Мінфін - Курси валют України

Встановити

Отримання законних лікарняних

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
yana2628b 19 травня 2020, 17:31
Я приватний підприємець, на сьогоднішній день перебуваю в стані вагітності, через тиждень мені вже народжувати а я не можу отримати свої законні лікарняні кошти нараховані мені соцстрахом через рахунок 2604 який відкритий в Приватбанку. Кошти вже надійшли, але отримати мені їх важко через те, що співробітники банку, в телефонному режимі, за моїми дзвінками у кількості 5 раз за сьогодні надали 5 різних версій отримання мною вищезазначених коштів. Один оператор вказав на те, що необхідно лише провести платіж на картку для виплат, другий про те що спочатку необхідно отримати у податковій інспекції довідку-розрахунок та сплатити 1/5 з суми лікарняних, третій вже вказав що не треба нічого з податкової а лише сплатити 1/5, четвертий повідомив спочатку про сплату 1/5 а потім про те що у разі надання довідки-розрахунку платити не треба, і останній теж спочатку повідомив про сплату 1/5 але теж потім змінив свою думку та розповів про довідку-розрахунок, при наявності якої нічого не треба платити. Він вказав на додаток 1 до порядку прийняття банками розрахункових документів на виплату заробітної плати, що ця довідка повинна бути згідно цього додатку. Я подивилась її і в мене виникла купа запитань до Приватбанку.
1. Чому я маю такі труднощі з отримання законних лікарняних коштів які вже є на моєму рахунку?
2. Яка з 5-ти версій операторів Приватбанків правильна?
3. Чому вагітна повинна пройти через такі труднощі, при тому що ці кошти законні, заборгованості як ФОПа немає, чому банку я повинна це доказувати, якщо соцстрах який при нарахуванні цих коштів, обов'язково дивився на відсутність заборгованості про що було прийнято рішення нарахувати їх.
4. Додаток 1 відноситься до заробітної плати, який зв'язок цього додатку та заяви-розрахунка до лікарняних ФОПа, який на спрощеній системі оподаткування та не має найманих працівників?
5.Чому окрім ЄВС я повинна платити такий великий податок (1/5 від суми) 6000 грн?????? Це великі кошти для мене!!! При тому що я не можу нормально отримати лікарняні, ви хочете стягнути таку велику суму за їх отримання!!!

Я вас дуже прошу спростити для мене процедуру отримання лікарняних, оскільки за станом вагітності я не можу пройти такі випробування через податкову інспекцію, яка на сьогоднішній день не працює у звичному режимі, мені важко звернутись у відділення оскільки на наше місто працює лише 3 відділення на час карантину, там багато клієнтів у чергах і ніхто з клієнтів банку не пропускає як вагітну, мені через тиждень народжувати, мені ці кошти дуже необхідні.
Приватбанк
Відповідь банку
19 травня 2020, 18:07
Добрий вечір!
Ваше питання вже розглядають спеціалісти. Ми прагнемо вирішити його у найкоротший термін. Про результати Вас відразу повідомлять.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 1

+
0
yana2628b
yana2628b
19 травня 2020, 19:17
#
Додаток до скарги Оподаткування лікарняних Лікарняну допомогу від Фонду соцстраху не включають у підприємницький дохід і не оподатковують ні на спрощеній, ні на загальній системі оподаткування (пп. 4 п. 292.11 ПКУ). Є позиція податкової: Фонд як ваш податковий агент сам утримає і сплатить із ваших лікарняних 18% ПДФО і 1,5% ВЗ як із доходу фізособи й покаже виплату в розрахунку 1ДФ (ІПК від 19.12.2017 р. № 3040/Ч/99-99-13-02-03-14/ІПК, консультація в ЗІР, підкатегорія 103.02). Тому вам перерахують гроші вже за мінусом податків. Є позиція Фонду соцстраху: після отримання лікарняних страхувальник повинен перерахувати ПДФО і ВС, утримання яких несе відповідальність (лист ФСС № 3.2-29-2184). ЄСВ на суму лікарняних нараховувати не треба.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.9 41.5
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.9 41.5
Всі курси банку