Так втрачають клієнтів
От такий сервіс. Я намагався п’ять разів пояснити менеджерам банку що це повний абсурд і закликав зробити що-небудь, щоб встановити ліміт вказаний в декларації. Проте кожного разу отримував відмову, мовляв що технічної можливості такої немає і передати вони нікуди нічого не можуть. Ну що ж, так втрачають клієнтів.
Положенням про здійснення банками фінансового моніторингу, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 19.05.2020 № 65 (далі — Положення № 65), передбачено обов'язок банку на постійній основі здійснювати аналіз фінансових операцій клієнтів з урахуванням ризик-орієнтованих підходів, які передбачають вжиття банком відповідних заходів у спосіб та обсяги, які забезпечують ефективну мінімізацію таких ризиків залежно від їх рівня.
Згідно з вимогами Положення № 65 банк, з урахуванням ризик — орієнтованих підходів, зобов'язаний здійснити документально підтверджену перевірку джерел походження коштів (активів) клієнта на підставі офіційних документів, належним чином засвідчених їх копій або інших джерел, якщо така інформація є публічною (відкритою). Результат такої перевірки має бути достатнім для визначення наявності/відсутності реально достатніх фінансових можливостей, розпорядження якими дає змогу проводити або ініціювати проведення фінансових операцій на відповідні суми.
Для збільшення ліміту видачі готівки в зазначеній ситуації необхідно надати документи, що підтверджують походження коштів, які ви бажаєте отримати. В той же час, обмеження не стосується безготівкових операцій.