Мінфін - Курси валют України

Встановити

Заява про обмін товару/послуги

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
не зарахована Модерація сайту не підтвердила відгук
Повелитель Солнцеликий 20 лютого 2019, 7:24
19.02.2019 року приблизно о 10 годині ранку, у відділенні за адресою Киевская область, Бровары, ул. Киевская, 316, я замовив перевипуск картки ***27 на картку «Карта „Универсальная“ Gold» із фото (Оформление карты с фото себе или доверенному лицу — 150 грн) вартістю 150 грн. Зазначену вартість у 150 грн оператор Заец Ирина, яка приймала замовлення, без моєї фізичної участі зняля з моєї картки ***21.

В той же день приблизно о 10 годині 10 хвилин ранку я змінив своє рішення, та вирішив відмовитись від замовленої послуги та обміняти її на аналогічну послугу але вже без фото вартістью оформлення 0 грн, про що я повідомив працівників Приватбанку коментарем на сайті https://minfin.com.ua/company/privatbank/review/123960/, і за адресами єлектронної пошти Приватбанку info@privatbank.ua, hotline@privatbank.ua, web-hotmail@privatbank.ua, та попросив повернути мені стягнуту оператором Заец Ирина суму в розмірі 150 грн.

В задоволенні мого прохання про обмін замовленної картки мені було відмовленно.

Відповідно до Закону України «Про захист прав споживачів»
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1023-12

Стаття 1. Визначення термінів

У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:

13) належна якість товару, роботи або послуги — властивість продукції, яка відповідає вимогам, встановленим для цієї категорії продукції у нормативно-правових актах і нормативних документах, та умовам договору із споживачем;

17) послуга — діяльність виконавця з надання (передачі) споживачеві певного визначеного договором матеріального чи нематеріального блага, що здійснюється за індивідуальним замовленням споживача для задоволення його особистих потреб;

Стаття 1-1. Сфера дії цього Закону

1. Цей Закон регулює відносини між споживачами товарів (крім харчових продуктів, якщо інше прямо не встановлено цим Законом), робіт і послуг та виробниками і продавцями товарів, виконавцями робіт і надавачами послуг.

Стаття 9. Права споживача при придбанні товару належної якості

1. Споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого він був придбаний, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використаний за призначенням.

Споживач має право на обмін товару належної якості протягом чотирнадцяти днів, не рахуючи дня купівлі, якщо триваліший строк не оголошений продавцем.

{Абзац другий частини першої статті 9 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2741-VI від 02.12.2010}

Обмін товару належної якості провадиться, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вигляд, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.

2. Якщо на момент обміну аналогічного товару немає у продажу, споживач має право або придбати будь-які інші товари з наявного асортименту з відповідним перерахуванням вартості, або розірвати договір та одержати назад гроші у розмірі вартості повернутого товару, або здійснити обмін товару на аналогічний при першому ж надходженні відповідного товару в продаж. Продавець зобов'язаний у день надходження товару в продаж повідомити про це споживача, який вимагає обміну товару.

3. При розірванні договору купівлі-продажу розрахунки із споживачем провадяться виходячи з вартості товару на час його купівлі. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а в разі неможливості повернути гроші у день розірвання договору — в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів.

З підстав зазначених вище,

прошу:

Здійснити обмін «Карта „Универсальная“ Gold» із фото (Оформление карты с фото себе или доверенному лицу — 150 грн) на картку «Карта „Универсальная“ Gold» без фото з відповідним перерахуванням вартості, різницю в 150 грн повернути н амою картку ***21.

В разі відмови в задоволенні обміну товару/послуги я змушенний буду звернутись з відповідними заявами до правоохоронних органів.
Приватбанк
Відповідь банку
20 лютого 2019, 8:48
Доброго дня!
Дякуємо за звернення. Ваше питання вже розглядають спеціалісти. Ми прагнемо вирішити його у найкоротший термін. Про результати Вас одразу повідомлять. Спасибі за розуміння.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 3

+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
20 лютого 2019, 13:46
#
А правоохранители тут причем? :) ЗУ «О защите прав потребителей» носит гражданский характер, а не уголовный. Если этот закон нарушается, то можно обратиться в Общество по защите прав потребителей или лучше напрямую в суд с гражданским иском. Но для начала лучше в банк обратиться официально, а не устно по телефону или через чаты и форумы.
+
+15
Повелитель Солнцеликий
Повелитель Солнцеликий
22 лютого 2019, 4:18
#
Досточтимый Станислав Косовцов, хочу довести до вашего ведома, что «суд» и «Общество по защите прав потребителей» входит в понятие «Правоохоронні органи»:
— Правоохоронні органи України
https://uk.wikipedia.org/wiki/Правоохоронні_органи#Правоохоронні_органи_України


Отже, правоохоронними органами в Україні можна вважати наступні державні органи, або їх підрозділи, що здійснюють правоохоронні функції:

суд;

органи захисту прав споживачів;

Цей перелік не є вичерпним…
— Также не лишним будет добавить, что когда нарушение носит не только гражданско-правовой характер, но и признаки административного нарушения, то к данному процесу можно подключать нац. полицию, в компетенции которой документально фиксировать и присекать админнистративные правонарушения!
+
0
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
22 лютого 2019, 13:51
#
Согласен, убедили! :) Раз законодательство Украины, не содержит четкого перечня таких органов, то можно считать и так.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.2 45.2
USD 40.65 41.25
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.2 45.2
USD 40.65 41.25
Всі курси банку