Не правомірне блокування рахунку та шантаж зі сторони ПриватБанку
Минув місяць, але ніяких дій зі сторони банку не було. Звернувшись в банк я отримав інформацію що мій рахунок було заблоковано через шахрайські дії, виявляється, що людина яка перевела мені кошти за Куна-код — втратила телефон (зі слів представника банку) і операція була проведена від її імені але іншим лицем. Надавши скріншоти з біржі і довівши свою повну невинуватість в цій ситуації це не змінило рішення банку, мені було відмовлено в розблокуванні карти, але запропоновано (вважаю це шантажем) варіант:
— повернути кошти шахраям (скасувати транзакцію по куна-коду) після чого мені розблокують карту. В такому випадку я понесу матеріальні втрати, виграють лише шахраї. Я не розумію чому ПриватБанк став на сторону шахраїв та відмовляється дотримуватись Законів України (поясню нижче), вважаючи що їхні внутрішні правила понад законом та міжнародними договорами.
Згідно з законодавством України банк не має права блокувати рахунок клієнта без рішення суду, якщо клієнт не підозрюється в фінансуванні тероризму або не сплаті податків. Також, відповідно до міжнародної класифікації МПС visa/mastercard, р2р платежі підтверджені кодом 3d secure є безповоротними та не підлягають оскарженню, оскільки підтверджуються з фінансового номера клієнта. У зв’язку з чим я вважаю що ПриватБанк грубо порушив мої законні права.
На жаль, при аналізі операцій було виявлено надходження на картку, яке платник не підтвердив. З боку банку була проведена робота і запропонований варіант врегулювання питання, який вам раніше сповістив наш фахівець в телефонному режимі.
Якщо ви згодні виконати умови для розблокування картки — просимо вказати це в приватних повідомленнях, та ми з радістю переглянемо рішення стосовно вашої ситуації.