Мінфін - Курси валют України

Встановити

Незаконне списання коштів

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
sarbi 12 лютого 2022, 0:27
У мене відкритий рахунок у Приватбанку для виплати допомоги по тимчасовій втраті працездатності. На підставі постанови приватного виконавця про стягнення з мене заборгованості за кредитом договором, яка направлена Банку, даний рахунок заблоковано. Приватним виконавцем 24.01.22 до Банку також направлено платіжну вимогу. 9.02.22 мені на цю картку надійшли грошові кошти з цільовим призначенням -допомога по тимчасовій втраті працездатності і вуаля Банк виконує платежу вимогу і перераховує грошові кошти з цільовим призначенням -виплата допомоги по тимчасовій втраті працездатності, залишаючи мене без засобів для існування, порушуючи законодавство, не звертаючи уваги на призначення цих коштів, виконуючи вимогу приватного виконавця (яка до речі надіслала незаконно, оскільки мною оскаржується підставі відкриття виконавчого-виконавчий напис нотаріуса, вчинений всупереч законодавству). Враховуючи, вимоги Ст. 72 Закону України «Про виконавче провадження» якою передбачено, що на допомогу по державному соціальному страхуванню, що виплачується в разі тимчасової непрацездатності та в інших випадках, допомогу по безробіттю та соціальну допомогу інвалідам з дитинства, призначену відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» стягнення може бути звернено тільки за рішеннями про стягнення аліментів, відшкодування шкоди, завданої каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також втратою годувальника! Банк не звертає на це уваги, не звертає уваги яке цільова призначення цих коштів (воно йому і не потрібно-головне ж виконати постанову приватного виконавця, особливо мабуть тому співробітнику який виконував платежу вимогу премію дадуть!) перераховує мої грошові кошти на підставі вимоги приватного виконавця, позбавляючи мене соціальних гарантій. Статтею 46 Конституції України гарантовано, що громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності, втрати годувальника, безробіття з незалежних від них обставин, а також у старості та в інших випадках, передбачених законом. Дане беззаконня є жахливим і це державний Банк! І стає дуже моторошно в якій державі ми живемо! Беззаконня!
Приватбанк
Відповідь банку
12 лютого 2022, 10:10
Добрий день!
Банк діє виключно в рамках чинного законодавства та при надходженні постанови про арешт зобов'язаний обмежити рахунки клієнта.
Підстави для зняття арешту встановлюються Інструкцією про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої Постановою НБУ від 21.01.2004 № 22. Зняття обмеження з рахунків здійснюється при надходженні до банку відповідної постанови(про зняття арешту).
Дізнатись контактні дані виконавця, номер виконавчого провадження (ВП) можна перейшовши на сайт Міністерства юстиції https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors. На сайті необхідно ввести своє прізвище і ім'я, або ІПН. Якщо ви не згодні з арештом накладеним виконавчою службою ви можете звернутись до виконавця або оскаржити його у встановленому законом порядку.
Що ж до карток, то хочемо зазначити, що картка для виплат не є карткою зі спеціальним режимом використання, адже вона може бути поповнена не лише цільовими коштами, як то заробітна плата або соціальні виплати, а також і готівкою чи переказом з інших карток. Тому, щоб банк мав підстави не блокувати дану картку інформація про це має бути вказана у виконавчому впровадженні. Ви можете безкоштовно сформувати довідку в своєму Приват24 про те, що на картку надходять цільові кошти та надати її виконавцю.

Коментарі - 11

+
0
sarbi
sarbi
12 лютого 2022, 10:21
#
Очередна відписка і проблема не вирішена! Таке враження, що взагалі не читали про що написано- про грошові кошти з цільовим призначенням виплата по тичасовій втраті працездатності, яку на платіжну вимогу приватного виконавця банк перерахував. наче банк не бачив призначення цих коштів!
+
0
OkeyDoki
OkeyDoki
12 лютого 2022, 10:31
#
Найди отписку по этому закону НБУ о том что технически банки не могут сделать счет социальным это первое…

Второе: Договор ДКБО внимательно перечитай и найдешь моменты что твой счет текущий.

Третье: По поводу статуса денег которые заходят на счет… Первоначально они да действительно есть социальными. Но при заходе денег на текущий счет они становятся текущими и банк их спокойно списывает…

Решение проблемы: Берешь справочку нестандартную о том твой счет социальный. Но смотри чтобы он был точно социальным не должно быть по счету движений перевода и прихода денег от третьих лиц и собственное пополнение. Отправляешь Частному исполнителю.
Второе: он должен отправить письмо на банк. Копия этого письма должна быть у тебя. И внимательно прочитай что он отправляет на банк.
Третье: как обычно идешь в суд. И там я думаю знаешь что делать))…
+
+14
sarbi
sarbi
12 лютого 2022, 10:52
#
Все це я зробила! Але суть питання, що виконавець 09.02 направив на Банк постанову про розблокування рахунку, а Банк на платежну вимогу виконавця від 24.01 списує з мене 09.02 ці кошти.
+
0
OkeyDoki
OkeyDoki
12 лютого 2022, 11:34
#
Постановление читала что он на банк отправил. Прям каждое слово внимательно и со смыслом?
+
+14
sarbi
sarbi
12 лютого 2022, 10:24
#
Суть питання була як Банк бачучи призначення грошових коштів перераховує їх виконавцю???а не куди мені звернутися для розблокування карт!я і сама про це знаю!І без Ваших порад!
+
0
Jokets
Jokets
12 лютого 2022, 10:31
#
А банк причем? Все свои вопросы, не правомерности списания вы через суд оспаривание со своим исполнителем. Банк не вправе отказать и банк вам не компания по защите ваших прав. Никто и ничего за вас не изменит, Так что ответ и дан таков нравится или нет это сугубо ваша проблема по сути, а не банка
+
+29
sarbi
sarbi
12 лютого 2022, 10:48
#
А Вас взагалі ніхто не питає, захисник Банку!Не знаєте законодавства і яким чином здійснюється списання коштів на платежну вимогу виконавця, не коментуйте!
+
0
sarbi
sarbi
12 лютого 2022, 11:06
#
Подивилась би я на Вас як би Ви захищали Банк, коли не можете влаштуватися на роботу та єдине джерело доходу у Вас допомога по безробіттю, на яку заборонено здійснювати стягнення, списують під 0, а Ви без роботи і наступна виплата лише через місяць!
+
0
Jokets
Jokets
12 лютого 2022, 13:27
#
Устроится на работу не вариант да? Ещё раз с вас деньги НЕ БАНК списывает, а исполнитель/натарисус — все вопросы к нему
+
+15
sarbi
sarbi
12 лютого 2022, 15:23
#
Это моё дело устраиваться на работу или нет! И вариант это или нет, точно не Ваше дело и посвещать Вас в обстоятельства своей жизни не собираюсь! Сразу видно, что засланый козачек! Во всех комментариях выхваляете какой замечательный ПриватБанк! Не имею привычки опускаться до уровня идиотов, а то они там задавят своим опытом, поэтому дай Бог Вам не оказаться в такой ситуации!
+
+1
mlp711141
mlp711141
12 лютого 2022, 16:04
#
Искренне вам сочувствую… Не стоило бы вам доверять приматам ваших денежек…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.85 45.85
USD 41.15 41.75
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.85 45.85
USD 41.15 41.75
Всі курси банку