Стережіться! Пограбування на «законних підставах».
- SergeyNina
- 8 березня 2025, 6:10
Это продление очень опасное.
Лучше не использовать карту с истекшим сроком действия нигде кроме снятие наличных в банкоматах приватбанка.
Не все pos терминалы в магазинах её нормально примут. Оплата может быть «долгой» даже минута или больше.
Если это с магнитной полосой, а не карта с бесконтактной оплатой её лучше заменить.
СИТУАЦІЯ. Я маю «Інтернет-картку» Приватбанку, термін дії якої закінчився, але я про це не знав, і переказав на неї кошти зі своєї «Картки для виплат». (Усе, що трапилося далі, сталося б також, якби на цій картці вже був залишок на момент закінчення терміну її дії).
Платіж в інтернеті з Інтернет-картки виявився невдалим (тому що її термін дії збіг). А за зворотній переказ (з Інтернет-картки на «Картку для виплат») банк (УВАГА!) знімає комісію 0,5%, тому що вважає такі зарахування НЕЦІЛЬОВИМИ. Як вам такий трюк?
Я знав про комісію, але я не знав, що термін картки закінчився.
Отже, я звернувся за консультацією. Доречі, маю персонального консультанта, але він жодного разу не брав слухавку і заявка на його заміну не працює.
Переніс всі муки спілкування з роботом, якому пояснити проблему просто неможливо, а варіант з'єднання з оператором call-центру відсутній. Я терпляче вислухав усі розповіді робота, і навіть одну корисну — про перевипуск картки і перенесення залишку для карток «Універсальна» і «Для виплат». Але робот нічого не сказав про Інтернет-картку. Зрештою, змучений робот «змилостивився» і з'єднав мене з оператором call-центру.
Далі я виконував всі дії разом з консультантом в онлайн-режимі.
Відкрив нову Інтернет-картку. Потім закрив стару картку — на цьому етапі відбувається перенесення залишку зі старої картки на ту, яку я мав обрати. Консультант переконувала, що я зможу обрати нову Інтернет-картку, але її не було у виборі, там була ТІЛЬКИ «Картка для виплат»! Консультант запевнила, що я можу обрати «Картку для виплат», переконуючи мене, що комісія не буде зніматися, оскільки це не переказ, а закриття з перенесенням залишку. Я сумнівався, просив взяти паузу і перепровірити. Але консультант запевняла, що інформація достовірна, що будь-який інший консультант підтвердить цю інформацію і насамкінець просила добре оцінити її консультацію.
В результаті, банк таки взяв комісію за перенесення залишку з картки, яку я закрив!
ВИСНОВКИ
1. Рішення банку не доброчесні, оскільки створюють «пастки» для клієнтів, ошукують їх.
2. Алгоритми мобільного додатку недосконалі. Мають бути відповідні обмеження і попередження при переказі коштів на картку, термін дії якої скінчився, про комісію, яка буде знята при перенесенні залишку. Не зрозуміло, чому нововідкрита картка не «підтягнулася» до списку вибору картки для перенесення залишку. Можливо, для цього треба здійснити перезавантаження додатку. У такому разі при відкритті нового рахунку додаток має рекомендувати перезавантажити його.
3. Некваліфікована консультація співробітника call- центру.