Шахраї за товари із AliExspress, Маркетплейси та NYTIMES розрахувалися коштами моєї кредитної карти
«Фізично я нею навіть не користувалася, аби десь „засвітити“ шахраям.»
Физические карты уже давно не нужны , что бы с вашей карты сняли деньги мошенники. Им уже совсем не обязательно, что бы вы ее физически «засветили»
Поменяйте , на всякий случай банк, а карту просто «заблокируйте «пока не поменяете банк. Можете вообще постоянно держать карту заблокированной и разблокировать только тогда , когда пользуетесь ней.
Я вже думала над тим, аби тримати свої карти у заблокованому стані. Виглядає як убезпечення від шахрайських дій у майбутньому. Але не здивуюся, якщо шахраї завтра і цю перешкоду з легкістю подолають. Я досить обережна з картами Приватбанку, бо це і кредитний ліміт, і зарплата, і основні платежі. Маю інтернет карти для оплат в інтернеті. Ніколи не думала, що шахраї так легко здобудуть мої банківські дані і ще легше за мої гроші скупляться на китайських сайтах.
Шановний Приватбанк, ви написали, що радите своїм клієнтам бути «уважними і слідувати простим правилам». Так от, як я вже писала тут, пластиковою картою я не користуюся, тому «засвітити» її шахраями не могла. Далі - на касах магазину я розраховуюся телефоном картами Монобанку або Ідеабанку, тому «недобросовісні охоронці» дані карти Приватбанку підгледіти аж ніяк не могли. Далі - як я вже писала тут, на інтернет сайтах я розраховуюся інтернет картами (спеціально їх для цього створила ж), і аж ніяк не кредитними чи зарплатними картами, тому «ненадійні сайти» отримати потрібну інформацію також не могли. З кредитної карти я могла здійснити операції лише в межах додатку Приват 24, тобто я могла платити за навчання, інтернет, комунальні послуги, мобільний зв’язок, переказувати на карти інших банків чи Приватбанку. От і все. Не потрібно робити з клієнта якогось ідіота.
«. Так от, як я вже писала тут, пластиковою картою я не користуюся, тому „засвітити“ її шахраями не могла.»
Вам уже говорили- вы можете хоть сразу же после получения физической карты, уничтожить ее, спалить и т. д. ни разу ей даже не воспользовавшись
Но это не гарантирует того, что вы не «засветитесь» перед мошенниками. Мошенникам уже давно не нужна ваша пластиковая карта. Им достаточно того, что у вас есть банковское приложение с данными карты
- Вячеслав Ол
- 10 листопада 2023, 14:20
Приват банк це єдиний банк, де не діють леміти на покупки в інтернеті на сайтах без підтвердження 3D Secure.
Гроші на картах приватбанку зберігати категорично не можна, ліміти там не діють
Гроші на картах приватбанку зберігати категорично не можна, ліміти там не діють
USD | 41 | 41.6 |
Оплата в інтернеті можлива за умови володіння даними картки, як то СVV код і термін дії разом з номером картки. Дану інформацію шахраї могли отримати не тільки з необережності, а й більш витонченими методами (наприклад, камери спостереження на касах магазину і недобросовісні охоронці, ненадійні сайти тощо).
Правила оскарження в рамках правил платіжної системи єдині для всіх можливих банків-заявників і, на жаль, не можуть бути змінені. Ми завжди радимо клієнтам бути уважними і слідувати простим правилам, для чого розмістили на нашому сайті декілька дієвих порад: