Проблема із поверненням коштів!!!
Курс валют в Ощадбанку
| PLN | 11.15 | 11.95 |
Під час здійснення оплати платіжний термінал повідомив про відхилення операції. Оплата не була здійснена, що також чітко зазначено у чеку — операцію відхилено.
Водночас кошти в сумі 2 493,84 грн були списані з мого карткового рахунку та станом на 18 вересня 2026 року мені їх не повернуто.
Починаючи з 10 вересня 2026 року я неодноразово зверталася на гарячу лінію
банку з приводу цієї ситуації.
При цьому оператори гарячої лінії надавали мені суперечливу інформацію:
у перший день звернення мені повідомили, що кошти вже повернуті, але вони ще не відображаються на рахунку;
у наступні дні повідомляли, що необхідно чекати до 10 жовтня та що банк нібито не може пришвидшити повернення коштів;
згодом інший оператор повідомив, що кошти списані та на мій рахунок повернуті не будуть.
Крім того, я тричі особисто зверталася до відділень банку з проханням оформити відповідну заявку щодо повернення коштів.
У відділенні мені повідомляли, що я повинна звернутися до підприємства, де здійснювалася покупку, а підприємство, у свою чергу, має звернутися до банку для звірки залишків.За результатами перевірки підприємство розбіжностей не виявило та повідомили, що це питання необхідно вирішувати саме з банком.
Вважаю таку ситуацію неприпустимою, оскільки відповідно до чека операція була відхилена, товар фактично не був оплачений, однак кошти з мого рахунку були списані.
Я не повинна витрачати тиждень свого часу на неодноразові дзвінки та особисті відвідування відділень для повернення власних коштів, тим більше коли працівники одного й того самого банку надають різні та взаємовиключні пояснення щодо статусу операції.
Станом на 18 вересня 2026 року кошти в сумі 2 493,84 грн мені не повернуті, а чіткої та однозначної інформації щодо причин списання коштів і строків їх повернення банк мені не надав.
Прошу розглянути моє звернення та посприяти швидкому поверненню мені неправомірно утримуваних коштів у розмірі 2 493,84 грн.
Також до звернення готова надати фотографії чека із зазначенням відхилення операції, скриншот із банківського застосунку, що підтверджує списання коштів.