Мінфін - Курси валют України

Встановити

Мошенничество

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
41379265 15 січня 2020, 20:54
Банк позволяет себе звонить очень пожилым людям когда ему вздумается, при том, что номера телефона этого человека в их базе нет и я никогда его не оставлял банку. Звонил на горячую линию банка, чтобы уточнить могут ли со 150-ти мобильных номеров терроризировать пожилого человека вопросами «а вы знаете такого такого или нет?». Внятного ответа не получил. Уточнил какие контактные номера я оставлял в анкете, чтобы банк мог с ними связаться на случай проблем связи со мной. В анкете телефонов нет. Но на том проводе сотрудница банка сказала мне, что они в праве звонить близким и соседям, беря контакты в открытых источниках в интернете.
Вопрос: на каком основании?? Нет у вас никакого такого права!!! Это нарушение банковской тайны! Зачем мне тогда в вашем Голд-клубе персональный банкир? Чтобы 150 Киевстаров по 100 раз в день представлялись сотрудниками Приват Банка? Это банк или коллекторское агентство из зоны?
Приватбанк
Відповідь банку
16 січня 2020, 9:57
Добрий ранок!
Нам шкода, що Ви зіткнулися з такою ситуацією та разом з тим не бажаємо, щоб між нашими Клієнтами і банком були непорозуміння. Дозвольте зазначити, що згідно чинного договору, при використанні кредитних коштів після виходу з пільгового періоду потрібно щомісячне внесення коштів. При необхідності Ви маєте можливість внести не всю суму кредиту відразу, а обмежуватися щомісячними мінімальними платежами в розмірі 5% від залишку заборгованості, але не менше 100 грн.
Також, хочемо звернути Вашу увагу на те, що згідно з чинним законодавством та умовами договору, укладеного між ПриватБанком і позичальником, банк має право повідомляти третіх осіб про факт наявності простроченої заборгованості у Клієнта. Подібні дзвінки здійснюються в силу втрати зв'язку з Клієнтом і порушення виплати за договором.
Якщо були порушені умови договору — рекомендуємо провести всі передбачені договором платежі і надалі дотримуватися правил погашення (http://pb.ua/platezhnie-karty/universalna/).
Щоб перевірити конкретно Вашу ситуацію і розглянути можливість надання реструктуризації просимо повідомити в нашу службу підтримки номер Вашої картки, суть питання і контакти для зв'язку. Будемо раді допомогти.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 14

+
+15
troubler
troubler
15 січня 2020, 22:32
#
«Мошенничество — хищение чужого имущества или приобретение права на чужое имущество путём обмана или злоупотребления доверием. Лицо, занимающееся этим, называется мошенник или мошенница.» Из Википедии.
Люди не отдают кредиты, а мошенниками они называю банки при этом
+
+5
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
16 січня 2020, 17:03
#
В ЧС звонарей заносите или симку поменяйте. Но с заменой симки есть вероятность, что будут звонить другие звонари за другие долги другого человека — симки сейчас перевыпускаются, и в прошлом могли принадлежать разным должникам. Тут как повезет. :)
+
0
Jokets
Jokets
16 січня 2020, 19:20
#
На каком основании? Условия и правил которых вы согласились ставь клиентом. Пожалейте пожилой возраст и платите кредиты вовремя, ваши же оплошности, а страдают другие
+
0
41379265
41379265
16 січня 2020, 22:26
#
У банка есть условия и правила звонить на номер, который ему не оставляли, беря его «в открытых источниках»? Это где такое правило прописано в договоре?
+
0
Jokets
Jokets
17 січня 2020, 11:53
#
Читайте правила и там написано что банк будет звонить любым лицам по вопросу должника
+
+20
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
20 січня 2020, 16:54
#
Ссылку киньте пожалуйста на «...будет звонить любым лицам по вопросу должника». Хочу посмотреть перечень любых лиц. Интересно есть там Папа Римский или Трамп? :)
+
0
Jokets
Jokets
17 січня 2020, 22:09
#
На каком основании вы позволяете нарушать ЗУ в котором указано что необходимо погашать кредитную задолженность?
+
0
41379265
41379265
17 січня 2020, 22:54
#
Я же спросил, где эти правила прописаны? Во внутреннем уставе банка? У меня в договоре нет пункта об обзвоне всех кого не лень при просрочке. Есть пункт о начислении пени. Читайте Банковское право и Закон о защите персональных данных! Если есть факт нарушения заёмщиком условий договора, то есть законные цивилизованные способы взаимодействия с таким клиентом. А то, что вы прикрываете словами «условия и правила банка» - это обычная форма психологического давления и коллекторства. Статья 32 Конституции: «не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди». Банк может связаться только с теми, чей номер я лично оставлял в анкете как номер контактного лица при проблеме связи со мной. То, что банк шарится по непонятно где взятым базам данных и выбирает номера телефонов тех, кому можно причинить наибольший дискомфорт своим звонком, разглашая личную информацию, а тем более суммы просрочек, ничего общего не имеет с законными действиями!
+
0
Jokets
Jokets
18 січня 2020, 15:47
#
3.2.1.2.3.12. Банк має право доводити до відома третіх осіб інформацію про заборгованість Клієнта за кредитом, а також про наявність (відсутність) і стан предмета застави (у разі наявності), переданого в забезпечення виконання зобов'язань, у разі порушення Клієнтом зобов'язань по кредиту.
+
0
41379265
41379265
18 січня 2020, 18:51
#
А тепер подивіться хто за Цивільним Кодексом України визначається як третя особа. Порушення умов договору кредитування є порушенням Цивільного права. Отже, третя особа може визначатися такою, коли є відкрите судове провадження проти такого порушника. 
Кожен, чий номер телефону банк може знайти в інтернеті чи ще десь, не є третьою особою. Тому розголошення особистої інформації про такого клієнта, а особливо про його рахунки чи борги у банку, є прямим порушенням Конституції України Статті 32, порушенням банківскьої таємниці та Закону України про захист персональних даних. І постанова НБУ має свої обмеження, щоб не порушувати основні Закони України, особливо Конституцію, та Цивільне право. 
Інформування про наявність заборгованості повинно здійснюватися в рамках наданих клієнтом даних: власного фінансового номеру, номерів контактних осіб чи поручителів, електронної пошти та адреси проживання. 
Сусіди, друзі з фейсбука, родичі друзів чи ще якісь однокласники та односельчани - не є а ні третіми особами, а ні контактними особами, а ні поручителями. Розголошення інформації про клієнта, а особливо його фінансовий стан таким особам, НАЗАКОННЕ!
+
+20
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
20 січня 2020, 17:02
#
Да, это юноша над вами потешается, не воспринимайте все так серьезно. :) Ну, мне так хочется верить, что потешается, а не просто глупости пишет, не понимая, о чем пишет. Потролльте его в ответ, чтоб веселее было, а то мы все о грустном, да о грустном. :)
+
+5
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
20 січня 2020, 16:57
#
А где же список третьих лиц, кому можно звонить, а кому нет? :)
+
+15
41379265
41379265
20 січня 2020, 20:52
#
У него закончились буквы в методичке «условий и правил» банка...) Побежал к юристам уточнить, что такое Конституция и неужто она главнее методички для банковских звонилок
+
0
DevilLilit
DevilLilit
16 січня 2020, 21:57
#
Нтересно, а какое отношение имеет то, что вы клиент голд-клуба к тому, что банк исполняет свои условия и правила?) автор, такое чувство, что вы решили вывалить всё и сразу, ка малый ребенок, пытаясь обвинить всех и вся, до конца не разобравшись  в ситуации и не зная правила банка. а ваш персональный банкир, к сожалению, не всемогущественная фея, у которой есть все кнопочки, чтобы в любое время суток что-то вам включить или отключить.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.2 45.2
USD 40.9 41.5
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.2 45.2
USD 40.9 41.5
Всі курси банку