Шахрайство через TWITERM, оплата послуг facebook
- SergeyNina
- 2 серпня 2023, 0:52
Уважаемый приватбанк.
Закройте эту дырку в безопасности.
Пожалуйста.
У меня у друзей очень большие суммы и не хочется чтобы их украли.
1. Нужна настройка полностью блокирующая оплату в интернете
2. Запрет операций без 3ds настройка
- natashaGra
- 2 серпня 2023, 11:46
Текст банк написал стандартный даже без намека , что может быть улучшит ситуацию с безопасностью. Странно и непрофессионально
01.08.24 і 02.08.24 з моєї карти приват банку було знято 44 USD. Було здійснено 6 транзакції за 2 дні. В приват24 дані транзакції зареєстровані як «Оплата послуг Facebook». Хоча в мене не підключено жодних підписок в соцмережах, оплати проводжу через NFC, на підозрілих сайтах оплати не робила, третім особам інфу не передавала. Після списання карту заблокувала.
Після цього інциденту мною було подано запит в приватбанк № 3094869, № 3094871 № 3094870 на повернення коштів. Запитів робила 6, бо було 6 списано. Мені надіслали номери лише 3 запитів.
Приват24 не запросив підтвердження як наприклад при покупці чогось в googl pay, не спрацювали ліміти встановлені для оплати в мережі, хоча це і є та ж сама оплата в мережі. Виходить, що безпека банку не спрацювала зовсім.
Вважаю, що відповідальність за нелегальне списання лежить в першу чергу на стороні банку та шахраях, хочу щоб мені повернули кошти та провели модернізацію системи безпеки при проведенні онлайн переказів зв’язаних з підписками на якісь сервіси, покупки і тд.
USD | 41 | 41.6 |
Після цього інциденту мною було подано заяви в у відділення поліцію № 31271 та кіберполіції № 31342 (онлайн) та подано запит в приватбанк № 2614450, № 2614449 на повернення коштів.
Обурливим є факт, що значної суми коштів приват24 не запросив підтвердження як наприклад при покупці чогось в googl pay, не спрацювали ліміти встановлені для оплати в мережі, хоча це і є та ж сама оплата в мережі. Виходить, що безпека банку не спрацювала зовсім.
В мережі вже є багато подібних випадків, значить шахраї розвивають цей напрямок і наразі є ризики бути ошуканим.
Оплата в інтернеті можлива за умови володіння даними картки, як то СVV код і термін дії разом з номером картки. Дану інформацію шахраї могли отримати не тільки з необережності, а й більш витонченими методами. За вашим зверненням були сформовані запити на оскарження операцій до міжнародної платіжної системи. Регламент розгляду таких заявок становить до 120 днів з моменту їх реєстрації. Ці терміни строго встановлені платіжною системою, щоб у всіх сторін оскарження був час зібрати потрібні документи.
Окремо зауважимо, що у випадку, якщо при вказаних платежах не було введено 3D-secure пароль (СМС на Ваш номер телефону) — шанси оскаржити дані операції і повернути кошти розцінюються, як високі.
Зі свого боку ми зробимо все можливе, щоб допомогти у вирішенні питання.