Мінфін - Курси валют України

Встановити

ПОГАНИЙ ЗАХИСТ РАХУНКУ в ПриватБанку.

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
1357924680 27 листопада 2019, 20:17
Доброго вечора.

З мого рахунку ПриватБанку незаконно було знято кошти сайтом: GOOGLE *Turbo VPN, g.co/helppay#−307.32 грн. На що банк відповів: Ми дуже стурбовані тим, що виникла така неприємна ситуація. Платіж був проведений на сайті GOOGLE *Turbo VPN. Є ймовірність, що Ви підключили платіж на даному сервісі. На жаль, заблокувати запити на оплату ми не можемо.Ми можемо заблокувати картку на всі видаткові операції.Уточнити причину запиту і відключити його Ви можете звернувшись в підтримку даного сервісу.

З моєї сторони ніяких платежів підключено не було. Скачала програми про підписки, але жодного сайту не було підключено. Після чого, я знов написала в підтримку банку, проте все чим мені могли допомогти це: З боку банку ми можемо зробити запит на оскарження операції.Банк запросить у одержувача підтвердження факту надання Вам товару/послуги, якщо підтвердження не буде надано, Вам повернуть кошти. Дана процедура займає до 120 днів. При цьому, якщо Ви стверджуєте, що не проводили операцію — картка буде заблокована без можливості розблокування.

Оскільки в мене залишались кошти на рахунку, я відмовилась від її блокування. Самостійно відправила скаргу на сайт, де протягом 7 днів справа розглядалася. За цей період з мого рахунку знов було здійснено спробу зняття коштів сайтом: GOOGLE *Lion Studios, g.co/helppay# Iнтернет-сплата на суму — 151, 34 грн. Після завершення терміну скарги, гроші не повернули.

Невже Приват, не може захистити рахунки клієнтів. За 6 років співпраці з банком, не могла уявити, що потраплю в таку шахрайську історію. Чи можна бути впевненим, що таке не повториться. Чи можливо звернутись до преси і тільки тоді хтось почне думати про безпеку???
Приватбанк
Відповідь банку
PrivatBankQM 28 листопада 2019, 8:57
Доброго ранку!
Нам би не хотілося, щоб у Вас склалося неправильне враження про банк через дану ситуацію.
Дозвольте звернути Вашу увагу, що проведення оплати з картки можливе лише у випадку введення реквізитів картки на сайті, сервісі або в мобільному додатку. Також важливо розуміти, що в разі, якщо реквізити картки були збережені на певному сайті або сервісі, на якому Вами використовуються платні послуги або ввімкнена щомісячна підписка, то даний сервіс може проводити списання коштів з картки без додаткового підтвердження саме тому, що було вказано та збережено дані картки. Якщо Вами були завантажені програми з щомісячною підпискою, то відмінити дану підписку можна в особистому кабінеті даного сервісу або програми. Якщо за Вашою карткою проходять платежі, які Ви не підтверджуєте, рекомендуємо заблокувати картку. Це можна зробити в Приват24 меню «Мої рахунки» — «Керування карткою/рахунком».
За Вашим зверненням ми можемо створити запит на повернення коштів, які були списані з картки. В такому випадку банк формує пакет документів та направляє запит до міжнародної платіжної системи. Якщо такий запит вже був створений, при отриманні банком інформації про прийняте рішення, щодо можливості повернення коштів, ми інформуємо клієнта. Правила та регламенти оскарження визначені міжнародною платіжною системою та є однаковими для всіх банків.
Для наших клієнтів ми склали декілька порад, які допоможуть зручно та безпечно проводити операції в інтернеті — https://privatbank.ua/udobno-bezopasno-pokupki-internet
Якщо у Вас залишились питання ми будемо раді відповісти на них в особистому повідомленні.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 20

+
+15
ITProves
ITProves
27 листопада 2019, 20:51
#
У Вас просто підключена карта до Google Pay. Вангую що під Вашою google обліковкою є ще пристрій який використовується окремо, наприклад планшет. Знову ж таки беручи до уваги софт що скачано Turbo VPN, то хтось полюбляє юзати заблоковані ресурси, наприклад Яндекс Карти :). Тож запевняю Вас, це не в Банку проблема, а в тому що Ви тицнули додати карту до Google Pay і юзаєте обліковий запис Google не лише на своєму телефоні. Вирішення просте — замініть пароль Google, або просто поставте доп авторизацію в Google Pay. Повернути гроші можливо відмінивши придбання в Google, хоча схиляюся що то in-app придбання і там свої правила
+
+6
Dаrk Lite
Dаrk Lite
27 листопада 2019, 22:03
#
Я после добавления карты удаляю в гул плей все
+
0
ITProves
ITProves
27 листопада 2019, 22:36
#
Ну там есть опция чтоб пароль запрашивало, у меня у детворы планшеты и в первую неделю юзания лимит оплаты в интернете внезапно был взят, при том что аккаунты как бы и отдельные ток вот фемили группа тож умеет шарить карты :), пришлось пересмотреть свои подходы. В общем то политика Google довольно жёсткая и втихаря подписок не вылазит + незаметно что то купить я не представляю как, ток сознательно тыцнув «купить» не осознавая что блин это же реальная карта там и вполне реально с нее снимет :)
+
+42
ITProves
ITProves
27 листопада 2019, 21:21
#
Переглянув інтересу задля Turbo VPN, там два варіанти або підписка на місяць, або на рік. Обидва варіанти йдуть через subscribtion, себто буде знімати щомісяця, або щорічно (поки не відміните, або поки картка буде дійсною). Для того щоб відмінити підписку, зайдіть в Google Play (не переплутайте з Pay), і в меню зліва знайдіть пункт subscriptions (підписки) і там буде Ваш Turbo VPN, точніше не Ваш а того хто юзає телефон(або планшет) з Вашою Google обліковкою. Надалі візьміть за правило — телефон це індивідуальний пристрій і не слід юзати кума, свата, брата обліковки як і не налаштовувати їх пристрої зі своєю. Ще один із варіантів — зменшіть ліміт оплати в інтернет, тоді ці списання просто в них не пролізуть. Успіхів!
+
+6
Dаrk Lite
Dаrk Lite
27 листопада 2019, 22:04
#
Нучитесь пользоваться учеткой
+
0
Jokets
Jokets
27 листопада 2019, 22:53
#
И вот опять крик души о том что виноват банк, но ведь ПБ никак не связан с происходящим. Более того уже даже после списания вы не захотели блочить счёт, а этим уже все дальнейшие действие и утери возможные идут под вашу фин ответственность
+
0
ida777
ida777
28 листопада 2019, 8:27
#
Скажу так,приват действительно позволяет списывать доверенным мерчантам как google даже при отключённой оплате в интернет.Кто то узнал данные Ваших карт.
+
0
ITProves
ITProves
28 листопада 2019, 8:56
#
Ida777 — Ух как Вы толсто. У Гугла есть история оплат, проверить ее просто
+
0
ida777
ida777
28 листопада 2019, 9:18
#
Причем сейчас проверил,в отличие от карт других банков,она добавилась даже при выключенной оплате в интернете.жестко))) хранить деньги получается безопасно только на заблокированной карте
+
+27
ITProves
ITProves
28 листопада 2019, 9:28
#
Та оно предлагает автоматом добавить карту в Google Pay после запуска приложухи Привата, просто люди тыцают на автопилоте, а потом так же на автопилоте тыцают дальнейшие покупки. Это на уровне рефлекса у многих, особенно после юзания хакнутых маркетов, сторов - а что будет если нажать оплатить? Да оплатит же :) карту ведь добавили свою.
+
0
ida777
ida777
28 листопада 2019, 9:09
#
Если кто то привяжет вашу карту, зная ее данные, к своему аккаунту google и спишет деньги, то какая история у вас отобразится? В этом плане деньги на картах привата не зашищены, если карта с деньгами не блокирована на расходные операции.
+
+15
ITProves
ITProves
28 листопада 2019, 9:20
#
Ну стоп, Вы говорили о доверенных мерчантах что подсовывают Google детали, теперь говорите о том что карта может быть подвязана к чужому Google аккаунту. Вы вкурсе что делает Google с теми кто юзает чужие карты? Ситуация которую описала ТС довольно простая с точки зрения банальной невнимательности. Вы же пытаетесь выставить откровенными дол...ми тех кто типа завладел деталями карты, вот прямо вижу как злодеи покупают себе подписку ВПН и алмазики в игре.
+
0
ida777
ida777
28 листопада 2019, 9:28
#
Я написал лишь то, что деньги на карте привата не защищены от таких списаний.Остальное — демагогия.
+
0
ITProves
ITProves
28 листопада 2019, 9:38
#
Ок, я юзаю на самом то деле карты 3 банков, и могу заверить Вас оно работает идентично с точки зрения списаний. Есть одно подлое НО, только приватовская апликуха любит «автоматизировать» добавление карты, причем гадко и настойчиво долбит этим предложением, пока человек не добавит карту в Google Pay. Google платежки идут (по крайней мере пока я использовал Привет) как интернет оплаты. Если сейчас они не идут так, ну так в Банке значит сидят м...ки, во что я охотно верю
+
+21
ida777
ida777
28 листопада 2019, 9:43
#
У меня тоже много карт.Так вот,я сейчас провел эксперимент,приват добавился и проходит оплата даже при выключенной возможности оплаты в интернете,чего не происходит на картах других банков,по крайней мере тех,чьи карты у меня.Я считаю данную ситуацию как минимум не правильной с точки зрения безопасности.
+
0
ITProves
ITProves
28 листопада 2019, 9:45
#
П… сы. Других слов не подберу в этом случае. Проверить не могу, но допускаю такой финт, чисто Приват стайл. Ну доиграются что люди не станут юзать их карты в перспективе для онлайн покупок, перед этим слегка влетев по невнимательности
+
+6
ida777
ida777
28 листопада 2019, 9:53
#
Теоретически использовать можно,только похоже хранить деньги в привате нужно на другой карте и то,заблокировав ее на расходные операции.Это если не хочешь нежданчиков в виде оплат vpn-нов)))))
+
0
ITProves
ITProves
28 листопада 2019, 10:04
#
Не ну а ***, удобно. Апликуха задалбывая вносит в Google Pay, затем зная то как чаще всего детям под своими кредами планшеты выдают получаем весёлый рандом покупок, а опираясь на неработающий интернет лимит дополнительно уходим в кредитный лимит :). Дети хэппи, банк хэппи, Гугл хэппи… а клиент то дело наживное
+
0
Dаrk Lite
Dаrk Lite
28 листопада 2019, 12:30
#
Та зайдите в платежный профиль там все есть
+
+10
JareJare
JareJare
28 листопада 2019, 11:13
#
Декілька разів тицнути на повідомлення про підписку та підтвердити оплату — то не я, то банк винен. Звісно.
P.S. клієнтом привату не є й не буду, але диву даюсь, які мізки треба мати для того, щоб таке чудити.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.55 45.55
USD 40.9 41.5
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.55 45.55
USD 40.9 41.5
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / ПОГАНИЙ ЗАХИСТ РАХУНКУ в ПриватБанку.