Мінфін - Курси валют України

Встановити

Порушення чинного законодавства

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Ababagalamaga84 15 березня 2021, 9:36
07.10.2020 року в Приват24 мені прийшло повідомлення про арешт моїх рахунків, згідно постанови державного виконавця. В тому числі був заблокований рахунок, на який мені виплачувалася зарро ітна платня. Звернувся в банк на гарячу лінію і спробував пояснити оператору, що своїми діями вони порушують закон і мої права. Навіть якщо приходить постанова про арешт, банк повинен повідомити державного виконавця про цільове призначення рахунку і НЕ БЛОКУВАТИ зарплатні, пенсійні та рахунки на які здійснюються соціальні виплати. Проте оператор мене не став слухати і порадив звернутись до державного виконавця. Звернувшись в виконавчу службу, я дізнався, що мені САМОМУ необхідно їхати в банк, брати довідку, яка б підтверджувала цільове призначення рахунку (за яку я доречі заплатив 100 гривень), а потім повернутися до виконавчої служби і написати заяву на зняття арешту з зарплатної рахунку. Хоча підтверджувати цільове призначення повинен банк, без клієнта в якості посередника. Витратив я на це пів дня свого часу, відмовившись від запланованих напередодні справ, 100 гривень на довідку і біля 50 гривень на проїзд. 150 гривень це не великі гроші на теперішній час, але вони на дорозі не валяються і я не розумію, чому повинен витрачати гроші за чужі помилки. Ну начебто питання було вирішено. Але ні. Тиждень тому, банком було заблоковано рахунок, на який мені нараховується пенсія по інвалідності. І знову все почалось спочатку. За винятком того, що перший раз рахунок було розблоковано на протязі декількох годин, а на другий раз ця процедура зайняла 6 діб, безліч дзвінків в міську виконавчу службу, обласну виконавчу службу, міністерство юстиції і НБУ. Раніше теж користувався послугами привату, та останнім часом їх робота дуже погіршилася.
Приватбанк
Відповідь банку
15 березня 2021, 11:24
Добрий день!
ПриватБанк, згідно із законодавством, не накладає арешт на цільові кошти, які знаходяться на рахунках зі спеціальним режимом використання. Так як картка для виплат не відноситься до таких, адже її поповнення не обмежується цільовими коштами, а може бути здійснене клієнтом готівкою чи іншими способами, то для того, щоб на неї не було накладено арешт, це має бути вказано у постанові. Інформацію має вказати виконавець, що надсилає листа. Виходячи з вказаної вами інформації, такого виключення не було вказано в постановах, які надійшли до банку.
У разі, якщо цього не було вказано в провадженні – варто звернутися до виконавця, щоб він прислав постанову про зняття арешту з конкретної картки.
АТ КБ «ПриватБанк» є банком, який сумлінно та точно дотримується вимог чинного законодавства України.
У випадку додаткових запитань – ласкаво просимо в приватні повідомлення. Будемо раді допомогти.

Коментарі - 2

+
+31
MykolaA
MykolaA
15 березня 2021, 12:29
#
«мені САМОМУ необхідно їхати в банк, брати довідку, а потім повернутися до виконавчої служби і написати заяву на зняття арешту з зарплатної рахунку.» — скільки мороки на голову добропорядної людини!!! Просто жах!!!
А сплатити БОРГ думка не виникала?
+
+15
Jokets
Jokets
15 березня 2021, 16:43
#
Читайте закон прежде чем писать, если не знаете не пишите, лишь позоритесь
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.1 45.1
USD 40.85 41.45
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.1 45.1
USD 40.85 41.45
Всі курси банку