Мінфін - Курси валют України

Несанкціонована оплата

Polyaole 30 жовтня 2024, 23:55
Перевіряла ввечері баланс по картці, виявила несанкціоновану оплату на якесь LLC в штатах, без мого підтвердження, з перевищенням встановленого ліміту на інтернет платежі. Тобто банк без моєї згоди провів платіж… карткою в цей день не користувалась, в інтернеті нічого не купувала. У приваті сказали, що це я всім cvv та інші дані картки роздаю та шахрайські сайти відвідую. Оце безпека!!! Картку заблокували, повернення коштів не обіцяють. Як так? Як шось заплатити хочеш — так і пароль двічі введеш, і підтвердження відправиш. А тут — тільки в виписці мінус, і все.
Приватбанк
PrivatBankQM 31 жовтня 2024, 9:26
Вітаємо.
Банк на постійній основі удосконалює системи захисту від шахрайства, використовує сучасні методи збереження особистої інформації клієнта та конфіденційності усіх фінансових операцій.

Оплата в інтернеті можлива за умови володіння даними картки, як то СVV код і термін дії разом з номером картки. Дану інформацію шахраї могли отримати не тільки з необережності, а й більш витонченими методами (наприклад, камери спостереження на касах магазину і недобросовісні охоронці, ненадійні сайти тощо).

По операціям, які можливо оскаржити, сформовані заявки на повернення коштів. Звертаємо увагу, що їх розгляд займає до 45-120 днів, але ми зробимо все, щоб захистити Ваші інтереси при опротестування цієї операції.

Також рекомендуємо Вам звернутися із заявою в поліцію, для подання звернення вам не потрібно йти до відділення поліції, скористайтесь, будь ласка, посиланням на подання заяви в електронній формі: https://cyberpolice.gov.ua/declare/.

Розслідуванням випадків шахрайства, а також розшук і затримання злодіїв, згідно із законодавством, знаходяться поза юрисдикцією банку. Цим займаються правоохоронні органи, а банк в свою чергу завжди готовий сприяти цьому будь-яким необхідним чином.

Дякуємо за розуміння!

Коментарі