Мінфін - Курси валют України

Встановити

Шахрайство! І що робити?!

×

Введіть ваш E-mail
для оформлення передплати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!


Уважаемый Андрей!

У додатку до оформення підписки
ви можете також отримувати:

Підписатися

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
×

Отримуйте по E-mail найголовніші
фінансові новини України і світу:

Підписку оформлено успішно

На вказану вами електронну пошту відправлено
лист з підтвердженням передплати.

Ми раді, що ви з нами!



Повернутися на сайт
Підписатися
Katya812 6 листопада 2016, 14:05
Мабуть, в мене типова ситуація шахрайства, але стикаюся з таким вперше і чесно в шоці! З моєї картки була знята сума в 1000 грн (кредитні з них 350), але це при тому, що картка була в мене і я знаходилася вдома і дізналася про це з смс від банку! Це виходить, хтось дізнався всю інформацію про мою картку і пароль! Прочитала про ці схеми в інтернеті і виходить винна тут служба безпеки банку, яка не пильно стежила за тим, що на їхніх банкоматах стоять різні пристрої для зчитування інформації!!!
І питання: як довести, що тебе пограбували і повернути свої кошти? або хоча б не сплачувати кредит?! ( тут вже діло не в сумі, хоча для мене вона не маленька), а у відношені банка і взагалі ситуації!
Завтра напишу заяву в банк, в поліцію вже написала, але сподіватися на наші органи безпеки, мабуть, марна справа.
Хто стикався з такими ситуаціями?! Що порадите?

Коментарі - 14

+
0
09104
09104
6 листопада 2016, 14:47
#
Начните с заявления в банке. Скорее всего, карту Вам придётся заблокировать. И сразу после получения этого сообщения Вы должны были позвонить на их горячую линию и сообщить о происшедшем.
+
0
Katya812
Katya812
6 листопада 2016, 14:55
#
Картка заблокована, я відразу набрала 3700, завтра буду писати заяву (сьогодні вихідний в банку). Можливо в кого була подібна ситуація поділиться досвідом наскільки успішно може завершиться справа. І взагалі як в такому випадку себе захистити. Якщо дотримуєшся всіх норм, не передаєш картку іншим особам, майже не розраховуєшся на касах і ось така ситуація.
+
0
PrivatBankQM
Ответ банка
PrivatBankQM
6 листопада 2016, 17:22
#
Доброго дня!
Надішліть, будь ласка, на help@pb.ua деталі ситуації, що склалася, а також контактні дані, зазначивши посилання на відгук, щоб ми могли надати детальнішу консультацію та вирішити питання, які виникли.
З повагою, ПриватБанк.
+
0
daniil2727
daniil2727
6 листопада 2016, 18:13
#
Вы оплатите 350 грн кредита. Приватбанк скажет что это вы виноваты, это у них схема такая
+
0
Светлана Тимощук
Светлана Тимощук
6 листопада 2016, 18:16
#
А гроші було знято у банкоматі?
+
0
Katya812
Katya812
6 листопада 2016, 18:47
#
Так!
+
0
sergunya73
sergunya73
6 листопада 2016, 19:45
#
«виходить винна тут служба безпеки банку»

Ну звичайно ж винна! Біля кожного терміналу/банкомату не поставили персональну цілодобову няньку. А клієнт зовсім не зобов'язаний уважно дивитись, куди він пхає свою картку.
+
0
Katya812
Katya812
6 листопада 2016, 20:07
#
Намагаюся кожного разу бути обережною, змінюю паролі. До того ж банкомат прямо біля відділення був з якого вкрали гроші. Своєї провини я тут не бачу.
Тоді як себе уберегти, коли роблять такі схеми, що звичайний громадянин і не помітить? І на кого падає відповідальність? я звичайно розумію, що це моя власність і я несу відповідальність, але в цьому випадку я дотиримувалася всіх правил поводження з карткою. Це не загублена картка чи, до прикладу, я комусь повідомила відомості про неї по телефону (як буває з покупками на олх та інш.).
Просто засмучує те, що тут важко щось довести. І погугливши розумію, що випадки доволі часті, то може потрібно якось діяти, щоб запобігти цьому?!..
+
0
slonopotam
slonopotam
6 листопада 2016, 22:04
#
Автор, что в СМС написано? Скиньте сюда полный текст.
+
0
Katya812
Katya812
7 листопада 2016, 20:13
#
Не думаю, що це хороша ідея писати повне смс. Звичайне смс, що з моєї картки було знято 1000 грн. з банкомату. Вказано адресу де знято і о котрій)
+
0
slonopotam
slonopotam
8 листопада 2016, 7:20
#
Ну и какой там адрес?
+
0
dikyyy
dikyyy
7 листопада 2016, 10:14
#
Була аналогічна ситуація. Кошти зняли в банкоматі аж в іншій області. Кошти знялися кредитні (2000грн.) Заяву в міліцію не писав ( не було часу) — все вирішила СБ Приватбанку.
+
+9
Станислав Косовцов
Станислав Косовцов
7 листопада 2016, 15:44
#
У меня была немного похожая ситуация с мошенничеством. Лето на отдыхе в другом городе моими данными воспользовались мошенники и оформили без моего ведома на мою приватовскую карту кредит в а-банке на 20 тыс. Т.к. обычные СМС оповещения приват сейчас отменил, то об этом кредите я даже и не знал, пока мне не позвонили с а-банка, а потом с привата. Я сходил сначала в а-банк, а потом в приват и выяснил, что действительно был оформлен кредит, который потом и сняли в том городе, где я отдыхал. Я хотел написать заявление в СБ привата, чтобы они провели внутреннее расследование, но в отделении банка мне сказали, что такие вопросы нужно решать только через полицию. Мне дали банковскую распечатку, и с ней я отправился в полицию, где и написал заявление. Т.к. часть кредитных денег было переведено на счет некоего человека, то в распечатке было указано имя этого человека. Полиция по своей базе пробила его, и оказалось, что я не один такой пострадавший, что этот человек уже арестован за мошенничество и идет следствие. Это оказался бывший сотрудник привата, который и провернул ряд подобных операций с личными данными клиентов банка, а потом уволился. С момента подачи заявления прошел уже месяц — пока банк мне никаких претензий не предъявляет. А так как моих денег украдено не было и банк от меня отстал, то я больше в полицию не ходил и как двигается дело не спрашивал. Автору советую решать все через полицию. Привату — большой минус за безопасность своих клиентов!!!
+
0
Katya812
Katya812
7 листопада 2016, 20:12
#
Дуже вдячна за відповіді! Сьогодні написана заява у Приваті, але реакція працівника мене вразила — пофігізм повний! І головне вони такі випадки чують вперше! АЛе сподіваюся на успішне завершення моєї справи.
Виходить вдома гроші зберігати не безпечно, а в банку ще небезпечніше!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 41.9 42.9
USD 39.4 40
Всі курси банку

Курс валют в Приватбанк

Валюта Купівля Продаж
EUR 41.9 42.9
USD 39.4 40
Всі курси банку