выдавать в качестве сдачи и нужно
только сдавать в банк и только через кассу.

16 січня 2026, 11:09
Управляю полностью маминым приват 24.
Один поход раз в три года для идентификации клиента и перевыпуске карты.
Сейчас и это не нужно.
Мама имеет проблемы с когнитивными функциями и не может даже набрать номер позвонить или часто и ответить на звонок вообще, заряжать и разблокировать телефон я ее научил с трудом.
Нормально управляю ее банкингом.
Продукты покупаю ей сам.
Карта киянина для оплаты проезда в чехле на шее.
Оплата в магазинах проблема но карта в чехле и на верёвке подносится к терминалу
17 січня 2026, 16:17
Это ты умный пока не превратился в немощного старика, у которого помутнел хрусталик с астигматизмом, а кожа на пальцах огрубела настолько, что смартфон еле срабатывает на касание с 3 раза, набрать пин-код это мучение трясущимися руками, поэтому им лучше снять нал и отдать кассиру на пересчет, а не рассчиваться пейпасом. К концу жизни у организма постепенно отмирают все функции
17 січня 2026, 18:25
Pumbovik

Когда и если превращусь в немощного старика, то разблокировку смартфона буду делать отпечатком пальца, а возможно, оплачивать товар в АТБ буду физической картой с NFC, которая будет болтаться как бейджик на тесьме.

Если будет не вмоготу ходить — с покупками помогут дети или внуки,
но торчать часами в очередях в банке не планирую.

Кстати, вчера в пятницу опять видел очередь в банк более 20 человек
на улице во время воздушной тревоги — пенсионерам даже мороз
не помеха.
17 січня 2026, 18:47
Твоя логіка про «прибутковість» та «вільний час інвалідів» — це звичайний цинізм, яким ти намагаєшся виправдати пряме порушення законів України. Жодна «мінімізація витрат» не дає банку права плювати на Постанову НБУ № 141, яка чітко прописує норми інклюзивності та доступності. Державна стратегія безбар'єрності — це обов’язок, а не просто побажання, і якщо банк відкрив двері відділення, він має забезпечити сервіс, що не принижує гідність людей. ​Твої слова про те, що людям з інвалідністю «нікуди поспішати», — це відверта образа. Стояти годину на милицях у черзі тільки тому, що керівництво відділення не здатне організувати нормальну роботу штату — це не «хобі», а знущання. Коли в залі натовп, а працює лише одне вікно при наявності інших співробітників у кабінетах — це чиста службова недбалість і неповага до громадян. ​Щодо твоїх повчань про цифровізацію: право клієнта на обслуговування в касі залізобетонно закріплене статтею 633 Цивільного кодексу України. Банк не має права дискримінувати людину за те, що вона обрав паперову квитанцію чи готівку. Ти можеш і далі захищати «прибутки» ціною здоров’я людей, але закон один для всіх. «Успішні ФОПи» не мають більше прав на нормальний сервіс, ніж пенсіонери чи люди з інвалідністю, і за таке ставлення банківські управлінці мають нести відповідальність.
17 січня 2026, 19:05
Костянтин Кравчук
«право клієнта на обслуговування в касі залізобетонно
закріплене статтею 633 Цивільного кодексу України»

Право кліента стояти в черзі в касу ніхто у вас не віднімає — стійте
в чергах, скільки бажаете, тільки не скигліть.
10 січня 2026, 18:58
Владелец Приватбанка (государство в лице КМУ) с приходом Зеленского
довело до Приватбанка свои требования по прибыли — погасить 155млрд грн,
внесенных в виде ОВГЗ в капитал банка за 7 лет, вместо 15, как планировалось
при его национализации, поэтому все отделения банка должны были
минимизировать затраты и увеличить прибыль.

Минимизация затрат начинается с минимальной численности сотрудников
в небольшом региональном отделении Приватбанка — обычно это 3 сотрудника:
— начальник отделения — обслуживает юр.лиц
— экономист — обслуживает физ.лиц
— кассир — обслуживает наличный оборот отделения

Увеличение штата сотрудников приводит к увеличению затрат и уменьшению прибыли.

Если отделение приносит прибыль — никто начальника отделения увольнять не будет,
даже при наличии жалоб от пенсионеров и инвалидов, разве что он уйдёт сам на повышение в Приватбанке или в другой укрбанк. Отделения, приносящие прибыль — не закрывают,
а вот убыточные — закрывают на ура.
21 січня 2026, 11:44
Банківський сектор України відчуває дефіцит кваліфікованих
працівників, що впливає на обслуговування клієнтів і операційні ризики.

Банки щорічно підвищують зарплати, щоб утримати
персонал, проте знайти фахівців вкрай складно.

Згідно зі звітом Ernst & Young, ринок банківських зарплат зростає, в 2025 році
показавши історичний приріст у 23%, і очікується подальше підвищення.

Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / ПриватБанк тримає інвалідів на ногах годинами