Мінфін - Курси валют України

Встановити

Вопрос решен 03.01.2018. Отзыв: Мошенники сняли деньги с карты Приватбанка

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
без оцінки
Михась Д 5 грудня 2017, 17:17
Ну вот и меня постигла такая участь. Сегодня 05.12.2017 находясь в городе Бразилиа, Бразилия, около 10 утра получаю подряд три смски, что с моей карты в банкомате снято дважды по около 300 дол, третья смска о неуспешной попытке снятия средств из-за нехватки (хорошо что не было кредитного лимита). Естественно карта при мне, и никому никаких данных не передавал. Сразу же в Приват 24 оформил заявку (536277, 536278) и заблокировал карту. После этого была ещё одна безуспешная попытка снятия денег с уже заблокированной карты на сумму около 180 дол.

Сотрудник банка сообщила в чате, что процедура расследования и возврата занимает до 180 дней. Что очень печально. Насколько мне известно, заграничные банки сразу возвращают украденные мошенниками деньги, а сами занимаются расследованиями и возвратами.

Посмотрим как все будет. Буду держать в курсе.

Буду рад любым советам или отзывам с описанием своего опыта в подобных ситуациях.
Приватбанк
Відповідь банку
5 грудня 2017, 20:44
Просим направить описание ситуации на нашу почту help@pb.ua, указав ссылку на этот отзыв и контакты для обратной связи с Вами, чтобы мы могли разобраться в ситуации и помочь Вам.

Коментарі - 10

+
+29
Михась Д
Михась Д
5 грудня 2017, 18:32
#
37.2. На час встановлення ініціатора та правомірності переказу, але не більше ніж впродовж дев'яноста календарних днів, емітент має право не повертати на рахунок неналежного платника суму попередньо списаного неналежного переказу. У разі ініціації неналежного переказу з рахунка неналежного платника, з вини ініціатора переказу, що не є платником, емітент зобов'язаний переказати на рахунок неналежного платника відповідну суму грошей за рахунок власних коштів, а також сплатити неналежному платнику пеню в розмірі 0,1 відсотка суми неналежного переказу за кожний день, починаючи від дня неналежного переказу до дня повернення відповідної суми на рахунок, якщо більший розмір пені не обумовлений договором між ними. — закон говорит о максимум 90 днях, вернусь в Украину попытаюсь понять почему банк установил 180 дней. И ещё оказывается есть пеня.
+
0
MykolaA
MykolaA
6 грудня 2017, 8:49
#
«находясь в городе Бразилиа, Бразилия,» — так присмотрите там хороший банк и нам расскажете.
+
+14
sanch ☺
sanch ☺
6 грудня 2017, 12:34
#
А почему он не может в Украинских банках обслуживаться?
+
+15
Михась Д
Михась Д
6 грудня 2017, 23:54
#
То есть если человек едет на 2 недели в Бразилию то должен там искать банк и открывать счёт?
+
0
yurii2016
yurii2016
7 грудня 2017, 0:54
#
В Бразилії вкрали чи в Україні?
Цікавить теж питання як себе вберегти під час подорожі
+
0
Михась Д
Михась Д
7 грудня 2017, 17:37
#
В Бразилії. Я думаю десь в кафе чи магазині, де я розраховувався, зчитали магнітну стрічку на картці, а пін-код швидше за все якась камера засікла, хоча я вводив прикриваючи його завжди рукою. Найсмішніше, гроші зняли в банкоматі, а, я не міг ні разу зняти в банкоматі — вічно якісь причини писало, через що часто розраховувався карткою. От і нарвався.

Почитав багато відгуків, в основному пишуть що Приват зазвичай повертає гроші, просто займає час. Буду надіятись
+
0
Михась Д
Михась Д
7 грудня 2017, 17:43
#
«Суд напомнил о том, что, согласно п. 37.2 ст. 37 закона «О платежных системах и переводе средств в Украине», пострадавшему клиенту банк обязан вернуть деньги за счет собственных средств плюс пеню. Кроме того, п.п. 6.7 и 6.8 положения № 223 определяют, что если клиент сразу же сообщил банку о неразрешенной операции, учреждение должно возместить ему сумму такой операции. Держатель карты не несет ответственности за проведение платежной операции, если карта была использована без его физического участия или электронной идентификации. Исключением являются случаи, когда было доказано, что действия или бездействие владельца карты, которыми он способствовал утрате или незаконному использованию карты, привели к списанию денег. В правовой позиции ВСУ указано, что если не было доказано обратное, мнение банка о вине держателя карты ошибочно.» — рішення суду, коли банк відмовив клієнту в поверненні.
+
0
Михась Д
Михась Д
3 січня 2018, 11:14
#
Ну що можна сказати, чарджбек — повернення коштів ще ніхто не зробив, що трохи засмучує. Всі знайомі іноземці стверджують що кошти їхні банки повертали практично в день звернення і потім самі розбирались з ситуацією. У мене поки що місяць чекання. АЛЕ: за цей час дзвонили разів три представники Приватбанку, доповідали про стан справи і, останній дзвінок був кілька днів тому з завіренням, що буквально зовсім скоро проблема вирішиться позитивно для мене. Як не як, а таке відношення банку приємне для мене.
+
0
Михась Д
Михась Д
3 січня 2018, 20:56
#
УРА!!! Сьогодні прийшла смс від Приватбанк. Зарахування коштів, незаконно списаних при скіммінгу. Банк все повернув, на все про все 27 днів. Дуже приємно! Ще й пізніше подзвонили і вибачились…

Банку оцінка 5.
+
0
60927163
60927163
8 січня 2018, 0:32
#
Поздравляю что вернули Вам деньги! А с моей карты приват разрешил списать деньги мошенникам не смотря на то, что у меня стоял лимит на покупку в интернете и не было кредитного лимита, но они умудрились вогнать мою карту в минут 3200 гр.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 42 43
USD 39.35 39.95
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 42 43
USD 39.35 39.95
Всі курси банку
Головна / Банки України 🏦 / Приватбанк 💰 / Відгуки про Приватбанк 📝 / Вопрос решен 03.01.2018. Отзыв: Мошенники сняли деньги с карты Приватбанка