Мінфін - Курси валют України

Встановити

ПриватБанк незаконно стягує подвійний ЄСВ з декретних виплат по ФОП!!

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Проблема вирішена
irenireen91 7 травня 2020, 14:23
Отримала виплату декретних коштів у розмірі 19 550, 16 грн на свій соц. рахунок в ПриваБанку. Наразі оператори чату и гарячої лініі незаконно вимагають сплату податку ЄСВ наступним чином: «для проведення платежу з призначенням » декретні « банк контроює сплату ЄСВ у розмірі 1/5 від суми платежу».

Це вимагання коштів є незаконним, адже ЄСВ за весь період в мене вже сплачено. Соц. страх нараховує декретну суму на основі МИНУЛИХ виплат ЄСВ, я не повинна оплачувати ЄСВ ще раз з цієї суми. Це подвійне оподаткування! Копії сплат за минулий період, за який було нарахування декретної виплати, надіслала ПриваБанку — у відповідь ІГНОР.

Згідно з пп. 165.1.1 НКУ

Доходи, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу:
165.1.1 сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів, суми допомоги по вагітності та пологах)

Письмо ГФС от 11.07.2017 г. № 1127/Р/99-99-13-02-01-14/ІПК

Правове регулювання надання допомоги у зв´язку з тимчасовою втратою працездатності та вагітністю та пологами здійснюється відповідно до норм Закону України від 23 вересня 1999 року № 1105 ’Про загальнообов´язкове державне соціальне страхування’ із змінами і доповненнями. Суми допомоги по тимчасовій непрацездатності по вагітності та пологах, отримані фізичними особами — підприємцями, в тому числі тими, які обрали спрощену система оподаткування, не є базою нарахування єдиного внеску.

Кошти мають бути виплачені в повному розмірі без подвійного оподаткування. Якщо ПриватБанк не хоче працювати законно, буду вимушена звернутись до вищих інстанцій.
Приватбанк
Відповідь банку
7 травня 2020, 16:01
Добрий день!
Ми не бажаємо, щоб між Вами та банком були непорозуміння. Дозвольте пояснити, що лікарняний / декретні надаються застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю компенсує втрату доходу. Таким чином, декретні прирівнюються до заробітної плати (доходу). Значить, банки зобов'язані контролювати сплату єдиного внеску при оплаті лікарняних відповідно до ст. 24 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування».
Рекомендуємо Вам вказати період, за який у Вас вже сплачено ЄСВ та прикріпити квитанції в контроль податків. Сума повинна бути не менше, ніж 1/5 від суми 19 550, 16 гривень.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.9 41.5
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44 45
USD 40.9 41.5
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / ПриватБанк незаконно стягує подвійний ЄСВ з декретних виплат по ФОП!!