Чарджбек Приватбанк. Претезіоністи. ПОРУШУЮТЬ правила та права Оскарження в платіжних системах.
ФАКТИ: мої заявки на повернення коштів 1755032, 1755034−1755037 безпідставно не пішли в арбітраж МПС. Причина диспуту «Послуги не відповідають описанню. Спір не стосується цілей інвестування») Про існування отримуваяа коштів я дізналась тільки з банківських виписок. Ніяких відносин з тією торг.точкою я не мала (не проходила реєстрацію, не надавала своїх даних) Просто моїми персональними даними скористувались треті особи.
Після отримання першої відповіді від 05.01.22 торгової точки з відмовою про повернення (у відповіді назва відповідача не ідентифікується! звичайно, що шахраї добровільно не повернуть) з відділу чарджбек надійшов запит 10.01.22: «для подальшого оскарження потрібні більш вагомі докази «Послуга надана, еквайр не бажає приймати на себе відповідальність за операції.Для подальшого оскарження операції потрібен депозит в розмірі 500 USD за кожну транзакцію з якою не згодні згідно п. 2.1.4.57.1.Умов та Правил…» (ДО РЕЧІ, ТАКОГО п. 2.1.4.57.1 НЕ ІСНУЄ!!!).
Ну пропустимо момент з передчасною вимогою оплати «штрафу» — банк вимагає — я змушена погодитись. Гарантію їм надала. Документи з доказами на розсуд арбітражу МПС надала! Це 17.01.22.
Я все, що від мене вимагали, виконала. ТОБТО ІНІЦІЮВАЛА ПРОЦЕДУРУ! Перевіряю стан своїх заявок! А ОСЬ ТУТ ДИВО! Заявки закрити! Статус «За заявкою на повернення коштів провести претензійну роботу неможливо, дані за транзакцією суперечать коментарям до поданої заявки.» По-перше, суперечать — це і є причина диспуту!, по-друге «неможливо» — ЩО ЦЕ???
Згідно правил МПС АРБІТРАЖНА СПРАВА ПОДАЄТЬСЯ в Mastercard і саме МПС вирішує спір!!! (а банк, звісно, не є суддєю). Рішення проводити подальше оскарження — це виключно рішення тримача картки. Банк повинен підтримати і передати претензію в арбітражю
Починаючи з 19.01.22 Звертаюсь в підтримку, в чати, у відділ чардбек з питаннями. ЧЬОГО Я ТІЛЬКИ НЕ НАСЛУХАЛАСЬ)!
24.01.22 Ольга, відділ по зверненню громадян на моє питання 15622758, 15624292: «Я лише повторюю, що Вам вже писали з відділу чарджбек. Ми провести роботу не можемо. Просто не можемо». На моє питання «ЧЬОМУ САМЕ?» відповідь «А це ми не зобов«язані пояснювати». БОМБЕЗНО! На моє прохання довести хочь одне обгрунтування я отримала «До побачення! ІНШОЇ ВІДПОВІДІ НЕ БУДЕ!» (до речі, цю фразу я чую і читаю від операторів чату, а також по телефону 3700 вже разів сто)
Питаю відділ чарджбеку: Я надала документи. Надала гарантію. З яких причих не ведеться оскарження? Причину назвали новеньку «заявки закрито статусом відмова і це остаточне рішення по заявкам. Транзакції класифікуються як переказ коштів…» І дали посилання Cardholder Dispute requirements (see Ch. 2 of the Chargeback Guide) «. ОСТАТОЧНЕ РІШЕННЯ? А ЧИЄ? на яких підставах??? А глава 2 правил — це як раз те, що ДОЗВОЛЯЄ ПРОВОДИТИ ОСКАРЖЕННЯ! Це вони, типу, відповіли. Це, типу, повне пояснення!!!
28.01.22 в чаті оператор Аліна таб.№ 285080 взагалі перевершила всіх (цитую з переписки) «13:27:54 Оператор: нам дуже шкода, але за заявкою отримана відмова. Причина відмови — ****ХХХХ****. Ми готові надати Вам всі документи, щоб Ви змогли особисто ознайомитися з інформацією. Для цього, напишіть нам, будь ласка, на пошту chargeback@privatbank.ua, в темі листа вкажіть номер заявки.». ОСЬ! ****ХХХХ***- ЦЕ МЕНІ ВСЕ ПОЯСНИЛО! ЗАЛІЗОБЕТОННО!!!
31.01.22 Ольга, відділ по зверненням 32303209, 15628594, НОВЕНЬКЕ: «Неможливо оскаржити через зміну в політиці Мастеркард… ІНШОЇ ВІДПОВІДІ ВАМ НЕ БУДЕ». На моє прохання надати письмову відповідь з вказанням в якому розділі (на якій сторінці) саме зміни в правилах, в якій редакції документу це вказано, дата внесених змін, які так сильно впливають на роботу, я отримала ГРУБУ ВІДПОВІДЬ «ВИ НАМ НЕ ВКАЗУЙТЕ ЩО ВИ ХОЧЕТЕ БАЧИТИ В ПИСЬМОВІЙ ВІДПОВІДІ! Ми самі вирішемо що Вам писати!». До речі, по оскарженню чарджбек змін в правилах немає! (я читала і спросила в спеціалістів, які працюють в іншому банку!)
Може, я би їм (робітникам Приватбанку) і вірила, АЛЕ! Справа в тому, що я на 100% знаю — ПОВИННО БУТИ ІНАКШЕ! В мене є докази з опиту повернення коштів (з іншим банком) — той самий мерчант! ті самі причини! все ідентично! Мої заявки до Мастеркард через інший банк- ідентичні! Диспут було виграно (і ніхто мені нервів не трепав!)
P. S.№ 2 Сподіваюсь, отримаю відповідь від банку на цей відгук.
Так ось! Хочу сказати:
1. Щоб вирішити правильно моє питання- Ви можете мене ідентифікувати за номерами заявок.
2. Хоча тут сайт і не є офіційним ресурсом банку, це не надає Вам права відписатись і ««рекомендувати»» мені звернутись беспосередньо в банк (тому що це я вже робила на протязі 30 днів).
3. Я не просто так злюся! Я маю докази! І знаю людину, яку так само пробують відшити. Я хочу донести і оприлюднити інформацію. Тому що якщо вже банк буде не набоці клієнта — то навіщо нам такий банк!!!
Ми завжди на стороні наших клієнтів і подібні випадки — не є винятком, однак, на жаль, деякі операції не підлягають оскарженню, згідно правилам міжнародних платіжних систем, про що вас сповіщали наші фахівці в телефонному режимі та був надісланий лист на вашу пошту з поясненнями щодо відмови в оспорюванні платежів.
Додатково, банком було сформовано офіційну відповідь на ваш запит.
З повагою, ПриватБанк.