Про ставлення Приватбанку до кредитування внутрішньо переміщених осіб
Нагадаю, що внутрішньо переміщені особи (ВПО) — це ті громадяни України, яких змусили з 2014 року залишити своє місце проживання у результаті тимчасової окупації частини території держави.
Законами України та рішеннями Кабміну передбачено, що всі соціальні виплати ВПО повинні проводитися тільки через Ощадбанк.
Думаю, багато ВПО, особливо непрацюючі пенсіонери, відчули погіршення ставлення Приватбанку після обнуління кредитних лімітів на своїх Універсальних картах. Без повідомлення, без послідовного зниження ПриватБанк просто обнулив кредитний ліміт.
Так сталося і в мене, як тільки я перейшов з категорії працюючих пенсіонерів в категорію непрацюючих пенсіонерів, залишаючись ВПО. І всі спроби відновити ліміт були безуспішними.
На відмову Приватбанку не впливають ні наявність депозитів, ні наявність майна, яке може вважатися запорукою для кредиту.
У відповідях Приватбанку нічого не пояснюють, або посилаються на «круту модель» рівня штучного інтелекту при визначенні розмірів ліміту на карту.
Ще Приватбанк рекомендує частіше користуватися Універсальною карткою. Це означає, що пенсіонер повинен зняти пенсію з карти Ощадбанку, поповнити карту Приватбанку (з комісією !!!) і далі здійснювати покупки вже картою Приватбанку?! Абсурд!!!
Таким чином, я вважаю, що основна причина «нульового» кредиту — це статус клієнта як ВПО.
Мета мого відгуку — не просити Приватбанк встановити кредитний ліміт мені, одному з клієнтів-ВПО (якось обійдусь), а спробувати змінити загальне ставлення Приватбанку до ВПО, як це вже зробило більшість комерційних банків.
Керівництво Приватбанку може повернути ВПО. Дя цього необхідно через Уряд добитися заміни в постановах по ВПО слів «Державний ощадний банк України» на слова «банки державної форми власності».
Маю надію, що може мій відгук прочитає хтось із керівництва Приватбанку.
При зміні суми ліміту банк бере до уваги сотні факторів, за сукупністю котрих і приймається рішення про зменшення чи збільшення ліміту. Так як кожна змінна має свою вагу, було б некоректно виділяти одну з них, як причину зменшення ліміту. В свою чергу, ви можете подати заявку на збільшення ліміту в Приват24 та в подальшому банк може переглянути своє рішення, щодо надання ліміту по картці.