Мінфін - Курси валют України

Встановити

Цвітучі доляри

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
atsurname 4 лютого 2019, 21:30
В минулий четвер закінчився валютний депозит, вирішив забрати в п'ятницю, за тиждень до того замовив видачу всієї суми. Взяв відпуск на цей день, приїхав у відділення Привату перед самим обідом, забрав всю суму не перераховуючи, так як касир їх при мені перераховувала на машинці.
Пішов в інші вибрані два банки (обидва з топ 10 рейтингів які є на цьому сайті) щоб розбити цю суму і поставити в них на депозити. В першому банку касир звернула увагу на дві стодоларові банкноти, роздивилась їх під просвітлювачем (якого в Приваті звісно не було) і сказала що вони їх не приймуть, так як вони пошкоджені. На вигляд банкноти нові, тверді, наче щойно з друку, ще не погнуті, з усіма захистами, мали лише невеличкі плями бруду. Я замінив їх іншими, і подумав, що можливо прийме другий банк, і пішов до нього.
В другому банку історія повторилась, більше того касир там був досить досвідчений і пояснила в чому справа. Проблема в тому що вони поцвіли і якщо гривні в нашій країні хоч роздерті на частини можуть бути в ходу, то з валютою це проблема. Таку валюту ніхто не хоче брати, тому що обмін її на нові банкноти не є безкоштовним, принаймні у нас. Також касир цього банку назвала єдине місце, де їх можна офіційно обміняти на нові банкноти (до речі процедура називається «інкасо»), це є АТ «Укрексімбанк». Оскільки цей банк теж був в центрі як і ніші, вирішив, що варто сходити і туди.
В Укрексімі касир подивився на них під просвітлювачем і підтвердив пошкодження цвіллю і оцінив в їх 10% вартості, тобто можливий обмін на 180$. Від додав, що вони нові, але поцвіли через тривале зберігання в сильній вологості. Я відмовився обмінювати і зателефонував на гарячу лінію Привату. Там сказали звернутись назад до касира Привату, повезло що до кінця робочого дня ще був час.
Звернувшись до того ж касира Привату мені, як ви вже здогадались, відмовили в обміні. Касир сказала що все робила при мені і сума відповідала вказаній. Порекомендувала звернутись до Ощадбанку, який був зовсім поряд, за процедурою «інкасо». Звісно я і туди зайшов, і як я й підозрював, там цю процедуру вже не роблять давно.
На годиннику була вже 16:30, а на душі зовсім зіпсутий настрій. Поїхав додому, по дорозі описав все в приват24 та пригрозив, що в той же день все опишу тут на minfin.com.ua, на що отримав відповідь почекати «хвилину». Доїхавши додому пройшло більш як пів години (це голд клуб, а для віпів напевно за 15 хв. справились би), і тут мене почали щось логічне перепитувати в чаті. Подумав, невже там хтось піклується про клієнтів! о це так щастя, можливо не все так погано. Мене запитали про ПІБ касира, як не дивно в мене був чек, сфотографував та показав. Розписав всю цю історію, сфотографував банкноти. Почекав ще трохи, прийшла відповідь що за моїм питанням створили заявку, номер 13348212 і її буде розглянуто протягом 5-7 днів.
Сьогодні близько 11 телефонує дівчина з Привату, повідомляє що вони передивились камери і не знайшли жодних порушень. Якщо банкноти були пошкоджені, то це моя вина що я їх не перевірив перед отриманням (не дослівно, але суть така ж). Також уточнила, що вини касира там немає.
Я зрозумів, що доказати свою правоту цивілізованим методом мені не вийде. Отож, будемо діяти іншим шляхом. Думаю, кмітливі читачі ще з середини історії догадались яким саме, уточнювати не буду.
А мораль цієї історії така: іноземна валюта для банків України є чужа, з нею вони поводяться дуже прискіпливо, тому при отриманні її в касах банків потрібно також ставитись до всього прискіпливо і бути дуже обережним. Банкноти, що мені дістались, на перший погляд цілком нормальні, ось їх фото:
picua.org/image/xWk90k
picua.org/image/xWkz23
Від такої падлянки не застрахуєшся.
Відносно привату… менеджер що прийняв моє замовлення в програмі звісно не вірно все зрозумів. Я не намагався доказати що не правий був касир, чи я не отримав всю суму, чи мені підсунули такі банкноти при видачі. Я намагався перевірити чи є у вас хоч якийсь контроль якості банкнот і яке у вас ставлення до клієнтів в таких ситуаціях. Як й очікувалось все зовсім погано, розгляд заявки ведеться в напрямку — ми зробили все по інструкції, все що не описано в ній — нас не стосується. Перегляд відео з камер звісно нічого не дасть, так як ці пошкодження навіть на фото не сильно замітиш. Приват це найбільший банк в Україні, і контроль якості всередині банку повинен бути, але як показує моя історія, його там немає, як і розуміння клієнтів.
Приватбанк
Відповідь банку
5 лютого 2019, 9:22
Доброго дня!
Нам дуже шкода, що Ви зіткнулись з такою ситуацією.
Раніше нами було проведено розбір цього питання, про що Вас було повідомленно телефонним дзвінком.
Усі купюри проходять сортування на спеціальній машині та перевіряються профільними співробітниками, які несуть за це відповідальність.
З повагою, ПриватБанк.

Коментарі - 12

+
+43
Буква Ґ
Буква Ґ
4 лютого 2019, 22:27
#
Купи жигу с уф-диодом или перепаяй на звонилке диод.
Дает тебе бабки, ты тоже приходи со своей машинкой для подсчёта и просвечивай каждую купюру. Когда очередь будет пару километров тогда будут принимать любые и выдавать только новые.
+
0
MykolaA
MykolaA
5 лютого 2019, 10:01
#
Столько текста, а ответ один — проверяй не отходя от кассы.
+
+63
Буква Ґ
Буква Ґ
5 лютого 2019, 10:06
#
Ага, ща демоническую форму челик врубит и будет по всем спектрам смотреть на доллары, так? Может еще шамана позвать, мало ли на деньгах кармические грехи? Дальше будет фальшивые давать деньги, типа проверяйте не отходя от кассы?
+
+14
MykolaA
MykolaA
5 лютого 2019, 11:58
#
«проверяй не отходя от кассы» — так это написано на каждой кассе. Шаг отошел — извини!
А чо так на зелень молятся? Даже волосинки пересчитывают и в глаз ихнему президенту заглядывают.
Уважайте себя, свою валюту, свой гимн и с вой флаг.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
5 лютого 2019, 12:04
#
Ок, взял зелень, вроде норм, ну и банк же их проверять должен. Заходишь туда же, а там уже пачки стали, не правильный цвет, нет справки о причастии от батюшки, не принес натальную карту банк+клиент, не то положение планет, курс на серу в Нибиру упал, деньги помеченные, уголок заломился, еще что-то.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 лютого 2019, 13:02
#
Буква Ґ
«Ок, взял зелень, вроде норм, ну и банк же их проверять должен

Банк проверяет все деньги на вшивость только при приёме.
При выдаче всего-лишь пересчитывают сумму.
И это не только по долларам США а вообще по любой валюте,
в том числе и по национальной.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
5 лютого 2019, 13:10
#
Тонко, типа фиксики и феи винкс капают слюной на доллары и они портятся в ШВИТОМ И НЕПОРОЧНОМ БАНКЕ, а до этого типа ок.
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
5 лютого 2019, 13:28
#
Всё намного проще и прозаичнее и даже без применения сказочных персонажей — кто-то из клиентов банка пополнил валютный депозит через терминал пополнения, минуя кассира банка — это основной канал попадания порченных купюр в кассы Привата.

Ну не выбрасывать же их — вот и возвращают клиентам.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
5 лютого 2019, 13:32
#
Ну тогда в чем проблема скормить банкомату доллары? Пускай доказывают потом что купюры не феи винкс испортили уже после.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 лютого 2019, 13:46
#
Банкоматы обычно не принимают доллары — только терминалы пополнения и специализированные банкоматы с функцией cash in, а таких по всей Украине в Привате всего 138 штук.
Для запихивания долларов США в терминал надо сначала открыть депозит в валюте или универсальную кредитку (что-бы не было комиссии за зачисление валюты).
+
0
Филипп Филиппович
Филипп Филиппович
5 лютого 2019, 14:01
#
Для запихивания долларов США в терминал надо сначала открыть депозит в валюте или универсальную кредитку (что-бы не было комиссии за зачисление валюты).
======================

Раньше можно было виртуальную в долларах пополнять, открывается за 15 минут в приват24.
Потом можно загнать куда угодно.
+
0
z777z
z777z
7 лютого 2019, 0:30
#
Что бы не было таких ситуаций, есть единственный вариант. Сделать в Украине как в Израиле. В квитанции о выдачи валюты, долларов США, указываются все номера выданных купюр. Только так можно доказать и подтвердить подлинность купюр выданных в кассе. Всегда можно доказать место происхождение конкретной денежной купюры.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.3 45.3
USD 40.75 41.35
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 44.3 45.3
USD 40.75 41.35
Всі курси банку