Мінфін - Курси валют України

Встановити

крадуть гроші з вхідних платежів

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
zubrowkar0se 4 серпня 2020, 18:12
Доволі часто отримую платежі у валюті, виводжу їх на картку з платіжної системи paxum на картку Монобанку. До чого тут Приват?
Зараз розповім.

Спочатку платежі проходили нормально, було видно відправника і сума до копійки співпадала з моїми підрахунками, пізніше Приват з якогось дива вліз як посередник у цьому процесі (кожного разу бачу у додатку, що надійшов переказ від Privatbank, і два варіанти зарахування, вибираю гривневий, так вигідніше тепер, раніше ж все надходило на валютну картку, що було вельми зручно), і відтоді кожний такий платіж супроводжується зняттям кількох гривень в нікуди. Це може бути як 2 гривні, так і бозна скільки.

Аби не бути голослівною, наведу приклад: нещодавній переказ був на суму 56.48 USD, курс на той момент складав 27.60 за долар. Множимо і отримуємо 1558 гривень 85 копійок, як по правильному. Але на картку було переказано 1553.20. Куди зникли 5 гривень 65 копійок??

Вважала, що Приват зараховує за своїм курсом, але порахувала і виявилося, що ні, хоча це під питанням наразі.
Якийсь певний відсоток від суми за обробку платежу? також ні, сума АБСОЛЮТНО рандомна, вже було вказано вище, та й є замалою для «певного відсотка».
Подвійна конвертація? І знову ні, там би не обмежилося 15 гривнями апріорі, тим паче, що я обираю зарахування у гривні, тобто долар по курсу просто обмінюється і зараховується.
Справа не у цих кількох гривнях, а у самому факті.

(Хоча інколи і ці кілька гривень грають для мене велику роль.)

Виглядає як те, що Приват просто шукає, як би іще бабла нагріти, навіть на тих, хто НЕ користується послугами цього банку.

До роботи Paxum та Монобанку претензій та питань не маю ЖОДНИХ, ці дві команди працюють ідеально завжди і їм мої респект та уважуха від усього сердця, хотіла б почути достеменне та обґрунтоване пояснення саме від представника Приватбанку, що ж то за безлад відбувається.
Приватбанк
Відповідь банку
4 серпня 2020, 20:28
Для вирішення цього питання рекомендуємо звернутись до платіжної системи/обміннику/банку отримувача.

Коментарі - 15

+
+1
rusgl
rusgl
4 серпня 2020, 19:49
#
>> сума АБСОЛЮТНО рандомна

56.48 * 27.60 = 1,558.848
1,558.848 - 1553.20 = 5.648

Конкретно в описанном Вами примере получилась забавная закономерность. Если внимательно глянуть на изначальную сумму в $, и на сумму, которую оставил себе банк...
+
0
zubrowkar0se
zubrowkar0se
4 серпня 2020, 20:23
#
Це я навела один з останніх розрахунків у якості прикладу, таких платежів вже штук сто з лишком зроблено, але всі їх тут розписати жодного тексту не вистачить. Проте, якщо витратити добу часу на підрахунок загальної, так би мовити, недостачі, там буде вже зо 2 тисячі.
Але так, 5 гривень 64 копійки це теж гроші.
+
0
rusgl
rusgl
4 серпня 2020, 20:50
#
Дело не в сумме, а в закономерности. С 56.48$ у Вас сняли 5.648. Т.е. с каждого доллара по 10 копеек. Со стороны комиссия в 10 копеек за каждый доллар выглядит странно. Но, с другой стороны, объяснить такую закономерность очень просто. Вы ошиблись в курсе ровно на 10 копеек. Т.е. на тот момент фактически был курс 27.50. Может просто Вы не там смотрели? А то у Привата для разных ситуаций разные курсы…
+
0
zubrowkar0se
zubrowkar0se
5 серпня 2020, 9:23
#
Я дивилася згідно курсу Монобанку (в мене немає картки ПБ взагалі, тож навіть на думці не було глянути їхній курс) Вже розібралася сама, куди кошти зникають. ПБ з якогось дива зараховує за СВОЇМ (нижчим) курсом на ЧУЖИЙ банк. Не впевнена, що такі дії є правомірними або хоча б у якійсь мірі логічними. Скоріше фейспалм.
+
+31
Dzedze
Dzedze
4 серпня 2020, 19:59
#
Как говорил Вицын мелочи по карманам тырят. Позорники
+
0
Sasha33
Sasha33
4 серпня 2020, 21:05
#
Меняйте систему платежей
+
0
zubrowkar0se
zubrowkar0se
5 серпня 2020, 15:30
#
То є легше сказати, аніж зробити, в Україні ж нема з чого вибирати, те заблоковане, те заморожене і т.д. Та й де, власне, гарантія, що до іншої платіжки ніхто своїх щупалець не запустить?
+
0
Jokets
Jokets
5 серпня 2020, 7:01
#
А вы хотели задать вопрос почему так самому платежному порталу?
+
0
zubrowkar0se
zubrowkar0se
5 серпня 2020, 9:22
#
Всі стрілки йдуть на ПБ, оскільки це вони влізли в цю сферу й налагодили співробітництво з паксумом, про що явно написано на їх сайті у розділі «PrivatMoney», до цього співробітництва все було в порядку.Лізуть туди, де їх не чекають.
+
0
Jokets
Jokets
5 серпня 2020, 10:29
#
Нравится как человек который не пользуется ПБ все равно его винит в чем-то, вы пользуесь порталом паскумом следовательно все вопросы или неудобства которые получись пишите в их поддержку. Если изменили условия вывода среда и вас не предупредили пишите снова им. Паскум сервис который сам может выбирать с кем им сотрудничать собственно как и ПриватБанк, вашего разрешения никто не будет спрашивать и не обьязаны, что-то не нравится всегда можно поменять компанию. Мне это напоминает как Свифт переводы, когда отправляют не прямой, а через банк посредника и потом ноют о том какой посредник плохой.
+
0
zubrowkar0se
zubrowkar0se
5 серпня 2020, 9:30
#
Дуже цікава ситуація вийшла, я знову порахувала вночі, й виявилося, що це ПБ зараховує на ЧУЖИЙ банк за СВОЇМ (нижчим) курсом, все доволі прозаїчно. а винна платіжна система. Вибачте, але це смішно. Поки ПБ не додав паксум до своєї системи PrivatMoney, все було добре. Вам що, складно чекнути курс в моно й зарахувати за ЇХ курсом? Тим паче, що кошти не ваші.
+
0
rusgl
rusgl
5 серпня 2020, 9:43
#
>> Вам що, складно чекнути курс в моно й зарахувати за ЇХ курсом?
Так а если в $ переводить и уже в моно менять получается хуже? Где-то какая-то доп. комиссия возникает?
+
0
zubrowkar0se
zubrowkar0se
5 серпня 2020, 15:25
#
Саме так, гірше виходить, якщо зараховувати доларовий платіж саме на доларову картку, то якогось біса виникає подвійна конвертація долар-гривня а далі гривня-долар, і тоді сума іще менша виходить, до 1.5 доларів різниця на рівному місці. Дивина на перший погляд, але факт))))
+
0
rusgl
rusgl
5 серпня 2020, 16:42
#
А может потому, что в Украине доллары нельзя вот так туда-сюда на карту физика гонять и по факту «мошейничает» монобанк, делая вид, что зачисляет Вам доллары? По факту же точно так-же приходит гривна по вышеозвученному курсу, и уже на месте монобанк полученную гривну конвертирует в доллары по своему курсу продажи?
+
+15
Jokets
Jokets
5 серпня 2020, 11:07
#
Ало вы читать умеете или нет? Паскум это компания которая сама выбираем с кем им работать как и ПБ если компаниям выгодно работать то они и дальше будут работать, причем тут ваше негодование к ПБ если вы даже ним не пользуйтесь. Пишите отзыв в паскум что вы не довольны их работой
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 43.9 44.9
USD 40.65 41.25
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 43.9 44.9
USD 40.65 41.25
Всі курси банку