Украли 1372 грн с дебетовой карты и отлынивают от ответов
| USD | 43 | 43.6 |
16 мая. Новости о том что в Приват24 произошел сбой.
17 мая. Захожу утром в Приват24 проверить есть ли деньги на оплату услуги. Вижу -1372 грн на дебетовой! карте.
Пытался выяснить как так вышло. Сначала обещали связать с оператором в течении часа, на связь не вышли. Потом пообещали решить вопрос в течении 2 дней и сообщить в Приват24. Прошло 2 дня — тишина. В итоге по запросу в чатботе мне выдали что «Згідно Вашого запиту перевірено інформацію по карті 4*02.
Проводиться багато оплат в мережі інтернет, такі оплати проходять в 2 етапи через особливості налаштування терміналів які їх приймають, блокування та списання суми.
Отже, сума може списуватись пізніше ніж проходить сам запит, тому виникають ситуації коли коштів використано понад доступного балансу, так як в даному випадку.»
На мои просьбы показать конкретно тот случай когда баланс ушел в минус мне предложили самостоятельно искать.
В Приват24 указано, что когда я совершал оплату на 2649 грн (последняя оплата перед тем как я увидел долг) на счету было «1276.84 грн». То есть Пейпал снял 2649 грн с карты на которой, по словам Приватбанка, было 1276 грн, что не поддается никакой логике. Объяснить суть того, как это произошло (возможность списания в минус) мне толком не объяснили.
Моя ситуация далеко не первая и я предлагаю людям, у которых такая же ситуация, подать коллективный иск в суд против Приватбанка, так как эти истории берут начало еще с 2019 года. ХВАТИТ ВОРОВАТЬ НАШИ ДЕНЬГИ! То что вы государственный банк не означает что вы имеете права красть деньги у обычных граждан!
Від'ємний баланс на картці називається овердрафтом. Овердрафт дозволяє здійснювати видаткові операції по картці більше доступного балансу. Поява овердрафту може статися при міжбанківських розрахунках, наприклад, при здійсненні оплати в мережі іншого банку сума покупки може бути заблокована на картці, а не списана одразу. У резерві сума буде зберігатися до 11 діб, якщо протягом цього часу не прийде запит на списання — сума повернеться на доступний баланс. При цьому, якщо запит на списання прийшов після 11-го дня, коли сума вже була повернута на карту — ПриватБанк буде змушений списати суму знову. Таким чином, фактичне списання буде здійснене лише раз, адже спочатку сума не була списана, вона була в резерві і повернулася на доступний баланс, а потім вже списана за запитом банку, що обслуговує сайт чи торгову точку в якій ви здійснювали оплату. Радимо перевірити виписку по картці в Приват24, якщо ви сумніваєтеся в операціях по картці і якісь з них не підтверджуєте, ви можете подати заявку на повернення коштів за зверненням в підтримку.
Ми проаналізували ваше звернення в підтримку та проведемо роботу з фахівцем, щоб уникнути непорозумінь та покращити якість обслуговування в майбутньому.