Відмова у видачі депозиту
Звернулась до банку з проханням розірвати депозитний рахунок, оскільки виникла така ситуація, коли дійсно потрібні гроші. У чому мені було відмовлено, посислаючись на те, що депозит є «строковим» і гроші можуть повернути тільки по закінченню терміну дії депозиту, при чому працівник банку розмовляв зі мною грубо і так, щоб я від нього відчепилась.
Я все розумію, але дійсно, виникають життєві ситуації, коли необхідні кошти. Вони у тебе є на рахунку, але віддати їхне можуть, посилаючись на умови договору, хоча статті 1060 (ч.2) та 1075 ЦКУ говорить зовсім інше…
Раніше Приват був моїм улюбленим банком, але ця ситуація розчарувала зовсім.
Ми розуміємо ваше невдоволення та разом з тим хочемо звернути увагу, що оформлюючи депозитний вклад ви погоджуєтесь з умовами договору згідно яких банк нараховує вам відсотки за більшою ставкою, ніж у випадку коли відкривається звичайний, не строковий депозит. В своїй діяльності банк керується діючим законодавством та нормами НБУ, згідно яких має право відмовити у достроковому розірванні вкладу, що був відкритий клієнтом як «строковий».
Щодо коректності поведінки співробітника, ми перевіримо ситуацію детальніше та зв'яжемось з вами.