Приват банк блокує соціальні виплати!
На яких підставах Приват банк, перевіряє законність виплат ПФУ? Вчора незаконно банк заблокував соціальний платіж, а саме виплату декретних, які доречі були погоджені і виплачені на рахунок ТОВ. Коли банк забракував платіж, він зіслався на ЗУ 2464 ст. 8 п. 14−1, проте цей закон стосується резидентів дія сіті, до якого ТОВ не має ніякого відношення! Зателефонувавши на гарячу лінію Приват банку, я отримала відповідь, що маю їм надати підтвердження, що компанія платила ЄСВ, або заплатити ЄСВ раніше передбаченого законодавством терміну, тобто спочатку ЄСВ, а потім вже перерахуємо соціальну виплату. По перше, законом чітко передбачений термін, не пізніше 20 числа наступного місяця після виплати! По друге, кошти надійшли від ПФУ, тобто від держави, і саме держава мені перерахувала декретні. Яке Приват банк має право, контролювати рішення ПФУ? І яке право має Приват банк, блокувати соціальні виплати? Це вже просто перебір, наче знущаються! Працівник банку, запропонував звернутися до суду! Ну дуже дякую!!!
Вітаємо. При проведенні платежу на виплату лікарняного по вагітності та пологах Банк контролює сплату ЕСВ в установленому порядку, тобто в розмірі 22% від суми виплати декретної, зазначеної в платіжному дорученні. Також Банком приймається сплата ЄСВ за період виплати декретної виплати, в сумі не менше 22% від суми платежу. Якщо податки сплачені не день в день — потрібно прикріпити оригінал платіжного доручення про сплату податків.
відправити особисте повідомлення банку