Приватбанк краде гроші на картці «Універсальна»
Наразі важко визначити, який обсяг грошей клієнтів перебуває на картках «Універсальна» (напевно мільярди гривень), і якби не цей випадок, я б ніколи не замислювався про статус цих коштів. Виявляється, вони не є клієнтськими, в разі банкрутства чи ще якихось негараздів ви не зможете їх отримати. Пояснюю чому.
Минулого року державним виконавцем було накладено арешт на мої рахунки в Приватбанку та направлено платіжну вимогу на примусове списання коштів з картки «Універсальна». Банк відмовився виконати цю платіжну вимогу, зазначивши, що, виявляється, цей рахунок є внутрішньобанківським.
Проте, відповідно до підпункту 5 пункту 3 «Положення про організацію бухгалтерського обліку, бухгалтерського контролю під час здійснення операційної діяльності в банках України» внутрішньобанківськими рахунками є усі інші рахунки аналітичного обліку, що не належать до клієнтських рахунків, отже не є особовими рахунками, за якими обліковуються кошти клієнтів банку (підпункт 6).
До речі, державний виконавець також стверджує, що ні він, ні його колеги з відділу чи з інших відділів не змогли ще жодного разу стягнути кошти клієнта з картки «Універсальна», бо банк не вважає їх клієнтськими.
Отже міркуйте, чи варто тримати свої гроші на картці «Універсальна», якщо вони не є вашими.
Нам шкода, що Ви отримали негативний досвід. Дозвольте нам розібратися в ситуації. Вкажіть, будь ласка, в особистому повідомленні Ваші контактні дані, щоб ми перевірили інформацію та змогли надати Вам відповідь.